Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn, a befektetők már arra készülnek fel, hogy 2016 második negyedéve óta először a vállalatok nyereségük mérséklődéséről adnak számot első negyedéves gyorsjelentéseikben.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,43 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,17 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,18 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

Az amerikai nagybankok vállalati beszámolójával a héten indul el a gyorsjelentési szezon. A Refinitiv, a világ egyik legnagyobb pénzpiaci adat- és infrastruktúraszolgáltatója (a Thomson Reuters volt pénzügyi és kockázatkezelői üzletága) úgy becsüli, hogy az S&P 500 indexben szereplő vállalatok összesített nyeresége 2,2 százalékkal csökkent az első negyedévben. A FactSet amerikai pénzügyi szolgáltató még nagyobb, 4,2 százalékos visszaesést vár.

A Dow Jones ipari átlagot a Boeing repülőgépgyártó és a General Electric (GE) ipari konglomerátum húzta lefelé.

A Boeing, amely a múlt pénteken jelentette be a, hogy április közepétől havi 52-ről 42-re csökkenti a 737 MAX típusú gépek gyártási rátáját, 3,91 százalékos mínuszban nyitott, miután a Bank of America Merrill Lynch vásárlásról semlegesre rontotta ajánlását. A GE majdnem 5 százalékos veszteségben, 9,52 dolláron indította a kereskedést, mivel a J.P. Morgan 6 dollárról 5 dollárra csökkentette a GE-részvények célárfolyamát.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdék vegyesen teljesítenek. Hétfő délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,14 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,04 százalékos pluszban, míg a frankfurti DAX-30 index 0,26 százalékos mínuszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1269 dollárt adtak, 0,45 százalékkal gyengült az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,38 százalékkal veszített értékéből a dollár, 111,31 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik.

A júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,61 százalékos pluszban, 70,77 dolláron, a májusi szállítású WTI pedig 0,89 százalékos nyereségben, 63,64 dolláron forgott délután fél négykor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára júniusi szállításra 0,90 százalékkal, 1307,20 dollárra nőtt.

Pénteken mérsékelt nyereségekben zártak a New York-i tőzsdeindexek. A Dow Jones 0,15 százalékkal, 26 424,99 pontra, az S&P 500-as mutató 0,46 százalékkal, 2892,74 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,59 százalékkal, 7938,69 pontra nőtt. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...