Kezdőlap Menedzser Akadémia Projektmenedzsment - Világfórumon a magyar módszertan
No menu items!

Projektmenedzsment – Világfórumon a magyar módszertan

A gyakorlatban is bizonyított magyar menedzsment módszertan kidolgozója is meghívást kapott az év végi, indiai World Project Management Forumra. Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója előadásában azt mutatta be, hogy a gyorsan változó világban miként hozhat eredményt az általa kifejlesztett Crenchmarking© szisztémát.

A világ két legnagyobb projektmenedzsment szervezete az európai központú IPMA és az amerikai bázisú PMI december végén tartotta első közös világfórumát Delhiben. A 250 szakember részvételével zajló esemény a projektmenedzsmenttel, mint az erőforrások szervezésével és azok irányításával foglalkozó tudomány kiemelkedő rendezvénye volt, ahová kilenc országból érkeztek a résztvevők, akik a legújabb szakmai trendek bemutatása mellett a jó gyakorlataikat is bemutatták.

A World Project Management Forum

A fórum legfontosabb üzenete az üzleti világban is folyamatosan zajló átalakulásokhoz való alkalmazkodás képességének megteremtése volt, így többek között arról szóltak az előadások, miként lehet napi szinten követni a technológiai robbanás, közte a digitális transzformáció kihívásait. Ennek keretében szó esett arról, hogy miközben egy projekt eredményességét korábban a gyártás, minőség és költség hármasa határozta meg, az új trendeknek megfelelően már a környezeti, szociális és politikai hatások a legfontosabbak.

Ezt igazolja például az is, hogy a Brexit is jelentősen átalakítja a brit cégek helyzetét és lehetőségeit. A változás jele az is, hogy amíg korábban a nagyszabású projektek hatásai csak évek múlva mutatkoztak meg, ma már nincs idő ezt kivárni. Ezért nem engedhető meg csak az utóellenőrzés: legalább fél évente ellenőrizni kell, megfelelő-e az irány, mert könnyen lehet, hogy a technológiai változások menet közben új fókuszt követelnek meg.

A szakemberek közös nevezőre jutottak abban is, hogy ma már központi téma az állandó rugalmasságot, változási és tanulási képességet jelentő agilis szemlélet megismerésének fontossága is.

A programsorozatban Károlyi László a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója az általa kidolgozott Crenchmarking© módszertant mutatta be, amely a francia multinacionális vállalat magyarországi leányvállalatánál már a 2008-as globális válság közben is bizonyított azzal, hogy a cég eredményessége a válság ellenére is folyamatosan növekedett.

A Crenchmarking© lényege, hogy az innováció és a versenytársakkal való összehasonlítás, a benchmarking ötvözetével teremti meg a gyors eredményesség lehetőségét, ami még a vállalkozás méretével sincs összefüggésben.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Csökkenti a jegyautomaták számát a BKK – a maradék megújul

A jegy- és bérletkiadó automaták működését a vásárlók igényeihez igazítják, a hálózat üzemeltetése pedig kiszámíthatóbb és gazdaságilag fenntarthatóbb lesz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

BÉT – Kedvező hangulatban indulhat a kereskedés

Kedvező hangulatban indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Spanyolországi barlangjelek. Megdőlt egy tévhit a neandervölgyiekről

Neandervölgyi ember készítette a spanyol Ardales barlangban talált több mint 60 ezer éves motívumokat - állapították meg kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

Hírek

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Ismét Vuhanban a koronavírus – a teljes lakosságot tesztelik

A koronavírus-járvány legelső gócaként ismert közép-kínai Vuhanban is ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság tesztelését - írta internetes kiadásában a Global Times című kínai lap.

Nem sikerült leadni a karanténkilókból – sok étel mehet a kukába is

Sok családban még mindig feleslegesen nagy az élelmiszertartalék: a háztartások 20 százaléka arra számít, hogy nem tudják a lejárati időn belül elfogyasztani a felhalmozott ételmennyiséget. Eközben a lakosság testtömege átlagosan 30 dekagrammal gyarapodott tavaly tavasz óta - közölte a Nébih.

Apollo 11 – Máig a Hold körül keringhet Armstrongék felszállóegysége

Még mindig a Hold körül keringhet az Apollo 11 holdkompjának felszállóegysége James Meador, a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) kutatója szerint.

Metrófelújítás – halálos baleset. Két kocsi is elszabadult

Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt pénteken.

Kína – milliók karanténban. Gyorsan terjed a delta variáns

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának növekedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

Gyilkos hőség – gondatlan szülők

Boszniában zárt autóban maradt kislány halt meg, Horvátországban előállítottak egy német párt gyermekeik veszélyeztetése miatt. Gyilkos hőség, gondatlan szülők.

Szerdától tovább drágul a benzin

Szerdán bruttó 2 forinttal drágul a 95-ös benzin literje, a gázolaj átlagára viszont változatlan marad.

Gazdaság

Matolcsy György: a forint jobban teljesített az eurónál

A forint tette lehetővé 2010 után a magyar gazdaságpolitika új sikerképletének, az egyensúly és a növekedés képletének a beállítását és megőrzését - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank "75 éves a forint" című online konferenciáján.

MNB bírság: 19,2 milliós bírság az Erste Alapkezelő Zrt.-re

Az MNB 19,2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Erste Alapkezelő Zrt.-re az ingatlanalapokat érintő jogsértő eljárása miatt - közölte a jegybank.

Elemzés: júliusban a BÉT kiegyensúlyozott formát mutatott

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának összforgalma 152 milliárd forint volt, ami egy kereskedési napra vetítve 6,9 milliárd forintot jelent.

Matolcsy: forintmérleg. Csak a biztonságos euróbevezetés elfogadható

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom