Hirdetés
Kezdőlap Közlekedés A Ryanair megállapodott a kalózokkal: jöhetnek az olcsó jegyek 
No menu items!

A Ryanair megállapodott a kalózokkal: jöhetnek az olcsó jegyek 

 

Új fordulatot vett a Ryanair és az online utazási irodák (OTA) közötti csata azzal, hogy a légitársaság egymás után két nagy szolgáltatóval, közte a napokban a napokban a nálunk is ismert Kiwi.com-mal is megállapodott arról, hogy megnyitja felületeit a számukra. Vagyis a fapados árak továbbra is fapados árak maradhatnak.

A Ryanair 2023 novemberi közleményében nemes egyszerűséggel kalózoknak nevezte az OTA-ka, amikor közzétette az online utazási irodák (OTA) – úgymond-, kalózcsalásairól és túlszámlázásairól szóló felmérését, bemutatva az olyan OTA-k, mint a Kiwi.com, Lastminute.com, Opodo.com és eDreams.com szerintük a gyanútlan fogyasztókat a megfogalmazásuk szerint nem létező szolgáltatásaik indokolatlan díjaival és költségeivel, miközben a Ryanair.com weboldalon versenyképes áron kínált kiegészítő szolgáltatásokat is durván túlszámlázzák a gyanútlan fogyasztóknak. A légitársaság azt is kijelentette, hogy továbbra is azért kampányol, hogy a fogyasztókat megvédje ezektől a túlszámlázó társaságoktól.

A válasz nem maradt el: több nagy nemzetközi online utazási iroda – köztük a Booking.com, a Kiwi és a Kayak – decemberben leállította a Ryanair jegyek értékesítését.

A legújabb fejlemény, hogy a Ryanair a „kalózok” közül először a loveholidays-szel állapodott meg arról, hogy az a Ryanair járatait a szervezett utazások részeként kínálja. Mondván az Írország és az Egyesült Királyság legnagyobb és leggyorsabban növekvő OTA-jaként jellemzett loveholidays-szel való partnerség “átlátható”, mivel az utasok nem fizetnek többet, mintha közvetlenül foglalnának, és a légitársaság megkapja az utasok pontos elérhetőségi adatait is, amelynek hiányát – ami szerinte a beszállást segítené – szintén hiányolta.

A héten pedig a Kiwi.com-mal született meg az a megállapodás, amelynek keretében a Ryanair közleménye szerint a KIWI garantálja, hogy a Ryanair járatai és szállítmányai nem kerülnek túlszámlázásra. Az új partnerségi megállapodás életbelépésével a Kiwi.com közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a Ryanair.com weboldalhoz, és a Kiwi vállalja, hogy ügyfeleinek alacsony Ryanair-árakat biztosít a légitársaság járataira és a kiegészítő szolgáltatásaira. A másik oldalon a Kiwi biztosítja a Ryanair számára a közvetlen, pontos ügyfélkapcsolati és fizetési adatokat.

Ez az új, jóváhagyott OTA-megállapodás azt jelenti, hogy a Kiwi ügyfelei mostantól a Kiwi.com weboldalon keresztül valós árakon (felár nélkül) vásárolhatnak Ryanair-járatokat és kiegészítő szolgáltatásokat, a Kiwi ügyfelei pedig közvetlen hozzáférést kapnak myRyanair-fiókjukhoz, és a Ryanair-től közvetlenül az e-mail címükre kapnak minden Ryanair-járatról szóló információt. A Kiwi ügyfeleinek nem kell többé kitölteniük a Ryanair ügyfél-ellenőrzési folyamatát, amelyet a Ryanairrel ilyen kapcsolatban még nem lévő OTA-k ügyfeleinek továbbra is meg kell tenniük.

Mindemellett ez a megállapodás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy élvezzék a Kiwi virtuális interline szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozó járatokat foglaljanak és ha lekésik a csatlakozó járatot, a Kiwi ingyenesen átfoglalja az utasokat a következő szabad járatra.

Érsek M. Zoltán

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az Otthonfelújítási program felhívását szakmai egyeztetés előzi meg

Júniustól indul az Otthonfelújítási program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja, a programban június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni.

Megkezdte működését Bécs első zöldhidrogén-üzeme

Az emelkedőkkel és gyakori megállókkal tarkított vonalon jövő évtől tíz portugál gyártmányú, akadálymentes CaetanoBus szállítja majd az utasokat. 

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

2030-ig megkétszereződik a geotermikus energia hazai felhasználása

Március elején nyílt meg a Svájci Alap forrásaiból finanszírozott 5,3 milliárd forintos felhívás egyebek mellett meglévő termálkutak korszerűsítésének vagy állami tulajdonban levő szénhidrogén-kutak termálkúttá alakításának támogatására
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.