Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások A csapatépítés művészete a Balaton-parton
No menu items!

A csapatépítés művészete a Balaton-parton

Rádóczy Andrea, a Hotel Golden Lake Resort tulajdonos-igazgatója

Mivel a folyamatosan változó gazdasági környezetben csak a folyamatos képzés és a csapatépítés eszközeit is felhasználva tudnak a cégek sikeresen reagálni a folyamatos kihívásokra, minden szükséges feltételt megteremtettünk azért, hogy a szállodánkba érkezők, a megszerzett tudás mellett, az év bármely időszakában, a zavartalan pihenés mellett, élményekkel feltöltődve térjenek vissza a munkába – fejti ki Rádóczy Andrea, a teljesen megújult balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort tulajdonos-igazgatója.

Amikor egy céges rendezvény megszervezése zajlik, gyakran felmerülő igény, hogy a helyszín könnyen megközelíthető legyen és a hivatalos programok mellett, a kikapcsolódást jelentő kísérő programokhoz is ideális legyen a hely. Ebből a szempontból is ideális helyszín az M7-esről könnyen elérhető Balatonfüred, amely a Balaton-parttal és a reformkori belvárosával egész évben tökéletes helyszínt teremt a céges eseményekhez. 

A reformkori belváros romantikája

Amikor a Covid időszakban teljesen megújult a szálloda, az elmúlt évtizedekben a céges események során megszerzett tapasztalatainkat felhasználva alakítottuk ki azokat a tereket, teremtettük meg azokat a lehetőségeket, amelyek a lehető legjobban szolgálják a csapatépítő tréningeket, a továbbképzéseket és konferenciákat. Emellett arra is nagy gondot fordítunk, hogy a közös szabadidős programok is egyedi élményeket ígérjenek itt, a Balaton partján – magyarázza Rádóczy Andrea.

Mondván, már önmagában az egyedi érték, hogy a Toszkánát idéző Balaton-felvidék és Balatonfüred egyedülálló természeti és épített látványosságokkal várja az érkezőket. A legendás Anna Bálnak otthont adó Balatonfüred reformkori belvárosának macskaköves utcáin olyan csodás épületek várják az idegent, mint az Anna Bálnak otthont adó Anna Grand Hotel, a nemzet csalogányaként tisztelt Blaha Lujza egykori otthona, valamint az írófejedelem, Jókai Mór 1870-ben épült villája, amely mellett egy szépen gondozott kertben áll a füredi kulturális negyed koronadíszének számító Vaszary Galéria épülete. 

A múlt század romantikus időszakát idézi a hajókikötő épülete és környezete is. Itt található a város egyik legismertebb nevezetessége a Tagore sétány, amelynek égbenyúló fái alatt mindig kellemes a séta. A programok sorát gazdagítja a hajókikötő melletti Vitorlázeum interaktív vitorlás történeti kiállítása, miközben a kulturális programokhoz a Füred és a Balaton térségének első, kortárs kereskedelmi galériája a Zsdrál Art galéria teremt egyedülálló helyszínt. Amelynek letisztult formájú tömbje, már a mai kor dizájnelemeit tükröző, étteremnek, kávéháznak és modern kiállítótereknek is otthont adó fehér, minimalista épületek közé ékelődik. Ezzel is jelezve, hogy Füred az építészet és a kulturális kínálat terén is tökéletesen egyesíti a múlt örökségét a XXI. század értékeivel.  

Négycsillagos tudástranszfer és pihenés 

A galériával szemben áll a Füred arculatát megszületésekor, 2005-ben elsőként átalakító épületkomplexum, amelynek vezérhajója a 65 szobás Hotel Golden Lake Resort wellness és konferenciahotel. Épülettömbjébe ágyazva a kör alakú korzó teremt mediterrán hangulatot a színpompás üzletekkel az éttermek, kávéházak hangulatos teraszaival és a Silver Yacht kikötő vízen ringatózó fehér vitorlásaival. Mindez már önmagában is tökéletes helyszín arra, hogy a céges rendezvények vendégei a rövidebb szünetekben is kellemes környezetben töltsék a szabadidejüket. 

Amikor egy céges rendezvényről beszélünk, mindig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az esemény legmodernebb technológiai hátterének biztosítása mellett, a kiegészítő programok is tökéletesen sikerüljenek. Meggyőződésem ugyanis, hogy a legértékesebb tudásátadás is csak akkor lehet igazán eredményes, ha a résztvevők este tökéletesen tudnak pihenni, miközben a közös programok olyan élményeket kínálnak, amelyekre később, a dolgos hétköznapokon is örömmel emlékeznek vissza a résztvevők. A szobák kialakításánál emellett arra is figyeltünk, hogy a szálloda ultragyors wi-fi hálózatát kihasználva, a kényelmes íróasztal mellett ülve, a távoli munkavégzés lehetőségét is biztosítsuk a vendégeinknek – fejti ki az igazgatónő.          

Ami pihenést és a kiegészítő programokat illeti, a Hotel Golden Lake Resort wellness részlege a teljes testi felfrissülésről gondoskodik a belső medencével, a szaunaszeánszoknak otthont adó, külső finn szaunával (amelynek üvegfalán át a balatoni panorámát látni) és az igazi kuriózumnak számító Swim Spa-val. Amelynek meleg vízéből a parti nádas mellett, esténként a csillagokat is meg lehet csodálni. A Golden Lake Resort emellett tökéletes kiindulópontja a sport programoknak, amelyeket a ház által biztosított e-bike túrákkal is lehet színesíteni.   

A céges kísérő programok sorát tovább színesíti, hogy a szállodához tartozó jachtkikötőből akár csak pár órára is bérelhetők azok a vitorlások, amelyek a legtipikusabb balatoni programot ígérik a résztvevőknek. Akik a vitorlázás semmihez nem fogható élménye mellett a Tihanyi-öböl csodás világát is felfedezve, akár még fürödhetnek is a tó közepén. Esti programnak pedig nem is lehetne jobb választás, mint egy minőségi bórkostolás. Amihez a legtökéletesebb helyszín a Magyar Bor Akadémia (MBA) által a 2022-es esztendő Év Bortermelőjének választott Figula Mihály pincészete, ahol a kiváló borász, a legjobb füredi borokat bemutatva, autentikus környezetben vezeti be a borkultúra rejtelmeibe a résztvevőket.  

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Profit rekord az autóiparban, e-autó kérdőjellel

A jelenlegi milliárdos nyereség szinte kizárólag a belsőégésű modelleknek köszönhető és hosszú időbe telik, amíg az iparág valódi pénzt keres az elektromos autókkal.

Árzuhanás a Tesla önvezetésnél

A szoftvert, amely a Tesla szerint nem teszi autonómmá járműveit, és aktív vezetői felügyeletet igényel, korábban havi 199 dolláros előfizetésért kínálták.

HUMDA: nagy siker a zöld konzultáció

A HUMDA a konzultáció mellett elindította a Zöld életre valók elnevezésű kampányát, megmutatva, miként lehet a "hétköznapok használatába illeszteni" a zöld közlekedés megoldásait, az elektromos hajtású mikromobilitási eszközöket.

Kevesebb és egyszerűbb az adminisztráció az adózók számára

Az EMAP rendszer bevezetése jelentős kihívást jelent, ezért annak érdekében, hogy felhasználóbarát rendszer jöjjön létre, tapasztalatcserére épülő találkozók zajlanak.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.

A héten várható: Az MNB kamatdöntő ülést tart, államháztartási adatok

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.