Hirdetés
Kezdőlap Tech A mesterséges intelligenciával éled újjá a Beatles
No menu items!

A mesterséges intelligenciával éled újjá a Beatles

A Beatles szobra Liverpoolban. Bal szélen McCartney, jobb szélen Lennon. Forrás: Pixabay

Mesterséges intelligencia használatával emelték ki és tisztították meg John Lennon énekhangját egy régi felvételről, így az bekerülhetett egy most készülő számba – jelentette be a Beatles énekes-dalszerzője, Paul McCartney.

Ez egy nagyon érdekes dolog. Ez olyasmi, amivel jelenleg mindannyian foglalkozunk és próbálunk megbirkózni” – mondta McCartney a BBC Today című műsorában, amikor a mesterséges intelligenciáról kérdezték.

McCartney elmondta, hogy a Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson – aki 2021-ben egy nyolcórás dokumentumfilmet adott ki The Beatles: Get Back címmel – képes volt “kiszedni” Lennon hangját “kis kazettából“.

Egészen pontosan a mesterséges intelligencia segítségével azonosították Lennon énekhangját, amelyet aztán elkülönítettek a hangszerek hangjától és a háttérzajoktól.

Képesek voltunk arra, hogy befogjuk John hangját, és tisztán átvegyük, hogy aztán úgy keverhessük a lemezt, ahogy azt általában szokás. Ez ad egyfajta mozgásteret” – mondta Lennon egykori zenésztársa.

A BBC szerint egy 1978-as Lennon-szerzeményről, a Now And Then-ről van szó. McCartney korábban erről a számról mondta, hogy szeretné “befejezni”, ugyanis Lennon 1980-as meggyilkolása miatt eddig nem jelenhetett meg.

Van ennek egy jó oldala, és van egy ijesztő oldala is, és majd meglátjuk, hová vezet” – mondta McCartney a BBC-nek.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.