Kezdőlap Autóipar VW Drive - Találkozás a jövő mobilitásával
No menu items!

VW Drive – Találkozás a jövő mobilitásával

A VW interaktív közösségi teret nyitott Berlinben. Kiállításokkal, vitaestekkel kulturális programokkal és oktatási műhellyel várja az érdeklődőket. A cél: Véleménycsere az autóipar és a felhasználók között mobilitás kihívásairól és a lehetséges megoldásokról. Minden program ingyenes! 

Egyedülálló közösségi tér

A világ legnagyobb autókonszernje, a német Volkswagen különleges közösségi teret hozott létre Berlinben. A VW-DRIVE a német főváros szívében, az Unter den Linden és a Friedrichstraße kereszteződésében működik 2015 óta. A látogató-, konferencia és tudásközponban a jövő mobilitása áll a középpontban.

 

 

A látogatók a VW-csoport 12 márkáján (Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, valamint a haszongépjárműgyártó Scania és MAN) keresztül ismerkedhetnek a legújabb trendekkel a mobilitás és környezet, a fenntartható fejlődés, az innováció, a design kapcsolatának területeiről.

A VW-DRIVE vitafórumot biztosít a közlekedés aktuális kérdéseiről a politika, a kultúra, a művészet és a társadalom kontextusában. A 4500 négyzetméteren kiállítások, felolvasóestek és koncertek is rendszeresen megrendezésre kerülnek.

Elektromobilitás a jövő?!

A VW bemutatóterem, az állandó kiállítások és a kulturális programok mellett időszaki tárlatok is várják az érdeklődőket. A következő május 12-én nyílik. A téma az elektromobilitás lesz. Az apropó a 2020-ban piacra kerülő VW I.D., a konszern első teljes egészében elektromos meghajtású autócsaládja.

Mint az egész látogatóközpontban, az új kiállításon is az interaktivitás a vezérlő elv. A német gyártó a látogatók aktív bevonásával szeretné meggyőzni a szkeptikusokat az elektroautók előnyeiről. Igyekszik eloszlatni a tévhiteket, a városi legendákat és a megalapozatlan félelmeket.

Emlékeztetőül  

Akinek nem elég a helyszínen elmerülni a technika világában, a VW-DRIVE shopjában a kiállításokhoz kapcsolódó emléktárgyakat vásárolhat. Nagy népszerűségnek örvendenek a modellautól. 500 típus közül válogathatunk.

Az aktuális tárlatokhoz, rendezvényekhez és természetesen a cégcsoport legendás autóihoz kapcsolódó irodalom is helyet kap a polcokon.

A jövő nemzedéke

Az iskolásoknak interaktív oktatási műhelyt kínál a VW berlini közösségi tere. A DRIVE BY KIDS az általános iskolák felső tagozatos osztályait várják. A központban a programozás és ezzel a matematika, azon belül pedig az algoritmusok állnak. A gyerekek egy szoftver segítségével önállóan fejlesztik őket. Az így létrejött alkotásokat 2D és 3D nyomtatókkal a valóságban is életre kelnek. A VW minden félévben 1000 euróval jutalmazza a legkreatívabb alkotást elkészítő kiiskolást és osztályát. A téli szemeszterben 2000 diák és kísérő pedagógus vette igénybe a VW oktatási központjának ajánlatát.

Teret adnak

A VW közösségi tere konferenciaközpontként is működik. Öt, különböző méretű helység és az egyedülálló panorámájú VIP-terem bérelhető. A VW-DRIVE nem csak helységet, komplett rendezvényszervezést és -lebonyolítást is kínál, amelyben a catering is benne foglaltatik. Az ételek a helyszínen készülnek.

A közösségi központnak étterme és kávézója is van, amely megfizethető árakon kínálja a legmagasabb kulináris elvárásoknak is kielégítő ételeket és italokat.

A fogadtatás 

A hét minden napján 10-tól este 8-ig nyitva tartó VW-DRIVE jó fogadtatásban részesült. Az ingyenesen látogatható közösségi tér 4,6-so értékelést kapott a Google felhasználóktól.

Kisebbségben vannak azok, akik Rudolfhoz hasonlóan marketingfogásnak tartják az egészet, amellyel a VW „a dízelbotrányról akarja elterelni a figyelmet.”   

A többség Markushoz hasonlóan véletlenül tér be és meglepődik, „milyen érdekes és interaktív az egész”. Mások mellett Torsten és Ilja is kiemeli, hogy „nincsenek rámenős eladók, akik autót vagy legalább ajándéktárgyakat akarnának ráerőltetni a betérőkre”.

„A mobilitás, a jövő kihívása és az interaktív kísérletezés állnak a középpontban. Globálisan mutatják be a témákat. A VW autói csak mellékes szerepet játszanak” – emeli ki Andreas.

Sok látogató legnagyobb örömére számos autó ki van állítva. „Legyűgözök a ’70 éves a Porsche’ kiállítás autócsodái” – írta Marcel az aktuális időszaki tárlat kapcsán.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi széles ingadozásokat követő vegyes zárás után.

Magyar díjeső a gasztronómiai Oscaron

Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards. Közülük három termék a maximális három csillagot, huszonöt élelmiszer pedig két csillagot nyert el.

Űrcentrumot alapított az ELTE – űrtudományi képzés indul

Asztrofizikai és űrtudományi centrumot alapított az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Kara (TTK), amely az asztrofizikai, csillagászati és űrtudományi kutatásokat hivatott összehangolni és koordinálni.

Vállalati képzési program – 15 milliárdos pályázati keret nyílik

Október elsejétől pályázhatnak a vállalkozások munkavállalóik továbbképzésére a vállalati belső képzési programban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán, a kis- és középvállalkozásokat segítő országos szakmai roadshow kecskeméti állomásán.

Hírek

Hitelmoratórium. A törlesztés folytatására az adósok 36 százaléka képtelen

A hitelmoratóriumot igénybe vevők 36 százaléka még nem áll készen a hitele újbóli törlesztésére.

Hol a legolcsóbb az energia Európában? Árkörkép

A lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak az európai országok közül.

A NASA holdjárója a Nobile-kráterben landol – vizet fog keresni

A NASA rovere következő holdmissziójához a Hold déli sarkánál, a leghidegebb pontra száll le 2023-ban. A Viper (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) nevű jármű Nobile-krátérben fog landolni - jelentette be az ürgynükség.

Péntektől olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj viszont tovább drágul

Péntektől a benzin literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal csökken, a gázolajé pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Katonai konvojra kell számítani többfelé az utakon

Kiképzés miatt katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok csütörtökön és pénteken több autópályán és főúton is - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Nagyot gyengült a forint a kamatemelés után

Jelentősen gyengült a forint az MNB kamatdöntésének kihirdetése után: az euró jegyzése 354,56 forintra emelkedett a bankközi devizapiacon. A döntés közzététele előtt egy perccel még 353,04 forinton állt a jegyzés.

Kiskörei vízerőmű – nyolc sérült. Turbinahiba okozhatta a robbanást

A Tiszavíz Vízerőmű Kft. kiskörei telephelyén az egyik turbina tervezett, éves karbantartása során történt robbanás hétfőn - közölte az MVM.

Gazdaság

Támogatott tartalom

Tőzsdézhetek úgy is, ha nem értünk hozzá 

Tőzsdézni úgy, hogy nincs meg hozzá a szükséges tudásunk vagy időnk? Erre is van lehetőségünk: tulajdonképpen „bérelhetünk” magunknak szakértőt. A privátbanki szolgáltatással nemcsak magasan képzett, akár helyettünk tőzsdéző szakember munkáját kapjuk meg, de olyan befektetési lehetőségeket is, amelyek csak rajta keresztül érhetőek el. (x)

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.

Moratórium – Bankszövetség: méltánytalan a kamatok utólagos csökkentése

Méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő - közölte a Magyar Bankszövetség.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom