Hirdetés
Kezdőlap Közlekedés A máltai lett a legjobb repülőtér
No menu items!

A máltai lett a legjobb repülőtér

A Nemzetközi Repülőterek Tanácsa (ACI) EUROPE a Máltai Nemzetközi Repülőtérnek (MIA) ítélte oda a legjobb repülőtérnek járó díjat az 5-10 milliós kategóriában. Az Isztambulban megtartott ACI EUROPE éves kongresszus és közgyűlés 34. alkalommal került megrendezésre, melynek során Európa különböző repülőterei részesültek elismerésben.

Az ACI EUROPE a Nemzetközi Repülőterek Tanácsénak (ACI) európai régiója, amely a repülőtér-üzemeltetők globális szakmai szövetsége. 55 ország több mint 500 repülőterét képviseli, tagjai pedig az európai kereskedelmi légi forgalom több mint 90 százalékát bonyolítják le.

A 2024-es díjazottakat a végrehajtott stratégiák alapján választották ki, melyek a repülőtér üzleti modelljét új területek felé terelik, új értékteremtési modelleket mozdítanak elő, valamint támogatják az átalakulást és a rugalmasságot, miközben nem feledkeznek meg a fenntarthatóságról.

Öt kategóriában osztottak ki díjakat: digitális átalakulás, öko-innováció, HR kiválóság, nemzetközi üzleti partnerség és a legjobb repülőtér, amit további öt kategóriára bontottak a repülőterek méretének megfelelően. A “Legjobb Repülőtér” díj további nyertesei közé tartozik a torinói repülőtér (5 millió utas alatti kategóriában), a londoni lutoni repülőtér (10-25 millió közötti utas kategóriában), az osloi Avinor repülőtér (25-40 millió közötti utas kategóriában), valamint osztott első helyezett lett az isztambuli repülőtér és a római Fiumicino repülőtér (a 40 millió feletti utaskategóriában).

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.