Kezdőlap Gazdaság Régens VATapp – Ideális megoldás az Online Számla adatszolgáltatás teljesítésére!
No menu items!

Régens VATapp – Ideális megoldás az Online Számla adatszolgáltatás teljesítésére!

Régens VATapp – Ideális megoldás az Online Számla adatszolgáltatás teljesítésére!

2021. április 1-től a számla adatszolgáltatás teljeskörűvé vált, tehát minden belföldön vagy magyar (belföldi) adószámmal kiállított számlák után a számla kiállítója köteles adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé az online számla rendszeren keresztül.

A számlázóprogramok automatizált adatküldéséhez szükséges megoldásról a cégeknek szükséges gondoskodniuk. Azok, akik az online bejelentési kötelezettségnek nem, vagy késve tesznek eleget, számlánként súlyos mulasztási bírsággal sújthatóak!

Abban az esetben, ha számlázó program váltása nélkül szeretné biztosítani a jogszabályi megfelelést, a Régens VATapp egyszerű és gyors megoldást kínál.

VATapp alkalmazás a jogszabályoknak megfelelően, valós időben, humán beavatkozás nélkül feldolgozza a beérkező számla adatokatmajd szűri és továbbítja azokat a NAV Online Számla rendszerébe, ezt követően a NAV visszaigazoló üzeneteit a kapcsolódó számlákhoz rendeli és megjeleníti, biztosítva ezzel a számla státuszok transzparens riportolását.

A Régens VATapp kiemelt tulajdonságai:

 • Integrálható bármely meglévő számlázó rendszerhez
 • Naprakész, jogszabályoknak megfelelő alkalmazás
 • Automatizált, mert a rendszer magától leválogatja és a megfelelő formátumban továbbítja a számlákat a NAV felé
 • Transzparens, mivel az adattovábbítás mellett a megoldás kimutatásokat és lekérdezési lehetőséget is biztosít webes felületen
 • Testreszabható, amiből fakadóan további funkcionalitással bővíthető, így egyedi igényekhez igazítható
 • Biztonságos számlatovábbítást tesz lehetővé a számlaadatok teljeskörű védelme érdekében
 • Gyorsan használatba vehető
 • Modern, könnyedén kezelhető, letisztult felülete lehetővé teszi a gyors és pontos adatszolgáltatást

A kötelező számlaadatszolgáltatási kötelezettség teljesítésén felül, az alkalmazás számos kiegészítő funkcióval és megoldással támogatja a felhasználókat az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében, mint például:

 • Szállítói számla letöltő modul: Automatizált megoldást biztosít a Bejövő (Saját) számlaadatok letöltéséhez az által, hogy lekérdezi a társaság számára kiállított szállítói számla adatokat a NAV Online Számla rendszeréből és adatbázisba menti azokat, amely segítségével ellenőrzésük és könyvelésük pillanatok alatt elvégezhető.
 • VATapp ÁNYK 65M IMPORT modul: Használatával elkerülhető a kézi nyomtatványkitöltés, hiszen a modul segítségével egyszerűen, gyorsan és automatikusan beküldhető a belföldi összesítő jelentés (65M).
 • Adatexport funkció: A funkció által a 2016. január 1-jétől kötelező szabályozásnak megfelelően kiegészíthető bármely számlázóprogram az „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkcióval. Ennek segítségével egy esetleges NAV ellenőrzés során a kiállított számlák egyszerűbben és gyorsabban áttekinthetőek, lekérdezhetőek.

A Régensről

Régens egyedi üzleti szoftverfejlesztésre, felhő és IT szolgáltatások nyújtására, valamint web és mobil fejlesztésekre specializálódott, több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező informatikai vállalat. Szoftverfejlesztő cégként elsősorban a közigazgatás és az ellátási lánc menedzsment területén ért el kiemelkedő eredményeket. A Régens Zrt. Magyarország piacvezető vámszoftver szolgáltatója. (x)


Ajánlatkérés, valamint kérdések esetén forduljon bizalommal a Régens szakértő tanácsadóihoz!

Weboldal: https://www.regens.com/vatapp/

Email: [email protected]

Tel: +36 1 205 3090

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Budapesten emelkedtek a használt lakások árai

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Kepecs Gábor: „a biztosítóknak újra kell gondolniuk a biztosításpolitikájukat”

A járványhelyzet a biztosítási piacot is átalakítja, amely nem...

Hírek

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Kórházba került Bill Clinton volt amerikai elnök

Fertőzést kapott, és több napja kórházban ápolják Bill Clinton volt amerikai elnököt - erősítette meg a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője.

Eppel János a VOSZ új elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) küldöttgyűlése elnökké választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét.

Az szja-visszatérítést nem kell visszafizetni a bevalláskor

A megjelent ellentmondásos információk pontosítására adott ki tájékoztatót a NAV arról, hogy akitől év közben vonták le az adóelőlegeketa szabályok szerint, annak az visszajár, nem áll fennbefizetési kötelezettség.

Fagyni is fog, száraz, napsütéses idő is lesz a hét végén

Hajnalonként ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A leghidegebb órákban néhol fagyra is készülni kell

Magyar falu program – 121 településen nyílik kisbolt

A Magyar falu programnak köszönhetően kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom