Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Akár Ön is kaphat ingyen repjegyet Hongkongba. Csak jelentkezni kell a turisztikai...
No menu items!

Akár Ön is kaphat ingyen repjegyet Hongkongba. Csak jelentkezni kell a turisztikai hivatal akciójára

Hongkong belvárosa. Fotó: Bigstock

Márciustól Hongkong félmillió repülőjegyet oszt szét ingyen világszerte. Az új globális promóciós kampánytól a helyi turisztikai hivatal azt várja, hogy a koronavírus-járvány után újra beindítja a nemzetközi turizmust a városban.

A “Hello Hong Kong” kampány részeként 500 ezer repülőjegyet osztanak szét a következő hat hónapban, márciustól kezdődően. A jegyeket három hongkongi légitársaság – a Cathay Pacific, a HK Express és a Hong Kong Airlines – adja ki.

Az ingyenes jegyek részei annak a 255 millió amerikai dollár értékű segélycsomagnak, amelyet a kínai kormány 2020-ban, a járvány tetőzésekor ajánlott fel a légitársaságoknak.

A Hongkongi Turisztikai Hivatal legalább 100 millió hongkongi dollárt fordít a kampány kezdeti szakaszának népszerűsítésére – hangzott el a kampányindító ünnepségen.

Hongkong azonban még mindig “dilemmával” néz szembe, infrastruktúrájának még van mit behoznia, hogy kezelni tudja a látogatók számának növekedését – mondta Dane Cheng, a turisztikai hivatal ügyvezető igazgatója.

Ezt a dilemmát már más piacok és úti célok esetében is láthattuk, amikor az elmúlt évben vagy az elmúlt években elkezdtek újranyitni. Nehéz felzárkózni, különösen a légitársaságok, a repülőterek és még a szállodák számára is” – mondta a CNBC-nek.

De szeretnénk beindítani a turizmus és egyértelmű üzenetet küldeni a világnak, hogy Hongkong végre újra kinyitott” – jelentette ki.

A jegyek kiosztása

A jegyosztás fokozatosan történik: a délkelet-ázsiai piacokkal kezdik, majd a kínai szárazföld és Észak-Ázsia következik, végül pedig a világ más részei.

A hongkongi lakosok számára mintegy 80 ezer jegyet is lefoglaltak, amelyeket a hatóságok nyáron kívánnak kiosztani.

Az egyes régiókra szóló jegyek számát a “forgalmi részesedések” és a világjárvány előtti látogatószámok alapján határozták meg – mondta Cheng.

Fred Lam, a hongkongi repülőtéri hatóság vezérigazgatója szintén arra számít, hogy az ingyenes jegyek megsokszorozzák a látogatók számát.

Reméljük, hogy azok, akik megkapták a jegyeket, 2-3 további barátot és családtagot hoznak majd magukkal” – mondta Lam a kampányindító ünnepségen.

Annak ellenére, hogy csak 500 ezer repülőjegyet osztunk ki, úgy gondoljuk, hogy ez több mint 1,5 millió beutazó turistát fog hozni” – tette hozzá Lam. Ez a kampányidőszak alatt várható összes látogató mintegy 10%-a.

Ami azt illeti, hogy a látogatók hogyan juthatnak hozzá ezekhez az ingyenes jegyekhez, az a “helyi piaci szabályozásoktól és szokásoktól” függ. “Ez magában foglalhat nagyszabású szerencsehúzást, érkezési sorrendben történő kiosztást, vagy ‘egyet fizet, kettőt kap’ akciókat is” – mondta Lam.

Az programba itt lehet majd jelentkezni: https://flights.cathaypacific.com/en_CA/offers/world-of-winners.html

Tesztelni még kell

Míg a világ többi része folyamatosan haladt a tavalyi év elején az újranyitás felé, Hongkong szorosan követte a szárazföldi Kína kemény, zéró Covid-politikáját, és csak 2022 végén kezdett lazítani néhány korlátozáson.

Mi vagyunk az utolsók, de egyértelműen újra megnyitottunk, korlátozások nélkül” – mondta Cheng.

Minden nemzetközi utazónak azonban negatív tesztet kell bemutatnia az indulás előtt. Emellett Hongkongban továbbra is kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, valamint a beltéri és kültéri nyilvános helyeken.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Körhintacsalással tüntettek el milliárdokat, húsz évet is kaphatnak

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban: a nyomozók húsz embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás megalapozott gyanúja miatt.

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY.

Német kutatóintézet: nem lehet kizárni egy európai bankválság lehetőségét

Nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy németországi vagy európai bankválsággá fajulnak az utóbbi hetek bankcsődjei - emelte ki az egyik legtekintélyesebb német kutatóintézet, a berlini DIW vezetője egy friss nyilatkozatában.

LEO-elnök: a létesítménygazdálkodók vonzó karrierpályát kínálnak  

Mivel a létesítménygazdálkodás többféle szakmát egyesít, kifejezetten vonzó életpályát képes nyújtani a jövő generációjának – állítja Vágó László, a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) közelmúltban megválasztott elnöke. Aki szerint a Covid okozta pandémiához kötődő egészségügyi kihívások és az energiahordozók árának többszörös emelkedése is azt mutatja, hogy a korábbinál nagyobb szükség van a létesítménygazdálkodók az épülettulajdonosok közötti szorosabb együttműködésre.  

Hírek

Körhintacsalással tüntettek el milliárdokat, húsz évet is kaphatnak

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban: a nyomozók húsz embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás megalapozott gyanúja miatt.

Moszkvába megy a kínai elnök, a háború kitörése óta először

Hszi Csin-ping kínai elnök március 20. és 22. között Oroszországba látogat - jelentette be a kínai külügyminisztérium.

Budapest is top 50-es a Time magazin turisztikai listáján

Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest Places 2023 (A világ legnagyszerűbb helyei 2023) című, 50 turisztikai desztinációt kiemelő összeállításában.

Közbeszerzési kartellt tárt fel a GVH dunai hajóscégek között

A Gazdasági Versenyhivatal feltárta, hogy négy vállalkozás kartellbe szerveződve próbálta elnyerni a BKV menetrendszerinti hajójáratainak üzemeltetését.

Rendhagyó változás a kutakon: mindkét üzemanyag olcsóbb lesz szombattól

Ezen a héten - rendhagyó módon - nem pénteken, hanem szombaton változnak a hazai üzemanyagárak: a benzin beszerzési ára bruttó 4 forinttal csökken, a gázolajért pedig bruttó 8 forinttal fizetnek majd kevesebbet a kutak.

Már csak két hétig igényelhető a 40 ezer forintos bölcsődei támogatás

Március végéig igényelhető a 40 ezer forintos bölcsődei támogatás - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Újra lehet pályázni az ingyenes uniós vasúti bérletekre

Újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a következő DiscoverEU nevű pályázat keretében - közölte az Európai Bizottság.

Újra 400 forint felett az euró és a svájci frank

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest szerda estére a reggeli szintekhez képest.

Gazdaság

MNB: nagy különbségek voltak a nyugdíjpénztári hozamok között 2022-ben

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál plusz 8,5 és mínusz 14,5 százalék között szóródtak az éves nettó hozamok tavaly, az egész évet tekintve 2022-ben az átlagos nettó hozam mínusz 6,8 százalék volt - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Egybillió forintnál is többet költöttek el a magyarok külföldön

Visszatért a magyarok külföldi utazási kedve: tavaly az előző évinél harmadával többször, 18 millió alkalommal utaztak el. Ez még elmarad a járvány előtti számtól, de költésben már így is csúcsot döntöttünk a gyenge forint miatt – derül ki Bank360.hu elemzéséből. A legtöbbet Ausztriában hagytunk, de Németországban is több mint 121 milliárd forintot.

Újra a Revolut kockázataira figyelmeztet az MNB

Az MNB a hazai ügyfelek védelmében szorgalmazza, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank.

OTP: a külföldi leánybankok húzták fel az eredményt

A külföldi leányvállalatok nagyrészt kompenzálták azt a veszteséget, amelyet a háború és a magyar kormányzati intézkedések okoztak a csoportnak, így mindössze 24 százalékkal - 347 milliárd forintra - esett vissza az adózott eredmény tavaly az egy évvel korábbihoz viszonyítva - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP Csoport tavalyi jelentését ismertetve.