Hirdetés
Kezdőlap Autóipar Tovább erősíti magyarországi pozícióját a Porsche Hungaria
No menu items!

Tovább erősíti magyarországi pozícióját a Porsche Hungaria

Fotó: Érsek M. Zoltán


Növekedésre számít a Porsche Hungaria (PH) márkáinak értékesítésében jövőre a cég nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója; Wachtler Tamás szerint ezzel tovább erősödhet a Volkswagen konszern márkáit importáló cég 20 százalékot meghaladó részesedése az új autók magyarországi piacán.

Wachtler Tamás csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: ezt részint megalapozza, hogy kezdenek megoldódni az ágazatban az utóbbi években kialakult fennakadások az ellátási láncban, emiatt sok megrendelés most érkezik be, több autót adnak át a vevőknek. Nagy reményeket fűz a modellpalettához is: a PH 2024-ben 23 új, illetve felfrissített modellel jelenik meg a piacon.

A Porsche Hungaria márkái kiemelkedő évet zárnak az idén, már az első 11 hónapban 27 661 járművet szállítottak ki, 12,9 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában. Az eladott járművekből 977 elektromos meghajtású volt, ez a szegmens 40,8 százalékkal bővült.

A magyarországi újautó-piaccal kapcsolatban nem ennyire bizakodó az ügyvezető. Miközben az európai piac az idén már nő, Magyarországon még enyhe csökkenés, mintegy 130 ezer új autó eladása várható az idei évre – mondta, és ez véleménye szerint megismétlődik jövőre is. Rámutatott: a magyar piac az európaihoz hasonlóan már kínálatira fordul, azonban változatlanul jelen van több, a csökkenés felé ható körülmény, így például a magas kamatkörnyezet.

A jövő évi piaci trendek között Wachtler Tamás jelentős fellendülésre számít az elektromos járművek értékesítésében az új támogatási program hatásaként. Elmondása szerint a belföldi piacon 2023-ban eladott autók 5 százaléka elektromos meghajtású, az elektromos autók értékesítésében a PH márkái 17 százalékkal részesednek. Középtávon Wachtler Tamás vezető pozíciót remél a PH márkáitól az elektromos járművek piacán, miután modellkínálatukban egyre nagyobb arányt foglalnak el az elektromos modellek.

Az ügyvezető kitért arra, hogy az alternatív meghajtású autók piacán egyre több szereplő jelenik meg, a vevői érdeklődés felpörgetéséből azonban valamennyi márka hasznot húzhat. A többségükben ázsiai gyártókkal nemcsak a minőségben kell versenyképesnek lenni, hanem a technológiához kapcsolódó szolgáltatásokkal is. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon már jelen van a cég MOON márkája, amely az elektromos járművekhez kínál hatékony töltési lehetőségeket magán- és céges vásárlók részére. A szolgáltatás már az első évét 2 millió euró forgalommal zárja – tette hozzá.

A Porsche Hungaria a német Volkswagen konszern márkáinak (Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen, Volkswagen haszonjárművek, MOON elektromosautó-töltő rendszerek) magyarországi importőre, emellett használtautó-üzletága a Das WeltAuto. Az autókereskedelem támogatására az elmúlt több mint 30 év alatt vállalatcsoport épült ki, része egyebek között a Porsche Pénzügyi Csoport, a Porsche Ingatlankezelő, az Europcar autókölcsönző és egy alkatrészellátást végző logisztikai központ is.
Az Elektronikus beszámoló portál adatai szerint a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. a 2022-es üzleti évet 421 milliárd forint nettó árbevétellel és 3 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évben a cég 401 milliárd forint nettó árbevételt és 4,7 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Amerikai álom? Kaliforniában beindult a robottaxi

A Waymo májusban kiterjeszti ingyenes, teljesen vezető nélküli robotaxi szolgáltatásait Los Angelesre és néhány San Francisco közelében lévő városra.

Már csak öt év és tarolhat a mesterséges intelligencia

Az Nvidia vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia öt éven belül átmegy az emberi teszteken.

Technológiát fejlesztenek a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja, a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását