Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
No menu items!

Tőzsde – Veszteséges kezdés várható Európában

Indexcsökkenésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi túlnyomórészt pozitív zárás után.

A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti DAX indextől 0,3 százalékos, a londoni FTSE-100 indextől 0,4 százalékos, a párizsi CAC-40 indextől pedig 0,6 százalékos emelkedés várható a csütörtöki kereskedés kezdetén.

Szerdán a főbb európai tőzsdék többsége indexemelkedéssel zárt. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,22 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,47 százalékkal erősödött. Londonban az FTSE-100 index 0,15 százalék, a frankfurti DAX index 0,72 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,40 százalék emelkedést ért el. Madrid viszont 0,09 százalékkal, Milánó pedig 0,07 százalékkal zárt alacsonyabban.

A tőzsdei árfolyamokat már a hét eleje óta terhelő aggodalmat az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedéséről Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenete oldotta fel szerdán. Az elnök üzenetében jelezte, hogy kínai küldöttség érkezik Washingtonba a kereskedelmi megállapodás megkötése szándékával.

Csütörtökre azonban ismét borúsabbá váltak a kilátások, mivel az amerikai elnök Kínát tette felelőssé a tárgyalások megakadásáért. “Megszegték a megállapodást. Ezt nem tehetik meg, fizetni fognak érte” – közölte. A fordulat az ázsiai tőzsdéket is veszteségbe fordította csütörtökön, a kínai piacok a zárás közeledtével másfél-két százalékos, Tokió közel egy százalékos, Szöul pedig közel két százalékos veszteséget mutatott.

A világpiaci olajár a kereskedelmi ellentétek nyomása alatt ismét csökkenésnek indult még az amerikai olajkészletek meglepően nagymértékű, négymillió hordós múlt heti zsugorodása ellenére is. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 69,86 dolláron 0,72 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,69 százalékkal 61,69 dollárra csökkent.

Az euró 0,05 százalékkal erősödött 1,1197 dolláros jegyzésre, az arany ára 0,13 százalékkal unciánként 1283,05 dollárra emelkedett. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.

A hazai miniraktározás úttörője a fenntarthatóságra fókuszál

Az eredmények alapján a Euro Mini Storage elnyerte a G2Z aranykategóriás szintjét azzal, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 43,75%-os csökkentését érte el a bázisévhez képest, 2023. december 31-ig.

Egyedülálló lehetőség: ingyenes akkreditált továbbképzés tanároknak

A videós tartalmak minősége és témája is a mai diákok igényeinek megfelelő, elsődleges cél a beszédkészség és a szókincs fejlesztése.

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...