Hirdetés
Kezdőlap Autó A Ford megvásárolta a detroiti pályaudvar ikonikus épültét
No menu items!

A Ford megvásárolta a detroiti pályaudvar ikonikus épültét

A 115 éves amerikai vállalat tegnap jelentette be, hogy megvásárolta a Michigan Központi Pályaudvar épületét, hogy egy új, élettel teli campus főépületévé alakítsa át a detroiti Corktown negyed szívében, ami a jövőben a Ford innovációs központjaként szolgál majd.

A Ford Highland Park üzeme segített létrehozni az amerikai középosztályt a múlt század első felében. A Ford dolgozói építették ugyanis Willow Runban azokat a repülőgépeket és tankokat, amelyek segítettek megnyerni a második világháborút és megalapozni az amerikaiak jólétét. Családok nemzedékei dolgoztak a 100 éves Rouge gyárban, kerekekre téve a világot és elősegítve a középosztály megerősödését.

Bill Ford

Most, hogy a 115 éves vállalat egy új korszak küszöbén áll, Detroit Corktown negyede is újra belekerül a végkeringésbe a Ford jóvoltából. Az új Corktown Campus olyan központ lesz, ahol a Ford és partnerei együtt dolgoznak majd az önvezető és elektronikus járműveken, illetve a városi közlekedési szolgáltatások és mobilitási megoldások kifejlesztésén – köztük az okos, összekapcsolt járművekkel, utakkal, parkolókkal és tömegközlekedéssel.

„A Michigan Központi Pályaudvar egy olyan hely, ahol sokat megtudhatunk Detroit múlt századi történelméről,” mondta Bill Ford, a vállalt ügyvezető elnöke. „A Fordnál szeretnénk segíteni e történet következő fejezetének megírását – Corktownban együtt dolgozva a legjobb start up-cégekkel, a legnagyobb tehetségekkel és azokkal a gondolkodókkal, mérnökökkel és problémamegoldókkal, akik másként látják a dolgokat – annak érdekében, hogy mi alakíthassuk a közlekedés és fuvarozás jövőjét.”

A Michigan Központi Pályaudvar megvásárlásával egy időben a Ford megvette az egykori detroiti tankönyvelosztó raktár épületét, egy régi színesfém üzem telephelyét és egy felújított, egykori corktowni gyárnak az épületét, ahol ezentúl a Ford elektromos és önvezető járművekkel foglalkozó üzleti részlegei működnek majd.

„Ami az ipari korszakban Rouge volt a Ford számára, az lehet most Corktown az információs korszakban,” vélekedett a Ford elnök-vezérigazgatója, Jim Hackett. „Ez lesz az a tesztközpont, ahol a Ford és partnerei kidolgozzák és tesztelik azokat a szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyeket használva az emberek élni és közlekedni fognak a jövőben – ezzel létrehozva egy dél-kelet michigani mobilitási folyosót, ami nyugat felé Dearborntól Ann Arborig, keleti irányban pedig Detroitig nyúlik majd.”

A Michigan Központi Pályaudvar és más, corktowni ingatlanfejlesztések létfontosságúak a Ford jövője szempontjából, hiszen a vállalat éppen azt tanulmányozza, miként változnak a városi közlekedési illetve szállítmányozási trendek, az új közlekedési módok milyen szerepet játszanak a városok új életre keltésében. Az pedig, hogy egy feltámadóban lévő amerikai város központjában helyezkedik el, segít majd a Fordnak magához csábítania azokat a tehetségeket, start up-cégeket, és mérnököket, akik szeretnének ezzel foglalkozni és együtt dolgozni a vállalattal.

Ugyanakkor a Ford folytatja a 2016-ban elkezdett Dearborn Campus Átalakítási tervét is. A tervek szerint idén nyáron átadják a 14 000 négyzetméteres Wagner Place épületet nyugat Dearbornban, hasonlóan a Ford Termékfejlesztési Campusán kialakított, új vezetésdinamikai laboratóriumhoz. Emellett a hosszútávú Dearborn projekt továbbra is összehozza majd a legfontosabb munkacsoportokat egy campusra, beleértve a vállalat termékfejlesztés csapatait is.

A Michigan Központi Pályaudvar volt a fő, nagyvárosok közti, intercity utasforgalmi pályaudvar Detroitban. A Michigan Central Railroad megrendelésére épített állomás az egykor Detroit belvárosában fekvő, de 1913 decemberében leégett pályaudvar helyettesítésére épült. A hivatalosan 1914 január 4-én átadott állomás az Amtrak vonalak 1988-as megszűnéséig működött. A 70 méter magas, 13 emeletes irodaházzal épített pályaudvar megnyitásakor a legmagasabb volt a világon.

A Ford pályaudvarral kapcsolatos terveiben szerepel a nagycsarnok eredeti állapotának helyreállítása; helyi boltok és éttermek becsábítása, és új lakások kialakítása is ezen a felszálló ágban lévő környéken. A pályaudvar az emberek számára élvezhető közösségi tér lesz, amivel kapcsolatban a jövőben további részleteket tesznek majd közzé. A Ford elkötelezett a corktowni lakosokkal és vállalkozásokkal történő egyeztetés mellett, hogy az ingatlanfejlesztés garantáltan összhangban legyen a közösség hagyományaival és illeszkedjen a negyed újjászületését szolgáló más, tervezett fejlesztésekhez is.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Erős kezdés Amerikában

Indexemelkedéssel indult a keddi kereskedés az amerikai érékpapírpiacokon.

Elégedett a BMW – itthon a prémium szegmens harmadát uralja

Bár Magyarországon az újautó-piac csaknem 19 százalékot esett tavaly, a BMW megközelítette előző évi eredményeit, és a prémium szegmensben 33,3 százalékos piaci részesedést ért el - közölte Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

Globális felmelegedés – A huszonnegyedik órában vagyunk?

Szinte teljes egészében az ember által előidézett károsanyag-kibocsátás a felelős a globális felmelegedésért, de bátor és azonnali kibocsátáscsökkentéssel még elérhetők a párizsi klímaegyezményben lefektetett célok - közölte egy nemzetközi kutatócsoport.

Hangulatindex. Óvatosan derűlátók a német befektetők

A koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok dacára januárban tovább javult a ZEW németországi befektetői hangulatindexe.

Hírek

Globális felmelegedés – A huszonnegyedik órában vagyunk?

Szinte teljes egészében az ember által előidézett károsanyag-kibocsátás a felelős a globális felmelegedésért, de bátor és azonnali kibocsátáscsökkentéssel még elérhetők a párizsi klímaegyezményben lefektetett célok - közölte egy nemzetközi kutatócsoport.

Thaiföld. 43 és fél év börtön felségsértésért

Példátlan szigorral büntettek meg Thaiföldön egy nőt az uralkodó megsértése és rágalmazása címén: 43 és fél évet kell börtönben töltenie a közösségi médiára feltöltött tartalmai miatt.

Tíz napra újra leáll a kecskeméti Mercedes

A beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt szerdától tíz napra ismét leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Szálló por. Északkeleten magas a légszennyezettség

Több településen továbbra is kedvezőtlenül alakul a levegő minősége a szálló por miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Itt a kátyúszezon – alig fizetnek az útkezelők

A téli idővel együtt beköszöntött a kátyúszezon is, a kátyúkárok kétharmadát az első negyedévben jelentik a gépjármű-tulajdonosok - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Szervezeti átalakítás az OTP Banknál

Az OTP Bank csoportszinten integrálta a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait: immár az OTP Global Markets Igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is - közölte a pénzintézet.

Újra börtönbe megy a Samsung vezére

Vesztegetés miatt két és fél év börtönbüntetésre ítélte a szöuli felsőbíróság Li Dzse Jongot, a Samsung Electronics alelnökét, a vállalat tényleges vezetőjét és örökösét.

Lélektani határ fölé drágul a gázolaj szerdától

Tovább emelkednek itthon az üzemanyagárak: szerdától a benzin bruttó 3 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal drágul.

Családtámogatási botrány – lemondott a holland kormány

A hónapok óta tartó családtámogatási botrány miatt bejelentette lemondását a Mark Rutte vezette holland koalíciós kormány. Rutte és miniszterei március 17-ig, a parlamenti választások napjáig ügyvivői minőségben látják el feladataikat.

Májkárosodást okozhat a Richter egyik gyógyszere – korlátozás

Korlátozzák az Esmya nevű gyógyszer használatát az Európai Unióban: a Richter készítménye ezután csak olyan, menopauzát el nem ért nők méhmiómájának kezelésére használható, akik esetében a műtéti kezelés nem alkalmazható, vagy az nem volt sikeres - közölte a gyógyszergyártó.

Mexikóból a fegyházba. Húsz év után ítélték el a budai késelőt

Jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki 2001-ben megkéselte egy budai szálloda recepciósát, majd tizenhét évig Mexikóban bujkált - közölte a Fővárosi Ítélőtábla.

Koronavírus – A magyarok harmada biztosan beoltatná magát

A decemberi 24 százalékról 34 százalékra nőtt azoknak a száma, akik biztosan élnek majd az oltás lehetőségével - közölte felmérése adatait a Századvég.

Gazdaság

Hitelösszehasonlító alkalmazást készített az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) online hitelösszehasonlító alkalmazást készített azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének föl.

Új csúcsra nőtt a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapokban kezelt vagyon decemberben 3 százalékkal, 203 milliárd forinttal nőtt. A hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai 6893 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, ami új csúcs.

A bankolás ára – levelet kapnak a számlatulajdonosok

Január végéig részletes, de egyszerűen áttekinthető díjkimutatást kapnak a banki ügyfelek bankszámlájuk tavalyi egész évi költségeiről. Ez alapján eldönthető, hogy érdemes-e folyószámlát vagy bankot váltani - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Az MNB megbüntette a Groupama Biztosítót

Egyebek mellett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) állománykezelését, illetve az ügyféltájékoztatást és a panaszkezelést érintő jogsértések miatt közel 50 millió forint bírságot szabott ki a Groupama Biztosítóra a jegybank.

Alapkamat. Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács

Egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az alapkamat 0,60 százalékon tartásáról - derül ki a 2020. december 15-i ülés rövidített jegyzőkönyvéből.

Fogyasztóbarát személyi hitel – az OTP már folyósít

Nem sokkal a január 1-jei indulás után az OTP Bank már több ügyfelének is folyósította az új, szabadon felhasználható minősített fogyasztóbarát személyi hitelt (MSZH) - közölte a pénzintézet.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom