Hirdetés
Kezdőlap Hírek TikTok-vád: Katar statiszta szurkolókkal dobja fel a hangulatot
No menu items!

TikTok-vád: Katar statiszta szurkolókkal dobja fel a hangulatot

A labdarúgó-világbajnokságnak november 20-tól otthont adó Katart újabban azzal vádolták meg, hogy fizetett színészekkel játszatott el szurkolói jeleneteket. A napokban a TikTokon több videó is megjelent, amelyeken szurkolók hömpölyögnek a dohai utcákon, de kérdéses, hogy a klipekben szereplő személyek valóban a csapatukat elkísérő külföldi fanatikusok-e.

A brit Express beszámolója szerint a TikTokon több más nemzet mellett Anglia, Brazília és Portugália szurkolóiról is jelentek meg videók, de a kommentelők közül sokan úgy vélik, hogy fizetett színészek láthatók a felvételeken. Az angol szurkolókról készült videót több mint egymillióan, a Dohában táncoló és bulizó állítólagos brazilokat bemutató klipet pedig több mint négymillióan látták.

Fizetett színészek!” – írta az egyik TikTok-felhasználó a Katarban lévő angol szurkolókról készült kliphez egy héttel a torna előtt. “Ezeket biztosan Katar fizette!” – írta egy másik.

Jelenet az állítólagos angol szurkolókat bemutató videóból. Forrás: QatarLiving/TikTok

Egy harmadik rajongó azzal vádolta a QatarLiving-et, a videókat közzétevő felhasználói fiókot, hogy ugyanazokat a színészeket használja fel különböző videókban, és megpróbálja átverni a közösségi média felhasználóit. “Tegnap láttam őket brazil szurkolóknak öltözve” – írta. “Esküszöm, hogy fizetnek a munkásoknak, hogy szurkolók legyenek, láttam őket, ahogy 7 különböző országnak szurkolnak” – fejtette ki.

Az ország első közösségi platformjának titulált QatarLiving az Instagram-oldalán is közzétett több videót az állítólagos fanatikusokról, viszont a Twitter-fiókjukon és a weboldalukon nem tettek említést a szurkolókról.

Katart az ország emberi jogi problémái, a vendégmunkásokkal való bánásmód és a homoszexualitás kriminalizálása miatt is sokan támadják, ráadásul évek óta azzal vádolják őket, hogy a FIFA tisztviselőit megvesztegették a torna elnyerése érdekében. A FIFA korábbi vezetője, Sepp Blatter nemrégiben elismerte, hogy “hiba” volt Katarnak ítélni a világbajnokságot az USA helyett, bár ő csak a logisztikai problémákat emelte ki, nem pedig a Katarban megrendezésre kerülő világbajnokság erkölcsi döntésével kapcsolatos aggályokat.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.