Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság A fenntarthatóságra is fókuszálva erősít a Mentavill a nagykerben
No menu items!

A fenntarthatóságra is fókuszálva erősít a Mentavill a nagykerben

A fenntarthatóság ma már az épületvillamosság terén is megkerülhetetlen. A jó hír az, hogy a környezetbarát felújítás, beruházás itt is energiatakarékosságot hoz és az alacsonyabb energiaszámla miatt gyorsabban megtérül. A Mentavill ennek szellemében fejleszti tovább a cégek felé nyújtott B2B szolgáltatásait – mondja a cég új nagykereskedelmi stratégiájáról Mentes Zsolt, a Magyar Brands díjas Mentavill kft. ügyvezető igazgatója.

„Az elmúlt időszakban azt látjuk, hogy már az épületvillamosság terén is egyre több cég érzi fontosnak a fenntarthatósághoz kapcsolódó beruházásokat. Ami ráadásul kettős előnnyel jár, mert miközben az energiatudatos, zöld megoldások a környezet védelmét szolgálják, az energiaszámla csökkenéséhez is nagymértékben hozzájárulnak”- elemez Mentes Zsolt. Aki szerint jó hír, hogy a nagyobb kereslet miatt bővülő kínálatnak köszönhetően, már a korábban drága energiatakarékos termékek, köztük a LED lámpák, a különféle okos megoldások és még a hőszivattyúk is a megfizethető kategóriába kerültek.

Amihez nagyban hozzájárult az, hogy a tavaly nyáron bekövetkezett energiaárrobbanás hatására egyre több cég törekszik arra, hogy energiafelhasználását csökkentve, az épületvillamosság terén is a fenntartható megoldásokat válassza. A szakember szerint azonban fontos tudni, hogy a remélt energiamegtakarítás legtöbbször csak akkor érhető el, ha komplex megoldásokban gondolkodunk. Így például a LED lámpák esetében is csak akkor várhatjuk azt, hogy már kis fényáram mellett is a maximális fényhasznosítást kapjuk, ha a megfelelő helyre elhelyezett LED-ek felszereléséhez, úgynevezett kis veszteségű előtéteket használunk, miközben a rendszeres és tervszerű karbantartás sem marad el. A cégvezető ezért is tartja fontosnak, hogy már a tervezés időszakában érdemes olyan szakértőkhöz fordulni, akik minden szakmai kérdésre érdemi megoldást tudnak kínálni.

Mentes Zsolt, az épületvillamossági kereskedelem családi vállalkozásainak világszervezete, az IMELCO elnökeként úgy látja, hogy a fenntartható épületvillamossági megoldások iránt az egész világon megnőtt az igény. Jellemző, hogy amíg korábban a világítás zöld átállását sokfelé azért halasztották el, mert a LED-es rendszerek drágák voltak, a felhasználók ma nem csak azt értékelik, hogy ezek a termékek olcsóbbak lettek, hanem azt is, hogy alkalmazásukkal az energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás egyaránt 80 százalékkal csökkenthető, miközben az is a megtérülést segíti, hogy a LED-ek élettartama lényegesen hosszabb, mint a hagyományos izzóké. Ezt igazolja, hogy miután a dán multinacionális sörgyártó, a Carlsberg logisztikai központjában LED-ekre cserélték a fénycsöveket, évi 650 000 kWh-val csökkent az energiafogyasztás, és 400 tonnával lett kevesebb az éves szén-dioxid-kibocsátás.

És miközben a legtöbb vállalatnál a LED jelenti a belépőt a fenntarthatóság világába, emellett az épületvillamosság területén is egyre több olyan eszköz és megoldás van már, ami a zöld megoldások jegyében az energiatakarékosságot is szolgálja. A cégvezető ezért is mondja azt, hogy a bőséges választékból a különféle okos megoldások, mint amilyenek például a mozgásérzékelős kapcsolók, a fényerőszabályzók, a digitális programozható termosztátok, csak akkor hozzák az elvárt eredményt, ha minden esetben a megfelelő eszköz kerül beépítésre. Szakértői segítségével ebben kívánja támogatni üzleti partnereit a Mentavill.

„Miközben lakossági piacvezetőként a Mentavill a Székesfehérvári raktárbázisra, az országos üzlethálózatra és szakembereink tudására alapozva évről évre bővíti nagykereskedelmi tevékenységét, az új stratégia jegyében még a korábbinál is nagyobb energiát fordítunk az üzleti és céges partnereink kiszolgálására, a B2B üzletágra. Már csak azért is, mert tapasztalataink szerint a zöld technológiaváltás az épületvillamosság terén is olyan szakmai kihívással jár, amiben a Mentavill, a lakosság mellett a céges megrendelőit is mindenben támogatni szeretné”- fejti ki Mentes Zsolt, aki úgy látja, hogy a Mentavill által felkínált szakmai támogatás azért is jelent üzleti előnyt a partnereiknek, mert miközben egyre több fogyasztó díjazza a fenntartható termelést folytató cégeket, ma már a multinacionális vállalatok is elvárják a beszállítóiktól a fenntarthatóság szerinti működést.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Hírek

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását