Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten, erősödött az OTP
No menu items!

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten, erősödött az OTP

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 40 431,97 ponton zárt pénteken, 828,61 ponttal, 2,09 százalékkal magasabban, mint egy hete.

A részvénypiac heti forgalma 41,946 milliárd forint volt, szemben az előző heti 31,110 milliárd forinttal, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalójában kiemelte, hogy bár a BÉT részvényindexe pénteken enyhén 0,05 százalékkal gyengült, azonban a BUX a 40 ezer pontos szint fölött tudott maradni.

A vezető részvények közül a Richter pénteken bejelentette, hogy eladja a romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát. Az értékesítés csökkenti a cég deviza kitettsége miatti eredmény-fluktuációt és javítja a marzsokat, ennek hatására pénteken erősödni tudott, 0,12 százalékkal a gyógyszergyártó részvénye -írták.

Kitértek arra, hogy a Standard&Poor’s csütörtökön megjelent elemzése szerint nem tervezi Magyarország leminősítését a hitelminősítő, amely az uniós források kismértékű csökkentésére számít, így egyelőre nem kerül veszélybe Magyarország BBB adósbesorolása.

A hitelminősítő azt is kiemelte, hogy a devizatartalék nem csökkent, és 4 milliárd eurós repokeret áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelkezésére az Európai Központi Banknál.

Az Equilor azt is kiemelte, hogy a forint jelentős mértékben erősödött a főbb devizákhoz képest a héten, ami még az egy héttel korábbi MNB döntésnek köszönhető. Pénteken az euró árfolyama 410 forint alá, a dolláré 417 forint közelébe csökkent.

A héten a legnagyobb mértékben, 5,7 százalékkal az OTP erősödött 24,15 milliárd forintos forgalom mellett, a papír 8940 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

A Richter árfolyama 0,63 százalékkal emelkedett 10,08 milliárd forintos forgalomban, a részvény pénteken 8030 forinton zárt.

A Mol árfolyama 0,16 százalékkal esett vissza, 2446 forinton zárta a hetet, forgalma 5,68 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom jegyzése a héten 0,18 százalékkal csökkent, a részvény 282,5 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta az 1,19 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3527,62 ponton zárt a héten, ami 20,63 ponttal, 0,58 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél. (MTI)

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megnyílt első éjjel-nappali posta Nyíregyházán

A Magyar Posta Zrt. további tizenkét helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét bevezetni, a szolgáltatást öt budapesti, valamint Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét és Miskolc postáján indítják el.

Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok

A hetedik éve rendkívüli népszerűségnek örvendő kezdeményezés keretében eddig összesen már több százezer európai fiatal utazhatta be Európát Interrail vasúti bérlettel - írták.

Német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban

Az egyeztetések középpontjában elsősorban a német gazdaság kilátásai és versenyképessége, valamint az autóipar, különös tekintettel az elektromos autógyártás jövője állt.

A kormány erősíti Magyarország gazdasági szuverenitását

Az iparági kiállítás segíti a kapcsolatépítést, azon csaknem hatvan cég fog bemutatkozni.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.