Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Jelentős mínuszban nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Jelentős mínuszban nyitottak a New York-i indexek

Jelentős csökkenéssel nyitottak pénteken a New York-i tőzsde irányadó indexei, mivel az új koronavírus által okozott járvány súlyos gazdasági következményeitől rettegő befektetők a biztos menedéknek számító eszközök, például az államkötvények és az arany felé fordultak.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 2,54 százalékos, az S&P 500-as mutató 2,31 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 3,08 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken zuhannak az irányadó indexek. Péntek délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 3,96 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 3,80 százalékos, a párizsi CAC-40 4,31 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 4,07 százalékos mínuszban állt. Milánóban 3,83 százalékkal, Madridban pedig 3,92 százalékkal esett a vezető tőzsdeindex.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1341 dollárt adtak, 0,90 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz. A jenhez képest 0,89 százalékkal gyengült a dollár, 105,22 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is zuhan.

A májusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 3,50 százalékos mínuszban, 48,26 dolláron, az áprilisi szállítású WTI pedig 3,77 százalékos veszteségben, 44,16 dolláron forgott fél négykor.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,69 százalékkal, 1681,79 dollárra emelkedett, de eddigi napi csúcsán, 1689,65 dolláron 2013 januárja óta nem látott szintre jutott fel. Az áprilisi szállítású arany ára 0,85 százalékkal 1682,25 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

Csütörtökön 3 százalékot meghaladó veszteségekben zártak a New York-i tőzsdeindexek: a Dow Jones ipari átlag 3,58 százalékkal, 26 121,28 pontra, az S&P 500-as index 3,39 százalékkal, 3023,94 pontra, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 3,10 százalékkal, 8738,60 pontra süllyedt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A klímavédelemről is szól a bécsi ViennaUP startup fesztivál

Hagyományosan a fesztivál keretében rendezik meg a Smart City Summit-ot, amely idén az energiafüggetlenségre fókuszál.

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A következő kamatdöntő ülést jövő hét kedden tartja a Magyar Nemzeti Bank, ahol az Equilor várakozása szerint 50 bázispontos kamatvágásról határozhatnak.

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Megnyílt a JÉGVILÁG a Nyíregyházi Állatparkban

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...