Hirdetés
Kezdőlap Menedzser Akadémia Projektmenedzsment - Világfórumon a magyar módszertan
No menu items!

Projektmenedzsment – Világfórumon a magyar módszertan

A gyakorlatban is bizonyított magyar menedzsment módszertan kidolgozója is meghívást kapott az év végi, indiai World Project Management Forumra. Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója előadásában azt mutatta be, hogy a gyorsan változó világban miként hozhat eredményt az általa kifejlesztett Crenchmarking© szisztémát.

A világ két legnagyobb projektmenedzsment szervezete az európai központú IPMA és az amerikai bázisú PMI december végén tartotta első közös világfórumát Delhiben. A 250 szakember részvételével zajló esemény a projektmenedzsmenttel, mint az erőforrások szervezésével és azok irányításával foglalkozó tudomány kiemelkedő rendezvénye volt, ahová kilenc országból érkeztek a résztvevők, akik a legújabb szakmai trendek bemutatása mellett a jó gyakorlataikat is bemutatták.

A World Project Management Forum

A fórum legfontosabb üzenete az üzleti világban is folyamatosan zajló átalakulásokhoz való alkalmazkodás képességének megteremtése volt, így többek között arról szóltak az előadások, miként lehet napi szinten követni a technológiai robbanás, közte a digitális transzformáció kihívásait. Ennek keretében szó esett arról, hogy miközben egy projekt eredményességét korábban a gyártás, minőség és költség hármasa határozta meg, az új trendeknek megfelelően már a környezeti, szociális és politikai hatások a legfontosabbak.

Ezt igazolja például az is, hogy a Brexit is jelentősen átalakítja a brit cégek helyzetét és lehetőségeit. A változás jele az is, hogy amíg korábban a nagyszabású projektek hatásai csak évek múlva mutatkoztak meg, ma már nincs idő ezt kivárni. Ezért nem engedhető meg csak az utóellenőrzés: legalább fél évente ellenőrizni kell, megfelelő-e az irány, mert könnyen lehet, hogy a technológiai változások menet közben új fókuszt követelnek meg.

A szakemberek közös nevezőre jutottak abban is, hogy ma már központi téma az állandó rugalmasságot, változási és tanulási képességet jelentő agilis szemlélet megismerésének fontossága is.

A programsorozatban Károlyi László a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója az általa kidolgozott Crenchmarking© módszertant mutatta be, amely a francia multinacionális vállalat magyarországi leányvállalatánál már a 2008-as globális válság közben is bizonyított azzal, hogy a cég eredményessége a válság ellenére is folyamatosan növekedett.

A Crenchmarking© lényege, hogy az innováció és a versenytársakkal való összehasonlítás, a benchmarking ötvözetével teremti meg a gyors eredményesség lehetőségét, ami még a vállalkozás méretével sincs összefüggésben.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hatalmas lehetőség előtt az állattenyésztők ágazata

Április elejéig 470 milliárd forintot fizetett ki a Magyar Államkincstár 156 ezer gazdálkodónak, múlt héten újabb 55 milliárd forintot.

Tovább fogynak a magánnyugdíjpénztárak, már csak kettő marad belőlük

A nyugdíjcélú megtakarítások utáni adójóváírások együttes összege legfeljebb évi 280 ezer forint lehet.

Az Otthonfelújítási program felhívását szakmai egyeztetés előzi meg

Júniustól indul az Otthonfelújítási program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja, a programban június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni.

Megkezdte működését Bécs első zöldhidrogén-üzeme

Az emelkedőkkel és gyakori megállókkal tarkított vonalon jövő évtől tíz portugál gyártmányú, akadálymentes CaetanoBus szállítja majd az utasokat. 
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.