Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Mérsékelt erősödéssel nyitott New York, drágult az olaj
No menu items!

Tőzsde – Mérsékelt erősödéssel nyitott New York, drágult az olaj

Emelkedő indexekkel nyitottak szerdán a New York-i részvénytőzsdék, a csütörtöki nemzeti ünnep miatti rövidített kereskedési napon. 

A Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozóját, a kereskedelmi tárgyalások felújítását övező eufória elhalványult, de erőre kaptak a kamatcsökkentéshez fűződő várakozások, amelyeket erősített a “galambként” ismert Christine Lagarde jelölése az Európai Központi Bank élére. Rontja a hangulatot a Washington és Brüsszel közt ismét kiéleződő vita a repülőgépipari szubvenciókról. Washington azzal fenyeget, hogy további 4 milliárd dollár értékű uniós termékre vet ki büntetővámot.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,25 százalékkal, az S&P 500 0,24 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,27 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.

Kedden erősödött New York. A DJIA 0,26 százalékkal, az S&P 500 0,29 százalékkal, a Nasdaq 0,25 százalékkal emelkedett.

Az olajpiac kissé magához tért a keddi nagy áresés után. AZ OPEC és legnagyobb szövetségesei, az OPEC+ csoport jövő márciusig meghosszabbította a termeléscsökkentési megállapodást, ezt azonban felülírták az aggodalmak, hogy a termeléscsökkentés nem lesz elég a globális kereslet visszaesésének ellensúlyozásához. Szerdán már valamivel jobb hangulatban folyt a kereskedés, az árakat erősen megtámogatta, hogy az API szakmai szervezet szerint az amerikai olajkészletek a múlt héten a várt 3 millió hordó helyett 5 millió hordóval csökkentek. Sok szakértő azonban úgy véli, hogy az árak szinten tartásához hosszabb távon további árcsökkentésre van szükség.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 47 centtel 56,72 dollárra ment föl. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése szeptemberi határidőre 64 centtel 63,04 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött. Az euró kora délután 1,1298 dollár körül forgott a reggeli 1,1283 dollárral szemben.

Az arany ára emelkedett, a globális növekedés lelassulása miatti aggodalom és a nagy jegybankok tartósan lazának ígérkező monetáris politikája gyengítették a fém jegyzését. A piacokon arra számítanak, hogy Christine Lagarde, aki Mario Draghi helyébe lép az Európai Központi Bank élén elődjéhez hasonlóan megengedő monetáris politikát fog folytatni. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1419,20 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint kedd este. Az amerikai határidős jegyzés 1,0 százalékkal 1422,30 dollárra ment föl.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Veszélyben a kínai villanyautók? Vizsgálódik az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság ma hivatalos szubvencióellenes vizsgálatot indított az akkumulátoros elektromos járművek Kínából történő behozatala kapcsán.

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

Világújdonság: már a poggyászkocsi is intelligens a müncheni reptéren

Digitális vásárlási élménnyel gazdagodnak a müncheni reptér utasai azzal, hogy a légikikötőben megjelentek az első intelligens poggyászkocsik.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Hírek

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Gazdaság

A cégkapura érkezik a fizetési meghagyás az elektronikus ügyintézésre kötelezetteknek

Az elektronikus ügyintézésre kötelezettek körébe tartoznak például a gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, valamint az ügyvédek, jogi képviselők.

Egy újítás, amely erősíti a pénzügyi stabilitást

Az OBA szeptember végén élesítette jelentős technikai fejlesztését, amellyel gyorsíthatja az esetleges betétbiztosítási kifizetéseket.

Kevés embernek van csak nyugdíjcélú megtakarítása

felnőtt lakosság több mint fele (54 százalék) számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudja majd egészségügyi kiadásait önerőből finanszírozni.

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.