Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság A fenntarthatóságra is fókuszálva erősít a Mentavill a nagykerben
No menu items!

A fenntarthatóságra is fókuszálva erősít a Mentavill a nagykerben

A fenntarthatóság ma már az épületvillamosság terén is megkerülhetetlen. A jó hír az, hogy a környezetbarát felújítás, beruházás itt is energiatakarékosságot hoz és az alacsonyabb energiaszámla miatt gyorsabban megtérül. A Mentavill ennek szellemében fejleszti tovább a cégek felé nyújtott B2B szolgáltatásait – mondja a cég új nagykereskedelmi stratégiájáról Mentes Zsolt, a Magyar Brands díjas Mentavill kft. ügyvezető igazgatója.

„Az elmúlt időszakban azt látjuk, hogy már az épületvillamosság terén is egyre több cég érzi fontosnak a fenntarthatósághoz kapcsolódó beruházásokat. Ami ráadásul kettős előnnyel jár, mert miközben az energiatudatos, zöld megoldások a környezet védelmét szolgálják, az energiaszámla csökkenéséhez is nagymértékben hozzájárulnak”- elemez Mentes Zsolt. Aki szerint jó hír, hogy a nagyobb kereslet miatt bővülő kínálatnak köszönhetően, már a korábban drága energiatakarékos termékek, köztük a LED lámpák, a különféle okos megoldások és még a hőszivattyúk is a megfizethető kategóriába kerültek.

Amihez nagyban hozzájárult az, hogy a tavaly nyáron bekövetkezett energiaárrobbanás hatására egyre több cég törekszik arra, hogy energiafelhasználását csökkentve, az épületvillamosság terén is a fenntartható megoldásokat válassza. A szakember szerint azonban fontos tudni, hogy a remélt energiamegtakarítás legtöbbször csak akkor érhető el, ha komplex megoldásokban gondolkodunk. Így például a LED lámpák esetében is csak akkor várhatjuk azt, hogy már kis fényáram mellett is a maximális fényhasznosítást kapjuk, ha a megfelelő helyre elhelyezett LED-ek felszereléséhez, úgynevezett kis veszteségű előtéteket használunk, miközben a rendszeres és tervszerű karbantartás sem marad el. A cégvezető ezért is tartja fontosnak, hogy már a tervezés időszakában érdemes olyan szakértőkhöz fordulni, akik minden szakmai kérdésre érdemi megoldást tudnak kínálni.

Mentes Zsolt, az épületvillamossági kereskedelem családi vállalkozásainak világszervezete, az IMELCO elnökeként úgy látja, hogy a fenntartható épületvillamossági megoldások iránt az egész világon megnőtt az igény. Jellemző, hogy amíg korábban a világítás zöld átállását sokfelé azért halasztották el, mert a LED-es rendszerek drágák voltak, a felhasználók ma nem csak azt értékelik, hogy ezek a termékek olcsóbbak lettek, hanem azt is, hogy alkalmazásukkal az energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás egyaránt 80 százalékkal csökkenthető, miközben az is a megtérülést segíti, hogy a LED-ek élettartama lényegesen hosszabb, mint a hagyományos izzóké. Ezt igazolja, hogy miután a dán multinacionális sörgyártó, a Carlsberg logisztikai központjában LED-ekre cserélték a fénycsöveket, évi 650 000 kWh-val csökkent az energiafogyasztás, és 400 tonnával lett kevesebb az éves szén-dioxid-kibocsátás.

És miközben a legtöbb vállalatnál a LED jelenti a belépőt a fenntarthatóság világába, emellett az épületvillamosság területén is egyre több olyan eszköz és megoldás van már, ami a zöld megoldások jegyében az energiatakarékosságot is szolgálja. A cégvezető ezért is mondja azt, hogy a bőséges választékból a különféle okos megoldások, mint amilyenek például a mozgásérzékelős kapcsolók, a fényerőszabályzók, a digitális programozható termosztátok, csak akkor hozzák az elvárt eredményt, ha minden esetben a megfelelő eszköz kerül beépítésre. Szakértői segítségével ebben kívánja támogatni üzleti partnereit a Mentavill.

„Miközben lakossági piacvezetőként a Mentavill a Székesfehérvári raktárbázisra, az országos üzlethálózatra és szakembereink tudására alapozva évről évre bővíti nagykereskedelmi tevékenységét, az új stratégia jegyében még a korábbinál is nagyobb energiát fordítunk az üzleti és céges partnereink kiszolgálására, a B2B üzletágra. Már csak azért is, mert tapasztalataink szerint a zöld technológiaváltás az épületvillamosság terén is olyan szakmai kihívással jár, amiben a Mentavill, a lakosság mellett a céges megrendelőit is mindenben támogatni szeretné”- fejti ki Mentes Zsolt, aki úgy látja, hogy a Mentavill által felkínált szakmai támogatás azért is jelent üzleti előnyt a partnereiknek, mert miközben egyre több fogyasztó díjazza a fenntartható termelést folytató cégeket, ma már a multinacionális vállalatok is elvárják a beszállítóiktól a fenntarthatóság szerinti működést.

Érsek M. Zoltán

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Otthonfelújítási Program, vannak új kedvezmények: így optimalizálhatja a nyereséget

Biztosan csak azok lesznek eredményesek, akik viszonylag gyorsan lépnek, és a lehető leggyorsabban összetudják állítani azt a perfekt pályázati dokumentációt, amire szükség van a sikerességhez.

A németek már a pályán kívül is nyertek a foci EB-n. A magyaroknak is van esélyük.

A DFB utoljára nyolc évvel ezelőtt fizetett ki bónuszokat Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon.

Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

Megtelt az agglomeráció, egyre tolódnak ki a határok

Elképesztő adatok kerültek napvilágra a lakásbiztosításokról

A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Elképesztő adatok kerültek napvilágra a lakásbiztosításokról

A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot.

Államháztartási, idegenforgalmi, ipari és foglalkoztatási adatok jelennek meg jövő héten

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,9 százalékkal, a külföldivendég-éjszakáké 0,9 százalékkal csökkent az adatok alapján.

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...