Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat A Legrand magyar leányvállalata globális értéket teremt

A Legrand magyar leányvállalata globális értéket teremt

A Legrand több, mint három évtizeddel ezelőtti magyarországi megjelenése egy sikeres privatizációhoz kötődik. Ennek eredményességét igazolja, hogy a nemzetközi vállalatcsoport szemében nemcsak a magyar piac, hanem a magyar leányvállalatnál felhalmozott szakmai tudás, valamint a Szentesen meghonosított minőségközpontú vállalati kultúra is jelentős értéket képvisel.

Miközben a Franciaországból indult Legrand neve az elmúlt évtizedekben a cég világhírnevét megalapozó kapcsolókkal és dugaljakkal forrt össze, az időközben globális cégcsoporttá vált márka ma már ennél sokkal több területen képviselteti magát a piacon. Az elmúlt évtized fejlesztéseinek és vállalatfelvásárlásainak köszönhetően az épületekhez kötődő elektromos és digitális infrastruktúra megoldások egyik meghatározó vállalatává vált. De annak ellenére, hogy a vállalat globális nemzetközi környezetben tevékenykedik, máig fontos értéknek tekinti, hogy a világ különböző pontjain kialakított helyi jelenlét nagymértékben gazdagítja a közös know-how-t és tudásbázist.

A Legrandnál úgy tartják, hogy miközben a magyarországi jelenlét az Európai Unión belüli központi elhelyezkedésnek köszönhetően is kifejezetten előnyös az európai ügyfelek elvárásainak megértéséhez, a magyar leányvállalat szakértelme és tudásbázisa nemcsak a lokális, hanem a globális piacon is hozzájárul a márka sikeréhez. Ezt igazolja az is, hogy a gyártásban és a kutatás-fejlesztésben dolgozó több mint 500 alkalmazottal a szentesi leányvállalat az iparág egyik fő gyártási és termékfejlesztési központjának számít Európában. Ezzel pedig a magyar leányvállalat az alkalmazkodóképesség jó példája, hiszen azon a kezdeti szándékon túl, hogy a villamos berendezések terén Magyarországon referenciaszereplő legyen, mára már messze többről szól a történet. Az elmúlt három évtized alatt a szentesi Legrand eljutott oda, hogy a Magyarországon kifejlesztett know-how, már a globális Legrand Csoport javát szolgálja. Amellett, hogy a márka a kapcsolók, dugaljak magyarországi piacvezetője, Európa mintegy 15 országában is a „made in Hungary” eredetjelzésű termékek kerülnek a polcokra.

És miközben a vállalat számára kulcskérdés a digitális transzformáció, az emberi kapcsolatokban rejlő érték továbbra is a Legrand DNS-ében van és marad. Ezért a cég magyarországi csapatát is nap mint nap az a kihívás hajtja, hogy az energiaforrások optimális felhasználásának biztosításával, a még nagyobb kényelem megteremtésével tovább javítsa az emberek életminőségét. Olyan műszaki megoldásokra összpontosítva, amelyeket a termelési és értékesítési lánc tagjai – beleértve a forgalmazókat, a tervezőirodákat és a tervezőirodákat – gyorsan alkalmazni tudnak.

A villanyszereléshez kapcsolódó termékek mellett így lépett be a Legrand az energiaelosztás, illetve az ipari informatikai rendszerek, a szünetmentes áramforrások valamint az okosotthonok piacára. A legújabb akvizíciók eredményeként – a Legrand mellett az Ensto és az Ecotap márkanéven -, pedig már az elektromobilitáshoz nélkülözhetetlen elektromos otthoni töltők és a felügyelettel vezérelt töltőberendezések gyártói és forgalmazói piacán is megjelent a cég. Ez az irány azért is komoly lehetőségeket rejt, mert a globális gazdasági trendeket elemezve egyértelmű, hogy az energiafelhasználás racionalizálása, a zöld energiára történő transzformáció nem átmeneti jelenség, hanem hosszútávú trend.

A Legrand pedig az energiafelhasználás mérésétől a távszabályozásig és az adatok elemzéséig, a lakossági és az ipari szegmensben egyaránt teljeskörű, legfejlettebb megoldásokat tudja nyújtani. Ezt teszik lehetővé például azok a transzformátorok, amelyek új, zöld generációja komoly mértékben képes csökkenteni az energiaátadás veszteségét. Az elektromos autótöltés terén pedig az az egyik legfontosabb, a fenntarthatósághoz kötődő újdonság, hogy a töltés csak akkor indul, amikor más nagyobb energiafogyasztó nem használja a hálózatot.

Mindez azt igazolja, hogy a Legrand, a missziójának számító „Legrand improves lives” jegyében úgy teszi jobbá az emberek életét, hogy közben a környezeti fenntarthatóságra is figyelmet fordít.

Kocsis Erika

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.