Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Trendi kávé történelmi környezetben
No menu items!

Trendi kávé történelmi környezetben

Miközben a mai világban sorra nyílnak a modern, trendi kávéházak, egyre inkább felértékelődik, ha egy olyan helyet találunk, ahol történelmi környezetben, a hagyományos stílusban fogyaszthatjuk el a klasszikus, vagy a trendi stílusban készült feketénket. Nézzünk ezek közül néhányat.

A Danubius Hotels olyan nagymultú szállodákat üzemeltet, mint például a jövőre 110. születésnapját ünneplő Astoria Hotel, az idén 110 éves nagykörúti Radisson Blu Béke Hotel vagy a Győr városközpontjában álló Rába Hotel. Ezek a szállodák kulturális, várostörténeti vonalon is sok érdekességgel kapcsolódnak Budapest és Győr történetéhez. Éttermeik, kávéházaik szintén figyelemreméltó gasztronómiai örökséget hordoznak.

Az Astoria Cafe&Restaurant például közkedvelt városi séták helyszíne. Itt újabban péntekenként bárzongorista játszik, a századfordulós enteriőr pedig különleges hangulattal teszi teljessé a gasztronómiai élményt. Már reggelizni is lehet, igazi kávéházi reggelit fogyasztva Budapest, Bécs Párizs vagy London ihletésében.

Az ikonikus szépségű, történelmi Zsolnay Kávéházban, a mai napig kézműves cukrászat üzemel. Amelynek desszertjei egyedi választékot kínálnak Budapesten: gondoljunk csak a Béke szeletre, ami a szálloda második világháború végén kapott nevét viseli.

Ahogy érkezik a hűvösebb idő, a teraszokról újra zárt tereket választunk. A győri Belga Étterem a Rába Hotel aljában mindkét opcióra ad lehetőséget, az őszi, országos Étterem Hét alkalmából – október 5-15 között, a Zsolnay Kávéházhoz hasonlóan -, ráadásul kedvezményesen.
Kocsis Erika

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Egy Orbán sikertörténet Székelyföldről Ausztriáig

Orban Optic - áll a cégér, az ausztriai Baden bei Wien bevásárlóutcájának üzlete felett. Tulajdonosa, Orbán Éva a Székelyföldről indulva, jónéhány kihívással és előítélettel is megküzdve mondhatja mára már sikeres üzletasszonynak magát.

Ötöt lépne előre a Mömax és a Möbelix Magyarországon

Újabb bútoráruházakat nyit Magyarországon a három népszerű bútorkereskedelmi márkát - XXXLutz, Mömax, Möbelix -, összefogó MMXH Lakberendezési kft.

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.