Kezdőlap Menedzser-Kihívások A csapatépítés művészete a Balaton-parton
No menu items!

A csapatépítés művészete a Balaton-parton

Rádóczy Andrea, a Hotel Golden Lake Resort tulajdonos-igazgatója

Mivel a folyamatosan változó gazdasági környezetben csak a folyamatos képzés és a csapatépítés eszközeit is felhasználva tudnak a cégek sikeresen reagálni a folyamatos kihívásokra, minden szükséges feltételt megteremtettünk azért, hogy a szállodánkba érkezők, a megszerzett tudás mellett, az év bármely időszakában, a zavartalan pihenés mellett, élményekkel feltöltődve térjenek vissza a munkába – fejti ki Rádóczy Andrea, a teljesen megújult balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort tulajdonos-igazgatója.

Amikor egy céges rendezvény megszervezése zajlik, gyakran felmerülő igény, hogy a helyszín könnyen megközelíthető legyen és a hivatalos programok mellett, a kikapcsolódást jelentő kísérő programokhoz is ideális legyen a hely. Ebből a szempontból is ideális helyszín az M7-esről könnyen elérhető Balatonfüred, amely a Balaton-parttal és a reformkori belvárosával egész évben tökéletes helyszínt teremt a céges eseményekhez. 

A reformkori belváros romantikája

Amikor a Covid időszakban teljesen megújult a szálloda, az elmúlt évtizedekben a céges események során megszerzett tapasztalatainkat felhasználva alakítottuk ki azokat a tereket, teremtettük meg azokat a lehetőségeket, amelyek a lehető legjobban szolgálják a csapatépítő tréningeket, a továbbképzéseket és konferenciákat. Emellett arra is nagy gondot fordítunk, hogy a közös szabadidős programok is egyedi élményeket ígérjenek itt, a Balaton partján – magyarázza Rádóczy Andrea.

Mondván, már önmagában az egyedi érték, hogy a Toszkánát idéző Balaton-felvidék és Balatonfüred egyedülálló természeti és épített látványosságokkal várja az érkezőket. A legendás Anna Bálnak otthont adó Balatonfüred reformkori belvárosának macskaköves utcáin olyan csodás épületek várják az idegent, mint az Anna Bálnak otthont adó Anna Grand Hotel, a nemzet csalogányaként tisztelt Blaha Lujza egykori otthona, valamint az írófejedelem, Jókai Mór 1870-ben épült villája, amely mellett egy szépen gondozott kertben áll a füredi kulturális negyed koronadíszének számító Vaszary Galéria épülete. 

A múlt század romantikus időszakát idézi a hajókikötő épülete és környezete is. Itt található a város egyik legismertebb nevezetessége a Tagore sétány, amelynek égbenyúló fái alatt mindig kellemes a séta. A programok sorát gazdagítja a hajókikötő melletti Vitorlázeum interaktív vitorlás történeti kiállítása, miközben a kulturális programokhoz a Füred és a Balaton térségének első, kortárs kereskedelmi galériája a Zsdrál Art galéria teremt egyedülálló helyszínt. Amelynek letisztult formájú tömbje, már a mai kor dizájnelemeit tükröző, étteremnek, kávéháznak és modern kiállítótereknek is otthont adó fehér, minimalista épületek közé ékelődik. Ezzel is jelezve, hogy Füred az építészet és a kulturális kínálat terén is tökéletesen egyesíti a múlt örökségét a XXI. század értékeivel.  

Négycsillagos tudástranszfer és pihenés 

A galériával szemben áll a Füred arculatát megszületésekor, 2005-ben elsőként átalakító épületkomplexum, amelynek vezérhajója a 65 szobás Hotel Golden Lake Resort wellness és konferenciahotel. Épülettömbjébe ágyazva a kör alakú korzó teremt mediterrán hangulatot a színpompás üzletekkel az éttermek, kávéházak hangulatos teraszaival és a Silver Yacht kikötő vízen ringatózó fehér vitorlásaival. Mindez már önmagában is tökéletes helyszín arra, hogy a céges rendezvények vendégei a rövidebb szünetekben is kellemes környezetben töltsék a szabadidejüket. 

Amikor egy céges rendezvényről beszélünk, mindig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az esemény legmodernebb technológiai hátterének biztosítása mellett, a kiegészítő programok is tökéletesen sikerüljenek. Meggyőződésem ugyanis, hogy a legértékesebb tudásátadás is csak akkor lehet igazán eredményes, ha a résztvevők este tökéletesen tudnak pihenni, miközben a közös programok olyan élményeket kínálnak, amelyekre később, a dolgos hétköznapokon is örömmel emlékeznek vissza a résztvevők. A szobák kialakításánál emellett arra is figyeltünk, hogy a szálloda ultragyors wi-fi hálózatát kihasználva, a kényelmes íróasztal mellett ülve, a távoli munkavégzés lehetőségét is biztosítsuk a vendégeinknek – fejti ki az igazgatónő.          

Ami pihenést és a kiegészítő programokat illeti, a Hotel Golden Lake Resort wellness részlege a teljes testi felfrissülésről gondoskodik a belső medencével, a szaunaszeánszoknak otthont adó, külső finn szaunával (amelynek üvegfalán át a balatoni panorámát látni) és az igazi kuriózumnak számító Swim Spa-val. Amelynek meleg vízéből a parti nádas mellett, esténként a csillagokat is meg lehet csodálni. A Golden Lake Resort emellett tökéletes kiindulópontja a sport programoknak, amelyeket a ház által biztosított e-bike túrákkal is lehet színesíteni.   

A céges kísérő programok sorát tovább színesíti, hogy a szállodához tartozó jachtkikötőből akár csak pár órára is bérelhetők azok a vitorlások, amelyek a legtipikusabb balatoni programot ígérik a résztvevőknek. Akik a vitorlázás semmihez nem fogható élménye mellett a Tihanyi-öböl csodás világát is felfedezve, akár még fürödhetnek is a tó közepén. Esti programnak pedig nem is lehetne jobb választás, mint egy minőségi bórkostolás. Amihez a legtökéletesebb helyszín a Magyar Bor Akadémia (MBA) által a 2022-es esztendő Év Bortermelőjének választott Figula Mihály pincészete, ahol a kiváló borász, a legjobb füredi borokat bemutatva, autentikus környezetben vezeti be a borkultúra rejtelmeibe a résztvevőket.  

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Szlovákiában is visszavonták a Novis Biztosító engedélyét

A Szlovák Nemzeti Bank június 5-i hatállyal visszavonta a pozsonyi Novis Biztosító engedélyét. A társaságnak a Magyar Nemzeti Bank már négy éve megtiltotta életbiztosításai magyarországi forgalmazását.

Kőbe vési a kormány az értékpapírügyletek tranzakciós illetékét

A parlamentnek benyújtott adótörvénycsomagból kiderül, hogy olyan ideiglenesnek mondott...

Államháztartás: hét éve nem látott májusi hiány

Május végéig az államháztartás központi alrendszere 2763,3 milliárd forintos hiánnyal zárt. Az ötödik hónapban 53,6 milliárd forint volt hiány, ami az elmúlt hét év legalacsonyabb május havi hiánya - közölte a Pénzügyminisztérium.

Van egy ország, amely kisegítheti Kínát a gazdasági bajból

A kínai gazdasági fellendülés a jelek szerint meglehetősen ingatag lábakon áll, a népköztársaság külkereskedelme ugyanis drasztikusan visszaesett. Van azonban egy ország, amely túlsegítheti a bajokon.

Hírek

Szlovákiában is visszavonták a Novis Biztosító engedélyét

A Szlovák Nemzeti Bank június 5-i hatállyal visszavonta a pozsonyi Novis Biztosító engedélyét. A társaságnak a Magyar Nemzeti Bank már négy éve megtiltotta életbiztosításai magyarországi forgalmazását.

Új elektromos köztisztasági járművek állnak szolgálatba Budapesten

Hat új elektromos köztisztasági célgép áll szolgálatba Budapesten - közölte a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió.

Orbán Viktor: megkezdtük a felkészülést az uniós elnökségre

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Stratégiai megállapodást írt alá a HEPA és a Digitális Kereskedelmi Szövetség

Stratégiai megállapodást írt alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) és a Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) a magyar e-kereskedők export hajlandóságának és külpiacra lépésének fejlesztése érdekében.

Ezzel pazarolják el a magyarok a legtöbb időt a munkahelyen

Ahogy egyre többünk munkája kapcsolódik szorosan az internethez, egyre...

Az EU lépni akar, hogy az embercsempészek ne reptessék a migránsokat

Az Európai Bizottság új intézkedéseket javasolt annak érdekében, hogy visszaszorítsa a fuvarozás egyre növekvő, bűnözői hálózatok általi visszaélésszerű használatát az EU-ba irányuló irreguláris migráció elősegítésére.

Földrengés volt Horvátország magyar határhoz közeli részén

Földrengés volt kedd hajnalban, 4.14 órakor Horvátországban 3,3-as magnitúdóval, Eszék közelében, a magyar határtól 10 kilométerre - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Elindult Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg évek óta nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója díj pályázatát az OFA Nonprofit Kft. - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Gazdaság

Kőbe vési a kormány az értékpapírügyletek tranzakciós illetékét

A parlamentnek benyújtott adótörvénycsomagból kiderül, hogy olyan ideiglenesnek mondott terheket is állandóvá tesz a kormány, amelyeket az extraprofitadó részeként eredetileg csak 2022-re és 2023-ra...

Egyhangúlag döntött a kamatkondíciókról a monetáris tanács májusban

Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa május végi ülésén az alapkamat 13,0 százalékon tartásáról, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlábának 100 bázispontos csökkentéséről 19,50 százalékra és az egynapos jegybanki betét kamatlábának 12,50 százalékon tartásáról a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint.

Ezek a megtakarítások úszhatják meg az új 13%-os adót

Mivel az szja-törvény szerint nem minősül kamatjövedelemnek a legalább 10 évig tartott nyugdíjcélú megtakarítások hozama, nem csak a 15 százalékos kamatadó, hanem a szerda éjjel rendeletben bevezetett 13%-os szocho-t sem kell megfizetni például a nyugdíjcélú megtakarítások után - értelmezi a GRANTIS a szociális hozzájárulási adó (szocho) eltérő alkalmazásáról szóló rendeletet.

MNB: a pénzügyi vállalkozásoknak emelniük kell az induló tőkéjüket

A pénzügyi vállalkozásoknak az idén december 31-ig, illetve 2026 december végéig a biztonságos működés fenntartása érdekében két lépésben jelentősen növelniük kell induló tőkéjüket. Az MNB visszavonhatja a piaci szereplők engedélyét, ha a tőkeemelésre nem kerül sor a jogszabályi határidőkig - figyelmeztetett a jegybank.