Hirdetés
Kezdőlap Élelmiszeripar Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten
No menu items!

Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten

A 88. berlini Zöld Hét és az ahhoz kapcsolódóan szervezett, több mint 70 ország részvételével tartott Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Világfórumon a Magyarországot képviselő Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára több diplomáciai találkozón erősítette Magyarország nemzetközi agrárkapcsolatait – közölte a tárca vasárnap.

Az 1926 óta megszervezett nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi vásáron idén 61 ország 1400 kiállítója mutatta be élelmiszereit és az agrárgazdaság többi ágazatához tartozó termékeit mintegy 300 000 látogatónak. A rendezvényen részt vevő magyar cégek visszatérő kiállítói az eseménynek. Termékeik – kürtőskalács, lángos, savanyúságok, húskészítmények, vadhústermékek, csokoládék, szürkemarha-termékek – nagy népszerűségnek örvendenek a vásár látogatóinál.

Feldman Zsolt a vásár alkalmából tárgyalásokat folytatott Baden-Württemberg tartomány agrárminiszterével és az üzbég tárcavezetővel. A tárgyalások célja volt, hogy elmélyítsék a szakmai együttműködést agrárszakmai kérdésekben, a szőlészet-borászatban, valamint a vetőmagszektorban.

A tájékoztatás szerint a bajor agrárminiszterrel és a georgiai tárcavezető-helyettessel tovább erősödtek a kétoldalú agrárkapcsolatok.

A Német Mezőgazdasági Társaság vezetőivel a német és magyar agrártechnológiai együttműködési lehetőségeket tekintették át, a Német Raiffeisen Szövetség elnökével a nagy hozzáadott értékű zöldség-és vetőmagtermesztésben használható automatizált gépi technológiákról és felhasználásuk gyakorlati eredményeiről cserélték ki a tapasztalatokat – olvasható az AM közleményében. (Agrárminisztérium)

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Sikeres volt a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Mint írták, a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, ami újabb ipari forradalomnak is hívható.

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.