Hirdetés
Kezdőlap Hírek Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval
No menu items!

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

Hagyományteremtő, új kezdeményezésként rendezték meg 2024. április 11-én a Budapest Automotive Summit. A MOL Campusban sorra kerülő esemény célja, hogy a résztvevők a téma szakértőitől ismerjék meg az autóipar aktuális trendjeit és az ez alapján várható jövőképét.

A dízelautókat – annak ellenére, hogy az új modelleknek gyakorlatilag már minimális a károsanyag kibocsátásuk – gyakorlatilag kivégezték a szabályozók. A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek, ráadásul az új alternatív üzemanyagok a „zöld” benzin és a hidrogén is trónkövetelőként áll a sor végén. És miközben a szakma arról beszél, hogy a szigorú Európai Uniós szabályok elfogadásával – miszerint 2035-től már csak tisztán elektromos autók jelenhetnek meg a piacon (más kérdés, hogy a későn ébredők megkezdték a lobbizást a határidő kitolásáért), a Tesla mellett az e-autók gyártásában több évtizedes előnyben lévő, kifejezetten olcsó autókat is kínáló kínai márkák teljesen felboríthatják az eddig fennálló értékesítési erősorrendet. Ami az autókereskedők jövőképét nemcsak a márkapreferenciák átalakulásával változtatja meg, hanem azzal is, hogy vannak már olyan márkák, amelyek a személyes eladás helyett az online értékesítésre helyezik a hangsúlyt.

Ennek kapcsán fogalmazódott meg az első ízben megrendezésre kerülő Budapest Automotive Summit üzenete, miszerint olyan óriási változások és szeizmikus mozgások történnek a szemünk előtt, amelyek sorra döntik meg azokat a dogmákat, amik szerint az autóipar és az autókereskedelem az elmúlt évtizedekben működött. A rendezvény ezeket a folyamatokat kívánja az elismert iparági szakértőkkel bemutatni, értelmezni és felkészíteni rá az autókereskedelem szereplőit: a szektor iránt érdeklődő ügyfeleket, a márkakereskedőket, az importőröket, a finanszírozókat és mindenkit, aki ezt világot követi.

„A Budapest Automotive Summit főszervezőjeként eltökélt célom, hogy integráljam az autóértékesítéssel foglalkozó közösséget egy dedikált szakmai fórum létrehozásával, ahol a jelenünket fenyegető és a jövőnket meghatározó kérdésekre keressük a válaszokat” – szól a rendezvény alapító -főszervezője, Bujáki Zsolt ars poeticája. A konferencia középpontjában a fenntartható mobilitás áll, melynek alapját a különböző üzemanyag-opciók – úgy mint likvid üzemanyagok, elektromosság és hidrogén – egyidejű jelenléte képezi. A zöld átmenet elősegítése érdekében pedig az innováció, a versenyképesség és az iparfejlesztés kiemelt figyelmet kap.

A konferencia, amelynek nyitó előadását a program szerint az esemény fővédnökeként Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tartja, a szakértői előadások, a kerekasztal-beszélgetések, esettanulmányok után egy különleges és hagyományos ünnepi eseménnyel, az “Év Magyar Autója 2024” díjátadó gálával zárul.

-azüzlet-

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelmeztetést kaptak a bankok: elég volt az apró betűs díjemelésekből

Egyre drágább a bankolás, többe kerül a bankkártya, az sms, hirtelen fizetőssé vált a korábban díjmentes szolgáltatás - nagyon sok banki ügyfél szembesül ezzel.

Kiemelt segítség három vármegye zöld átállásához

Az igazságos átmenet feltétele, hogy az az érintettek lehető legnagyobb mértékű bevonásával történjen.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

Megnyílt első éjjel-nappali posta Nyíregyházán

A Magyar Posta Zrt. további tizenkét helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét bevezetni, a szolgáltatást öt budapesti, valamint Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét és Miskolc postáján indítják el.
Hirdetés

Hírek

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.