Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat A Legrand magyar leányvállalata globális értéket teremt

A Legrand magyar leányvállalata globális értéket teremt

A Legrand több, mint három évtizeddel ezelőtti magyarországi megjelenése egy sikeres privatizációhoz kötődik. Ennek eredményességét igazolja, hogy a nemzetközi vállalatcsoport szemében nemcsak a magyar piac, hanem a magyar leányvállalatnál felhalmozott szakmai tudás, valamint a Szentesen meghonosított minőségközpontú vállalati kultúra is jelentős értéket képvisel.

Miközben a Franciaországból indult Legrand neve az elmúlt évtizedekben a cég világhírnevét megalapozó kapcsolókkal és dugaljakkal forrt össze, az időközben globális cégcsoporttá vált márka ma már ennél sokkal több területen képviselteti magát a piacon. Az elmúlt évtized fejlesztéseinek és vállalatfelvásárlásainak köszönhetően az épületekhez kötődő elektromos és digitális infrastruktúra megoldások egyik meghatározó vállalatává vált. De annak ellenére, hogy a vállalat globális nemzetközi környezetben tevékenykedik, máig fontos értéknek tekinti, hogy a világ különböző pontjain kialakított helyi jelenlét nagymértékben gazdagítja a közös know-how-t és tudásbázist.

A Legrandnál úgy tartják, hogy miközben a magyarországi jelenlét az Európai Unión belüli központi elhelyezkedésnek köszönhetően is kifejezetten előnyös az európai ügyfelek elvárásainak megértéséhez, a magyar leányvállalat szakértelme és tudásbázisa nemcsak a lokális, hanem a globális piacon is hozzájárul a márka sikeréhez. Ezt igazolja az is, hogy a gyártásban és a kutatás-fejlesztésben dolgozó több mint 500 alkalmazottal a szentesi leányvállalat az iparág egyik fő gyártási és termékfejlesztési központjának számít Európában. Ezzel pedig a magyar leányvállalat az alkalmazkodóképesség jó példája, hiszen azon a kezdeti szándékon túl, hogy a villamos berendezések terén Magyarországon referenciaszereplő legyen, mára már messze többről szól a történet. Az elmúlt három évtized alatt a szentesi Legrand eljutott oda, hogy a Magyarországon kifejlesztett know-how, már a globális Legrand Csoport javát szolgálja. Amellett, hogy a márka a kapcsolók, dugaljak magyarországi piacvezetője, Európa mintegy 15 országában is a „made in Hungary” eredetjelzésű termékek kerülnek a polcokra.

És miközben a vállalat számára kulcskérdés a digitális transzformáció, az emberi kapcsolatokban rejlő érték továbbra is a Legrand DNS-ében van és marad. Ezért a cég magyarországi csapatát is nap mint nap az a kihívás hajtja, hogy az energiaforrások optimális felhasználásának biztosításával, a még nagyobb kényelem megteremtésével tovább javítsa az emberek életminőségét. Olyan műszaki megoldásokra összpontosítva, amelyeket a termelési és értékesítési lánc tagjai – beleértve a forgalmazókat, a tervezőirodákat és a tervezőirodákat – gyorsan alkalmazni tudnak.

A villanyszereléshez kapcsolódó termékek mellett így lépett be a Legrand az energiaelosztás, illetve az ipari informatikai rendszerek, a szünetmentes áramforrások valamint az okosotthonok piacára. A legújabb akvizíciók eredményeként – a Legrand mellett az Ensto és az Ecotap márkanéven -, pedig már az elektromobilitáshoz nélkülözhetetlen elektromos otthoni töltők és a felügyelettel vezérelt töltőberendezések gyártói és forgalmazói piacán is megjelent a cég. Ez az irány azért is komoly lehetőségeket rejt, mert a globális gazdasági trendeket elemezve egyértelmű, hogy az energiafelhasználás racionalizálása, a zöld energiára történő transzformáció nem átmeneti jelenség, hanem hosszútávú trend.

A Legrand pedig az energiafelhasználás mérésétől a távszabályozásig és az adatok elemzéséig, a lakossági és az ipari szegmensben egyaránt teljeskörű, legfejlettebb megoldásokat tudja nyújtani. Ezt teszik lehetővé például azok a transzformátorok, amelyek új, zöld generációja komoly mértékben képes csökkenteni az energiaátadás veszteségét. Az elektromos autótöltés terén pedig az az egyik legfontosabb, a fenntarthatósághoz kötődő újdonság, hogy a töltés csak akkor indul, amikor más nagyobb energiafogyasztó nem használja a hálózatot.

Mindez azt igazolja, hogy a Legrand, a missziójának számító „Legrand improves lives” jegyében úgy teszi jobbá az emberek életét, hogy közben a környezeti fenntarthatóságra is figyelmet fordít.

Kocsis Erika

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az Otthonfelújítási program felhívását szakmai egyeztetés előzi meg

Júniustól indul az Otthonfelújítási program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja, a programban június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni.

Megkezdte működését Bécs első zöldhidrogén-üzeme

Az emelkedőkkel és gyakori megállókkal tarkított vonalon jövő évtől tíz portugál gyártmányú, akadálymentes CaetanoBus szállítja majd az utasokat. 

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

2030-ig megkétszereződik a geotermikus energia hazai felhasználása

Március elején nyílt meg a Svájci Alap forrásaiból finanszírozott 5,3 milliárd forintos felhívás egyebek mellett meglévő termálkutak korszerűsítésének vagy állami tulajdonban levő szénhidrogén-kutak termálkúttá alakításának támogatására
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.