Hirdetés
Kezdőlap Múzsa Sándor Szofi: minden szó, minden dallam számít
No menu items!

Sándor Szofi: minden szó, minden dallam számít

21 Gramm című számával már 17 évesen repülőrajtot vett Sándor Szofi zenei karrierje. A fiatal szerző-előadó első dala rögtön bekerült az MTVA év dalát kereső dalválasztóba, A Dal 2022 legjobb 40 dala közé, majd a második elődöntőt megnyerve, 21 Gramm című saját szerzeménye nagy nyilvánosság előtt sikerig repítette a fiatal tehetséget.

Már egészen kisgyerekkorom óta vonzott a zene világa: ha volt rá lehetőség, azonnal felugrottam a színpadra, és előadtam, énekeltem. Ez az egész nagyjából 14 éves korom körül vált komolyabbá, amikor életem első magánénekórája után megéreztem, hogy van tehetségem az énekléshez, ami a kellemes időtöltésnél messze többet jelent számomra”- beszél a kezdetekről Sándor Szofi.

Akinek karrierjében a második nagy fordulópont az volt, amikor már nemcsak mások dalait énekelte, hanem saját gondolatait dalszerzőként és szövegíróként is papírra vetette. Olyan fiatalon indult el a saját útján, hogy hivatalosan, tavaly beadott dalaival kiskorú dalszerzőként és dalszövegíróként tartják nyilván az Artisjus – Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnél.

Számomra a dalok megírása magától értetődően jön, mert az ember egyszerűen tudja, érzi mikor kell leülni komponálni. Mire minden megérik bennem a dalszerzéshez, már összegyűlt annyi érzelem, annyi történés, hogy abból már tudom, mit szeretnék megeleveníteni és dal formájában a nagyközönség elé tárni” – magyarázza a fiatal tehetség.

Aki azt mondja, nála mindig egyszerre szokott a szöveg és a dallam megszületni. Ezt követően már gyakran hosszabb időt vesz igénybe az adott szám tökéletesre csiszolása.

Az igazán jó dal gyorsan kiéleződik. Ha viszont valami nagyon döcögősen indul, nem sajnálom az időt arra, hogy olyanná formáljam, amilyennek igazán szeretném hallani. Mert az én számomra minden szónak, minden dallamnak jelentősége van. A tökéletességre való törekvés vezetett oda, hogy miközben gyerekkoromban évekig tanultam zongorázni, most a gimnázium mellett zeneiskolába is járok. Azért, mert miközben a dalszerzés számomra ösztönösen jön, a profizmust megcélozva szeretnék még többet megismerni a zene világából.

Miközben számai, és különösen az átütő sikert hozó, drámai témát, a Covid-időszak világát feldolgozó 21 Gramm című dala melankolikus hangvételű, Sándor Szofi a popzene műfaját érzi a magáénak.

Folyamatosan szeretném magam előtt tágítani a horizontot, miközben mindig az vezérel, hogy ne adjam fel az egyéniségemet. Az a Sándor Szofi maradjak, aki nyitott szemmel és szívvel járva úgy lesz egyre érettebb, hogy közben megőrzi önmagát.

Az önazonosság megőrzéséhez vezető első nagy kihívás el is érkezett a 21 Grammhoz kapcsolódó siker formájában, hiszen A Dal 2022-ben már sztárzenészekkel muzsikálhatott együtt, miközben a szakma legnagyobbjai közé tartozó előadókból álló zsűri és a nagyközönség is pozitív üzenetekkel díjazta a produkciót.

Hatalmas zenészek játszottak velem. Olyanok, mint például Madi, a gitáros, dalszerző. Olyan fantasztikus dolgokat élhettem át, olyan szeretetet kaptam a zsűritől, a versenytársaktól és a közönségtől egyaránt, amire örökké jóleső érzéssel fogok gondolni. Óriási megtiszteltetés és nyomás is volt akkora zenész óriásokkal versenyezni A Dal-ban, mint Oláh Ibolya vagy Roy. Ennek a sikernek köszönhető az is, hogy minden csatornán – a Youtube mellett a Spotify-on is – megjelent a régóta várt első dalom, ami mindennek a kezdetét jelenti számomra. Mert miközben a hétköznapjaim ugyanazok maradtak, folyamatosan boldogsággal tölt el és a rosszabb napokon is erőt ad az a szeretet és biztatás, ami a közönség részéről a mai napig árad felém. Ösztönzést adva ahhoz, hogy újabb dalokat írjak, végre a színpadról is élőben találkozhassak azokkal, aki szeretik a zenémet” – mondta zárszóként Sándor Szofi.

Érsek M. Zoltán

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Útimorzsák Azerbajdzsánból: szárnyal a „kék arany”

Az Oroszországgal és Iránnal szemben bevezetett nyugati gazdasági szankciók...

Felfoghatatlanul nagy bércsomaggal gazdagodott a Tesla vezér

Miután egy amerikai bíróság, a részvényesek elfogultságára hivatkozva, korábban...

200 milliárddal robbanthatnak a Zöld Alapok

Folytatódik a Nemzeti Tőkeholding (NTH) összesen 200 milliárd forint...

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.