Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Autó A Ford megvásárolta a detroiti pályaudvar ikonikus épültét

A Ford megvásárolta a detroiti pályaudvar ikonikus épültét

A 115 éves amerikai vállalat tegnap jelentette be, hogy megvásárolta a Michigan Központi Pályaudvar épületét, hogy egy új, élettel teli campus főépületévé alakítsa át a detroiti Corktown negyed szívében, ami a jövőben a Ford innovációs központjaként szolgál majd.

A Ford Highland Park üzeme segített létrehozni az amerikai középosztályt a múlt század első felében. A Ford dolgozói építették ugyanis Willow Runban azokat a repülőgépeket és tankokat, amelyek segítettek megnyerni a második világháborút és megalapozni az amerikaiak jólétét. Családok nemzedékei dolgoztak a 100 éves Rouge gyárban, kerekekre téve a világot és elősegítve a középosztály megerősödését.

Bill Ford

Most, hogy a 115 éves vállalat egy új korszak küszöbén áll, Detroit Corktown negyede is újra belekerül a végkeringésbe a Ford jóvoltából. Az új Corktown Campus olyan központ lesz, ahol a Ford és partnerei együtt dolgoznak majd az önvezető és elektronikus járműveken, illetve a városi közlekedési szolgáltatások és mobilitási megoldások kifejlesztésén – köztük az okos, összekapcsolt járművekkel, utakkal, parkolókkal és tömegközlekedéssel.

„A Michigan Központi Pályaudvar egy olyan hely, ahol sokat megtudhatunk Detroit múlt századi történelméről,” mondta Bill Ford, a vállalt ügyvezető elnöke. „A Fordnál szeretnénk segíteni e történet következő fejezetének megírását – Corktownban együtt dolgozva a legjobb start up-cégekkel, a legnagyobb tehetségekkel és azokkal a gondolkodókkal, mérnökökkel és problémamegoldókkal, akik másként látják a dolgokat – annak érdekében, hogy mi alakíthassuk a közlekedés és fuvarozás jövőjét.”

A Michigan Központi Pályaudvar megvásárlásával egy időben a Ford megvette az egykori detroiti tankönyvelosztó raktár épületét, egy régi színesfém üzem telephelyét és egy felújított, egykori corktowni gyárnak az épületét, ahol ezentúl a Ford elektromos és önvezető járművekkel foglalkozó üzleti részlegei működnek majd.

„Ami az ipari korszakban Rouge volt a Ford számára, az lehet most Corktown az információs korszakban,” vélekedett a Ford elnök-vezérigazgatója, Jim Hackett. „Ez lesz az a tesztközpont, ahol a Ford és partnerei kidolgozzák és tesztelik azokat a szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyeket használva az emberek élni és közlekedni fognak a jövőben – ezzel létrehozva egy dél-kelet michigani mobilitási folyosót, ami nyugat felé Dearborntól Ann Arborig, keleti irányban pedig Detroitig nyúlik majd.”

A Michigan Központi Pályaudvar és más, corktowni ingatlanfejlesztések létfontosságúak a Ford jövője szempontjából, hiszen a vállalat éppen azt tanulmányozza, miként változnak a városi közlekedési illetve szállítmányozási trendek, az új közlekedési módok milyen szerepet játszanak a városok új életre keltésében. Az pedig, hogy egy feltámadóban lévő amerikai város központjában helyezkedik el, segít majd a Fordnak magához csábítania azokat a tehetségeket, start up-cégeket, és mérnököket, akik szeretnének ezzel foglalkozni és együtt dolgozni a vállalattal.

Ugyanakkor a Ford folytatja a 2016-ban elkezdett Dearborn Campus Átalakítási tervét is. A tervek szerint idén nyáron átadják a 14 000 négyzetméteres Wagner Place épületet nyugat Dearbornban, hasonlóan a Ford Termékfejlesztési Campusán kialakított, új vezetésdinamikai laboratóriumhoz. Emellett a hosszútávú Dearborn projekt továbbra is összehozza majd a legfontosabb munkacsoportokat egy campusra, beleértve a vállalat termékfejlesztés csapatait is.

A Michigan Központi Pályaudvar volt a fő, nagyvárosok közti, intercity utasforgalmi pályaudvar Detroitban. A Michigan Central Railroad megrendelésére épített állomás az egykor Detroit belvárosában fekvő, de 1913 decemberében leégett pályaudvar helyettesítésére épült. A hivatalosan 1914 január 4-én átadott állomás az Amtrak vonalak 1988-as megszűnéséig működött. A 70 méter magas, 13 emeletes irodaházzal épített pályaudvar megnyitásakor a legmagasabb volt a világon.

A Ford pályaudvarral kapcsolatos terveiben szerepel a nagycsarnok eredeti állapotának helyreállítása; helyi boltok és éttermek becsábítása, és új lakások kialakítása is ezen a felszálló ágban lévő környéken. A pályaudvar az emberek számára élvezhető közösségi tér lesz, amivel kapcsolatban a jövőben további részleteket tesznek majd közzé. A Ford elkötelezett a corktowni lakosokkal és vállalkozásokkal történő egyeztetés mellett, hogy az ingatlanfejlesztés garantáltan összhangban legyen a közösség hagyományaival és illeszkedjen a negyed újjászületését szolgáló más, tervezett fejlesztésekhez is.

Friss

Baj van a józan britekkel: túl nagy a söradó – aláírást gyűjtenek

Nagy-Britanniában egymás után zárnak be a pubok. A brit kultúra szerves részét képező kocsmák megszűnése mögött több ok húzódik. Az egyik a sört terhelő magas jövedéki adó. Ennek csökkentését követelik a túlélésért küzdő üzemeltetők és a pubokba járók is.

A vízipipa veszélyesebb

Egy úttörő amerikai kutatás szerint a vízipipa szívása sokkal veszélyesebb, mint hitték. Egyetlen szippantás egy cigaretta káros anyagát juttatja a szervezetbe - számolt be róla a Science Daily tudományos hírportál.

Tárgyalási praktikák – Ki nyer ma? 2. rész

A tárgyalási helyzetekre, a tárgyalási folyamat szakaszaira koncentráló első részre építkezve, ezúttal közelebbről, a taktikai és stratégiai szempontokra figyelve tekinti át a sikeres tárgyalás követendő praktikáit vezetési tanácsadónk, dr. Gonga György írása.

Kereskedelmi háború – Vámokkal vág vissza Kína

A kínai árucikkekre kivetett amerikai büntetővámok ellenlépéseként Peking két ütemben mintegy 75 milliárd dollár értékű amerikai importcikkekre vet ki pótvámot.

Hírek

A vízipipa veszélyesebb

Egy úttörő amerikai kutatás szerint a vízipipa szívása sokkal veszélyesebb, mint hitték. Egyetlen szippantás egy cigaretta káros anyagát juttatja a szervezetbe - számolt be róla a Science Daily tudományos hírportál.

Sziklát kapott a Rolling Stones a Marson

A Rolling Stones-szikla nevet kapta a NASA-tól egy golflabda méretű kő a Mars bolygó felszínén.

Bizonyítékokat vár nem létezéséről egy német város

Bielefeld illetékesei egymillió euróval jutalmazzák azt, aki megcáfolhatatlan bizonyítékkal szolgál arra, hogy a város nem létezik.

Nemzetközi Beatles fesztivál Liverpoolban. Magyarok a Cavern Clubban

Ismét Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara, a Bits képviseli Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a világ legnagyobb Beatles fesztiválján, a liverpooli International Beatle Week-en (Nemzetközi Beatles hét).

A hétvégén is marad a kánikula

A hétvégén is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Marad a meleg is, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Lisztériás hús. Egy spanyol nő meghalt, százak kórházban

Spanyolország nemzetközi egészségügyi figyelmeztetéseket adott ki a lisztériás megbetegedések növekvő száma miatt. Turisták is megfertőződhettek.

Vendégeire támadt, ledózerolták az éttermét

Albániában ledózeroltak egy tengerparti vendéglőt, amelynek tulajdonosa a múlt...

Korongvadász-verseny lesz Magyarországon

Csütörtökről vasárnapig Galgamácsa és környéke ad otthont a 16....

A bitcoin árfolyama csaknem 8 százalékkal esett

Szerda kora délután nyolc százalékkal gyengült, öt napja legalacsonyabb szintre került a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest, később azonban minimálisan mérséklődött a veszteség.

Magyarország – Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség

Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki. Alig számíthatunk enyhülésre.

Bölcsődei támogatást. Ha nincs hely – ötszáznál több igényelő

A következő három évben mintegy tízezer bölcsődei férőhelyet támogathat a rendelkezésre álló uniós forrásból az EMMI.

Készül a Mátrix 4

Keanu Reeves és Lana Wachowski visszatér a Mátrix világába - közölte kedden Toby Emmerich, a Warner Bros. Picture csoport igazgatója, bejelentve, hogy készül a népszerű sci-fi negyedik filmje.
Hirdetés

Gazdaság

A bitcoin árfolyama csaknem 8 százalékkal esett

Szerda kora délután nyolc százalékkal gyengült, öt napja legalacsonyabb szintre került a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest, később azonban minimálisan mérséklődött a veszteség.

Horvát privatizáció – az euró mielőbbi bevezetése érdekében

A horvát állam az euró mielőbbi bevezetése érdekében újabb privatizációs hullámot indít, és eladja részesedését azokban a vállalatokban, amelyekben mindössze néhány százalék tulajdonjoggal rendelkezik - írta a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap szerdán.

Trump: a kereskedelmi vita Kínával árthat az amerikai gazdaságnak

A kereskedelmi vita Kínával árthat is az amerikai gazdaságnak, de a viszály hosszú távon előnyöket hoz majd az Egyesült Államoknak - mondta Donald Trump amerikai elnök kedden újságíróknak.

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Júliusban 0,2 százalékkal, 12 milliárd forinttal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon, a hónap végén a BAMOSZ-tagok együttesen 6225 milliárd forintot kezeltek - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

Többet fizettek be a munkáltatók – nőtt a nyugdíjpénztárak vagyona

Fokozták befizetéseiket a munkáltatók, kiemelkedő vagyongyarapodást értek el a második negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak, éves összevetésben az állami adóvisszatérítéssel támogatott befizetések csökkentek. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (ÖPOSZ) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona június végére 1398 milliárd forintra nőtt.

Lakástakarék. Az Aegon átadja ügyfeleit, az Erste fogadja

A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta, hogy az Erste Lakástakarék október 25-ével átvegye az Aegon Lakástakarék portfólióját. A tranzakció mintegy ötvenezer ügyfelet érint.
Hirdetés
Hirdetés