Hirdetés
Kezdőlap Múzsa Sándor Szofi: minden szó, minden dallam számít
No menu items!

Sándor Szofi: minden szó, minden dallam számít

21 Gramm című számával már 17 évesen repülőrajtot vett Sándor Szofi zenei karrierje. A fiatal szerző-előadó első dala rögtön bekerült az MTVA év dalát kereső dalválasztóba, A Dal 2022 legjobb 40 dala közé, majd a második elődöntőt megnyerve, 21 Gramm című saját szerzeménye nagy nyilvánosság előtt sikerig repítette a fiatal tehetséget.

Már egészen kisgyerekkorom óta vonzott a zene világa: ha volt rá lehetőség, azonnal felugrottam a színpadra, és előadtam, énekeltem. Ez az egész nagyjából 14 éves korom körül vált komolyabbá, amikor életem első magánénekórája után megéreztem, hogy van tehetségem az énekléshez, ami a kellemes időtöltésnél messze többet jelent számomra”- beszél a kezdetekről Sándor Szofi.

Akinek karrierjében a második nagy fordulópont az volt, amikor már nemcsak mások dalait énekelte, hanem saját gondolatait dalszerzőként és szövegíróként is papírra vetette. Olyan fiatalon indult el a saját útján, hogy hivatalosan, tavaly beadott dalaival kiskorú dalszerzőként és dalszövegíróként tartják nyilván az Artisjus – Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnél.

Számomra a dalok megírása magától értetődően jön, mert az ember egyszerűen tudja, érzi mikor kell leülni komponálni. Mire minden megérik bennem a dalszerzéshez, már összegyűlt annyi érzelem, annyi történés, hogy abból már tudom, mit szeretnék megeleveníteni és dal formájában a nagyközönség elé tárni” – magyarázza a fiatal tehetség.

Aki azt mondja, nála mindig egyszerre szokott a szöveg és a dallam megszületni. Ezt követően már gyakran hosszabb időt vesz igénybe az adott szám tökéletesre csiszolása.

Az igazán jó dal gyorsan kiéleződik. Ha viszont valami nagyon döcögősen indul, nem sajnálom az időt arra, hogy olyanná formáljam, amilyennek igazán szeretném hallani. Mert az én számomra minden szónak, minden dallamnak jelentősége van. A tökéletességre való törekvés vezetett oda, hogy miközben gyerekkoromban évekig tanultam zongorázni, most a gimnázium mellett zeneiskolába is járok. Azért, mert miközben a dalszerzés számomra ösztönösen jön, a profizmust megcélozva szeretnék még többet megismerni a zene világából.

Miközben számai, és különösen az átütő sikert hozó, drámai témát, a Covid-időszak világát feldolgozó 21 Gramm című dala melankolikus hangvételű, Sándor Szofi a popzene műfaját érzi a magáénak.

Folyamatosan szeretném magam előtt tágítani a horizontot, miközben mindig az vezérel, hogy ne adjam fel az egyéniségemet. Az a Sándor Szofi maradjak, aki nyitott szemmel és szívvel járva úgy lesz egyre érettebb, hogy közben megőrzi önmagát.

Az önazonosság megőrzéséhez vezető első nagy kihívás el is érkezett a 21 Grammhoz kapcsolódó siker formájában, hiszen A Dal 2022-ben már sztárzenészekkel muzsikálhatott együtt, miközben a szakma legnagyobbjai közé tartozó előadókból álló zsűri és a nagyközönség is pozitív üzenetekkel díjazta a produkciót.

Hatalmas zenészek játszottak velem. Olyanok, mint például Madi, a gitáros, dalszerző. Olyan fantasztikus dolgokat élhettem át, olyan szeretetet kaptam a zsűritől, a versenytársaktól és a közönségtől egyaránt, amire örökké jóleső érzéssel fogok gondolni. Óriási megtiszteltetés és nyomás is volt akkora zenész óriásokkal versenyezni A Dal-ban, mint Oláh Ibolya vagy Roy. Ennek a sikernek köszönhető az is, hogy minden csatornán – a Youtube mellett a Spotify-on is – megjelent a régóta várt első dalom, ami mindennek a kezdetét jelenti számomra. Mert miközben a hétköznapjaim ugyanazok maradtak, folyamatosan boldogsággal tölt el és a rosszabb napokon is erőt ad az a szeretet és biztatás, ami a közönség részéről a mai napig árad felém. Ösztönzést adva ahhoz, hogy újabb dalokat írjak, végre a színpadról is élőben találkozhassak azokkal, aki szeretik a zenémet” – mondta zárszóként Sándor Szofi.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen

Bővült a Netrisk csoport

A Netrisk csoport és a Bauer Media Group összevonta az online összehasonlító üzletágát Közép- és Kelet-Európában

Befagytak a hitelkamatok, hiába csökkent a jegybank

A kamatain ugyan nem változtatott egyebekben azonban alapos rendet vágott a lakáshiteleiben decembertől a Raiffeisen Bank.

Iránykereséssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Richter hétfőn jelentette be, kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá a Mithrával estetrolt tartalmazó készítmények forgalmazásáról Kínában.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.