Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Autóipar VW Drive - Találkozás a jövő mobilitásával

VW Drive – Találkozás a jövő mobilitásával

A VW interaktív közösségi teret nyitott Berlinben. Kiállításokkal, vitaestekkel kulturális programokkal és oktatási műhellyel várja az érdeklődőket. A cél: Véleménycsere az autóipar és a felhasználók között mobilitás kihívásairól és a lehetséges megoldásokról. Minden program ingyenes! 

Egyedülálló közösségi tér

A világ legnagyobb autókonszernje, a német Volkswagen különleges közösségi teret hozott létre Berlinben. A VW-DRIVE a német főváros szívében, az Unter den Linden és a Friedrichstraße kereszteződésében működik 2015 óta. A látogató-, konferencia és tudásközponban a jövő mobilitása áll a középpontban.

 

 

A látogatók a VW-csoport 12 márkáján (Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, valamint a haszongépjárműgyártó Scania és MAN) keresztül ismerkedhetnek a legújabb trendekkel a mobilitás és környezet, a fenntartható fejlődés, az innováció, a design kapcsolatának területeiről.

A VW-DRIVE vitafórumot biztosít a közlekedés aktuális kérdéseiről a politika, a kultúra, a művészet és a társadalom kontextusában. A 4500 négyzetméteren kiállítások, felolvasóestek és koncertek is rendszeresen megrendezésre kerülnek.

Elektromobilitás a jövő?!

A VW bemutatóterem, az állandó kiállítások és a kulturális programok mellett időszaki tárlatok is várják az érdeklődőket. A következő május 12-én nyílik. A téma az elektromobilitás lesz. Az apropó a 2020-ban piacra kerülő VW I.D., a konszern első teljes egészében elektromos meghajtású autócsaládja.

Mint az egész látogatóközpontban, az új kiállításon is az interaktivitás a vezérlő elv. A német gyártó a látogatók aktív bevonásával szeretné meggyőzni a szkeptikusokat az elektroautók előnyeiről. Igyekszik eloszlatni a tévhiteket, a városi legendákat és a megalapozatlan félelmeket.

Emlékeztetőül  

Akinek nem elég a helyszínen elmerülni a technika világában, a VW-DRIVE shopjában a kiállításokhoz kapcsolódó emléktárgyakat vásárolhat. Nagy népszerűségnek örvendenek a modellautól. 500 típus közül válogathatunk.

Az aktuális tárlatokhoz, rendezvényekhez és természetesen a cégcsoport legendás autóihoz kapcsolódó irodalom is helyet kap a polcokon.

A jövő nemzedéke

Az iskolásoknak interaktív oktatási műhelyt kínál a VW berlini közösségi tere. A DRIVE BY KIDS az általános iskolák felső tagozatos osztályait várják. A központban a programozás és ezzel a matematika, azon belül pedig az algoritmusok állnak. A gyerekek egy szoftver segítségével önállóan fejlesztik őket. Az így létrejött alkotásokat 2D és 3D nyomtatókkal a valóságban is életre kelnek. A VW minden félévben 1000 euróval jutalmazza a legkreatívabb alkotást elkészítő kiiskolást és osztályát. A téli szemeszterben 2000 diák és kísérő pedagógus vette igénybe a VW oktatási központjának ajánlatát.

Teret adnak

A VW közösségi tere konferenciaközpontként is működik. Öt, különböző méretű helység és az egyedülálló panorámájú VIP-terem bérelhető. A VW-DRIVE nem csak helységet, komplett rendezvényszervezést és -lebonyolítást is kínál, amelyben a catering is benne foglaltatik. Az ételek a helyszínen készülnek.

A közösségi központnak étterme és kávézója is van, amely megfizethető árakon kínálja a legmagasabb kulináris elvárásoknak is kielégítő ételeket és italokat.

A fogadtatás 

A hét minden napján 10-tól este 8-ig nyitva tartó VW-DRIVE jó fogadtatásban részesült. Az ingyenesen látogatható közösségi tér 4,6-so értékelést kapott a Google felhasználóktól.

Kisebbségben vannak azok, akik Rudolfhoz hasonlóan marketingfogásnak tartják az egészet, amellyel a VW „a dízelbotrányról akarja elterelni a figyelmet.”   

A többség Markushoz hasonlóan véletlenül tér be és meglepődik, „milyen érdekes és interaktív az egész”. Mások mellett Torsten és Ilja is kiemeli, hogy „nincsenek rámenős eladók, akik autót vagy legalább ajándéktárgyakat akarnának ráerőltetni a betérőkre”.

„A mobilitás, a jövő kihívása és az interaktív kísérletezés állnak a középpontban. Globálisan mutatják be a témákat. A VW autói csak mellékes szerepet játszanak” – emeli ki Andreas.

Sok látogató legnagyobb örömére számos autó ki van állítva. „Legyűgözök a ’70 éves a Porsche’ kiállítás autócsodái” – írta Marcel az aktuális időszaki tárlat kapcsán.

Friss

Oroszok az olajpaktumról. Az amerikai szankcióktól is függ az ár

A július 1-jén kezdődő bécsi ülésen döntenek az olajpaktum meghosszabbításáról a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai és szövetségeseik, élükön Oroszországgal. Az orosz energetikai miniszter, Alekszandr Novak szerint több tényező is nehezíti a döntést.

Élelmiszeripar, agrárexport – nem csökken a támogatás

Az élelmiszeripar stratégiai ágazatnak minősül, ezért az a 2014-2020-as támogatási időszakban 300 milliárd forint támogatásban részesül - fejtette ki Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén.

Kassán egy évben ezren halnak meg a légszennyezettség miatt

Évente több mint 4000 ember hal meg a szlovákiai megyeszékhelyek légszennyezettsége miatt. Csak Kassán például 990-en esnek áldozatul a rossz levegőnek.

Nagyra nő Esztergomban a Suzuki

Idén az eredeti tervekben foglaltaknál hatezerrel több, 185 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban a Suzuki. Az autógyártó magyarországi zászlóshajója a Vitara, amelyből tavaly 122 ezer készült.

Hírek

Kassán egy évben ezren halnak meg a légszennyezettség miatt

Évente több mint 4000 ember hal meg a szlovákiai megyeszékhelyek légszennyezettsége miatt. Csak Kassán például 990-en esnek áldozatul a rossz levegőnek.

Rendkívüli hőhullám a németeknél, itthon is kánikula

Rendkívül erős és tartós hőhullámra figyelmeztet a német szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD), előrejelzése szerint akár a több mint 70 éve felállított meleg rekord is megdőlhet a következő napokban. Plusz 40 Celsius fokra is felmelegedhet a levegő. Magyarországon 35 fok körüli meleget várnak a meteorológusok.

Újraindult a Boyan Slat-féle óceán-nagytakarítás

Másodszor is elindult a nagy szemételtakarítás, hogy a Kalifornia és Hawaii között a Csendes-óceánon úszó hatalmas szemétszigetet felszámolják.

Internetes aukción az eladósodott Boris Becker trófeái

Online árverésen kerül kalapács alá az anyagi gondokkal küzdő Boris Becker több mint nyolcvan érme, kupája és személyes emléktárgya. A német teniszcsillag adósságai egy részét rendezi majd a befolyt összegből.

Huawei-telefon miatt lehet feketelistás a FedEx

Nem szállított le egy Huawei okostelefont tartalmazó csomagot, ezért felkerülhet a megbízhatatlan vállalatok kínai listájára a FedEx.

Time – Freddie Mercury eddig nem hallott felvétele

Freddie Mercury eddig nem hallott felvétele, a Time című dal egyetlen zongorával előadott változata jelent meg.

Iráni konfliktuszóna – európai légitársaságok is elkerülik

Az Egyesült Államok és Irán kiéleződő konfliktusa miatt több európai légitársaság is úgy döntött, elkerüli a Hormuzi-szoros és az Ománi-öböl feletti légteret.

Tilos az állatszállítás légkondicionálás nélkül

Megtiltotta az Agrárminisztérium az állatok szállítását a klímaberendezéssel nem rendelkező járművekben. Az előrejelzett rendkívüli hőség miatt ismét tilos a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítása.

Hibrid a tengerben: 54 százalékban beluga és 46 százalékban narvál

Egy dániai múzeumban őrzött szokatlan alakú cetkoponyán végzett DNS-elemzésnek köszönhetően először találtak bizonyítékot kutatók az arktiszi vizek két fenséges teremtménye, a narvál és a beluga kereszteződésére.

Nincs kegyelem: nyakunkon az újabb felhőszakadás

Több keleti megyében másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt. 

Esztergom. Fegyverarzenál a számlagyárosnál – videó

Strómanok és könyvelők segítettek egy esztergomi vállalkozót, akinek céghálózata fiktív számlákkal több mint 600 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A házkutatás során több tucat világháborús fegyvert is találtak.

Űrkutatás. Nincs jele idegen civilizációnak a Föld közelében

Több ezer különös jelet észleltek, ám intelligens földönkívüli életre nem bukkantak a kutatók, akik ezidáig 1327 szomszédos csillagrendszert vizsgáltak meg.
Hirdetés

Gazdaság

Libra, a Facebook kriptovalutája. Bízhatunk benne?

A Facebook 2020-ra tervezi saját digitális pénzének, a Librának világhódító útjára indítását. Legalábbis egyes lapokban megjelent írások azt sugallják, hogy új globális világpénzről van szó, amely tulajdonosa pedig mint értékőr átveheti a világbanjának szerepét.

Devizahitelek – Kúria: értelmezés a pert nyert devizahiteleseknek

A devizahitelekről a Kúria konzultációs testületének legutóbbi állásfoglalása a kúria szóvivője szerint könnyíthet a devizahitelesek terhein. Igaz Simonné Gombos Katalin, a Kúria Polgári Kollégiumának szóvivője, kúriai bíró egy háttérbeszélgetésen a károsultak megnyert pereiről beszélt.

Maradt a brit alapkamat – a Brexittől függ a drágítás

A Bank of England igazgatósága egyhangúlag úgy döntött, hogy nem emeli a 0,75 százalékos alapkamatot, de rendezett Brexit esetén megkezdi a hitel fokozatos és korlátozott drágítását.

Mégsem zárolják számláikat – hosszabbítást kér a Bankszövetség

A bankszámlák azonosítására előírt június 26-ai határidő meghosszabbítását kéri a bankszövetség szeptember 30-ig.

PM: drága a készpénz

Nagyon magas, több mint 6000 milliárd forint a Magyarországon forgalomban lévő készpénz mennyisége, ami mintegy 400-450 milliárd forintba kerül évente az országnak - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára Budapesten egy szakmai konferencián.

Váltani kell! Készpénz? Átutalás? Kriptopénz?

A készpénzhasználat visszaszorítását hozhatja az azonnali átutalások rendszere, de a jövőben több megoldás is kiválhatja a most ismert fizetési módokat.
Hirdetés
Hirdetés