Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde A Graphisoft Park jelentősen növelte eredményét
No menu items!

A Graphisoft Park jelentősen növelte eredményét

A Graphisoft Park SE 2023. első három negyedévi 5,57 millió euró pro forma nettó eredménye jelentősen, 1,3 millió euróval, azaz mintegy 29 százalékkal meghaladja az előző év hasonló időszakának eredményét – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett harmadik negyedévi üzleti jelentésében.

A tájékoztatás szerint az ingatlan bérbeadásból származó árbevételük az első három negyedévében 12,6 millió euró volt a bázisidőszak 11,5 millió eurójával szemben.

A kedvező eredmény egyrészt a bérleti díjak euróövezeti inflációt követő indexálásának, valamint a bérbeadott ingatlanok magas, budapesti átlagot meghaladó, 97 százalékos kihasználtságának köszönhető. Jelentős eredménynövelő hatása volt a jelenlegi kamatkörnyezetben a szabad pénzeszközökön realizált kamatbevételeknek is.

A kilenc havi kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 490 ezer euróval, mintegy 5 százalékkal, az adózott eredmény pedig 1,3 millió euróval, 29 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszaki adatot. A társaság adózott eredménye 7,5 millió euró volt az előző év hasonló időszakának 6,9 millió eurós eredménye után.

A cég vezetése 2023-ban – az év hátralevő részében a bérbeadott terület változásával már nem számolva – 16,9 millió euró árbevételt vár, ami 9 százalékos növekedés az előző évhez képest. A 2024. évi bérletidíj-bevétel tervezésekor figyelembe veszik, hogy a bérleti díjak esedékes indexálásának mértéke az ideinél alacsonyabb lesz, így jövőre 16,6 millió euró bérletidíj-bevétellel számolnak, amely 300 ezer euróval, azaz 2 százalékkal alacsonyabb lehet az előző évinél.

A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a társaság részvénye csütörtökön 8,4 eurón zárt, az elmúlt egy évben 7,56 euró minimumot és 9,84 euró maximumot ért el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kiskereskedelmi, ipari és inflációs adatok jönnek a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a kiskereskedelem októberi statisztikája, az októberi ipari termelésről szóló statisztika és a novemberi inflációs adat.

Nő a kutatás-fejlesztési beruházásokra adható támogatás értéke

A kutatás-fejlesztési beruházásokra adható maximális támogatás értéke 15 millió euróról 25 millió euróra növekszik.

Széleskörű ESG beruházási programot valósít meg a Nádudvari

A széleskörű beruházás meghatározó eleme a napelemrendszer bővítése, illetve új rendszerek telepítése a tej- és a húsüzemnél egyaránt.

Erősödik az ingatlanpiac

Az év vége felé erősödik az ingatlanpiac Magyarországon, a Duna House által becsült 8800 tranzakcióval a november az egyik legaktívabb hónap volt idén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.