Hirdetés
Kezdőlap Hírek Repülne? Itt a légikáosz TOP 10 repülőtere
No menu items!

Repülne? Itt a légikáosz TOP 10 repülőtere

Illusztráció: Bigstock

Bár a Heathrow repülőtéren a káosz annyira elhatalmasodott a járatkésések és a járattörlések miatt, hogy napi rendszerességgel szerepel a híradásokban, mégsem a legforgalmasabb londoni légikikötő az egyetlen, ahol komoly fennakadások tapasztalhatók. Sőt, nem is szerepel azon a tízes listán, amelyet egy utazási cég állított össze a nyári repülési káosz miatt elkerülendő európai repülőterekről. A felsorolásban a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér is helyet kapott.

A Hopper nevű online utazási ügynökség adatait az Official Aviation Guide, a digitális repülési információk és elemzések vezető szolgáltatója gyűjti, azzal a céllal, hogy az ügyfeleket tájékoztassa a lefoglalt útvonalakon bekövetkező fennakadásokról. A háromnapos késleltetést tükröző adatok aktuálisabbak, mint bármelyik nyilvános adatforrás.

És bár igaz, hogy a tízes listán szereplő repülőterek mind rosszabbul teljesítettek a Heathrow-nál, a Hopper szóvivője a Bloombergnek elmondta: “A volumen alapján a londoni Heathrow sokkal nagyobb, mint a legtöbb repülőtér, és a mi rangsorunk a késések százalékos arányán alapul, nem pedig az érintettek számán.

Hasonlóképpen, a számok július első kilenc napjának átlagai; a legrosszabb utazási napokon a Heathrow késései a járatok 62%-át érintették, amivel a listán landolt volna. Ám mivel átlagosan a járatok 51%-a késett, a listán csak a 15. helyen áll.

Más szóval, ne vegyük az adatokat abszolút értelemben, de jó, ha tudjuk, hogy késések valószínűleg még várhatók.

Íme a 10 repülőtér, amelyek a Hopper szerint jelenleg a legrosszabbul állnak a késések tekintetében:

Brüsszeli repülőtér (BRU)
Brüsszel, Belgium
72% késés, 2,5% törölt járat

Frankfurti nemzetközi repülőtér (FRA)
Frankfurt, Németország
68% késés, 7,8% törölt járat

Eindhoven repülőtér (EIN)
Eindhoven, Hollandia
67% késés, 1,8% törölt járat

Luton repülőtér (LTN)
London, Egyesült Királyság
66% késés, 2,7% törölt járat

Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (BUD)
Budapest, Magyarország
65% késés, 2,1% törölt járat

Lisszaboni repülőtér (LIS)
Lisszabon, Portugália
65% késés, 4,8% törölt járat

Charles De Gaulle repülőtér (CDG)
Párizs, Franciaország
62% késés, 3,1% törölt járat

Schiphol repülőtér (AMS)
Amszterdam, Hollandia
61% késés, 5,2% törölt járat

Cote D’Azur repülőtér (NCE)
Nizza, Franciaország
60% késés, 3,4% törölt járat

Gatwick repülőtér (LGW)
London, Egyesült Királyság
59% késés, 1,4% törölt járat

Frissítés:

Cikkünkre reagálva a Budapest Airport közölte:

Júniusban a járatok 68%-a időben, vagy legfeljebb 30 perc késéssel indult; az induló járatoknál tapasztalt késések időtartama átlagosan 30 perc volt. A járatkésések 98%-ának hátterében a Budapest Airport hatáskörén túlmutató okok álltak (pl. forgalomirányításhoz vagy légitársasághoz köthető okok, érkező járatok késése). Általánosságban elmondható, hogy júniusban heti szinten 10-15 induló járat légitársasági üzemelési okból történő törlésére került sor. A járattörlések okairól a Budapest Airport nem rendelkezik pontos információval, azok a légitársaságok hatáskörébe tartoznak.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Enyhült az infláció, javult is a fogyasztók hangulata Németországban

A nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe áprilisban nyolc havi csúcsra erősödött, de a vártnál némileg enyhébb mértékben nőtt.

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Multi Program zárókonferenciáján.

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Túl nagyra nőtt? Szétdarabolják az Alibabát

Az Alibaba kínai internetes óriáscég komoly változások előtt áll: a hatalmas vállalatot hat önálló csoportra akarják szétválasztani. A befektetők egyelőre pozitívan reagálnak.

Hírek

Pénteken a gázolaj ára lélektani határ alá csökken, a benzin viszont tovább drágul

Pénteken újabb üzemanyagár-változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai: a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a kutaknak.

Több százezer robogós közlekedik szabálytalanul a magyar utakon

A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), pedig az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Ingyen taxizhatnak az idősek Budapest egyik kerületében

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

Lemondott a fővárosi állatkert megvádolt operatív igazgatója

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója kedden, mert sajtóhírek szerint vádat emeltek ellene - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

Nem változtatott az alapkamaton az MNB monetáris tanácsa

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi kamatmeghatározó ülésén.

Új néven folytatja a Foodpanda

Április közepétől foodora néven működik a foodpanda ételrendelő platform, a márkanév váltása mellett az üzleti modell változatlan marad - közölte a Delivery Hero Hungary Kft. ügyvezetője a cég sajtótájékoztatóján.

Tovább folytatódik az Árzuhanás a SPAR-nál

A SPAR Magyarország minden héten az Árzuhanás Promóció keretein belül teszi még vonzóbbá kínálatát. Ettől a hétfőtől az alábbi termékkörök Promócióban résztvevő termékeinek árai, terméktől függően 5-16%-kal lesznek olcsóbbak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. Erre a hétre már közel 400-ra emelkedik azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás Promócióban csökkentette a SPAR Magyarország.

Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt

A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Gazdaság

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul - közölte a Blochamps Capital Kft.

Végveszélyben a legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztár

Hamarosan lejár a határidő, és még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. 33,5 ezer pénztártag megtakarítása kerülhet ezzel veszélybe – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. 

Két új tagja lesz az MNB monetáris tanácsának

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén két új tag megválasztását támogatta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába. A testület új tagja lesz Búza Éva és Kovács Zoltán.