Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Enyhe erősödéssel nyitott New York, drágult az olaj
No menu items!

Tőzsde – Enyhe erősödéssel nyitott New York, drágult az olaj

Erősödő indexekkel nyitottak szerdán a New York-i részvénytőzsdék. 

A befektetők örömmel fogadták, hogy Steven Mnuchin pénzügyminiszter szerint az Egyesült Államok és Kína közel van egy kereskedelmi megállapodás megkötéséhez. “Az út 90 százalékát megtettük” – mondta Mnuchin a CNBC-nek. A piaci szereplőknek továbbra is vannak kételyeik, de felülkerekedni látszik az optimizmus, amit mutat, hogy a Kínába exportáló cégek árfolyama felugrott, az élen a Micron Technology Inc. chipgyártóval, amelynek részvénye 7,8 százalékkal drágult a nyitás előtti kereskedelemben.

A vezető amerikai indexek közel egy százalékkal estek kedden, miután Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke visszautasította, hogy Trump elnök nyomást gyakoroljon rá a kamatleszállítás érdekében. Ettől függetlenül a kereskedők szinte egységesen számítanak a júliusi kamatcsökkentésre, 25 százalékuk 50 bázispontos csökkentést sem zár ki.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,34 százalékkal, az S&P 500 0,45 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,95 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.

Kedden estek a New York-i főbb tőzsdeindexek. A DJIA 0,67 százalékkal, az S&P 500 0,95 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,51 százalékkal csökkent.

Az olaj ára ismét felfelé indult néhány keleti parti olajfinomító ideiglenes leállítása és a Philadelphia Energy Solutions súlyos tűzkárt szenvedett finomítójának várhatóan végleges bezárása következtében. Ennek árfelhajtó hatását tetézte, hogy a június 21-ével végződött héten az amerikai olajkészletek az elemzők által várt 2,5 millió hordó helyett 7,5 millió hordóval 474,5 millió hordóra estek.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 1,08 dollárral 58,91 dollárra ment föl. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése szeptemberi határidőre 84  centtel 65,89 dollárra emelkedett.

A dollár árnyalatnyit erősödött. Az euró kora délután 1,1358 dollár körül forgott a reggeli 1,1364 dollárral szemben.

Az arany ára csökkent, miután Powell Fed-elnök eloszlatta azokat a várakozásokat, hogy a bank – engedve Trump elnök sürgetésének – nagyszabású kamatleszállításra készül. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1411,50 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,8 százalékkal alacsonyabban, mint előző este. Az amerikai határidős jegyzés 0,3 százalékkal 1414,10 dollárra ment le.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

A támogatási kérelmeket a vali.hu honlapnján keresztül, a program oldalán lehet benyújtani május 2-án 12 órától.

Ez lehet a terjeszkedő olcsó kínai webshopok ellenfele

A sokszor tolakodó, pszichésen megterhelő hirdetési stratégia révén legtöbbször olyan kacatok vásárlására vesznek rá, amire valójában nem is feltétlenül volt szükségünk.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.