Kezdőlap Autó Az elektromos autók úttörői is megújulnak - íme, az új modellek
No menu items!

Az elektromos autók úttörői is megújulnak – íme, az új modellek

Négyrészes cikksorozatunkban az Auditól a Volvóig minden autógyártó legújabb elektromos modelljét górcső alá vesszük, és azt is eláruljuk, hogy jelenleg mennyit kell fizetni értük. Minden részben – ábécé sorrendben haladva – nyolc gyártó modelljét mutatjuk be.

Napjainkban sorra jelennek meg az új elektromos autók, és nehéz naprakészen követni, hogy pontosan melyik modell a legújabb. Segítségképpen itt van egy összefoglaló az összes márka legújabb elektromos modelljéről.

Az utolsó, negyedik részben főként világmárkák legújabb modelljei szerepelnek. Az első rész ide kattintva érhető el, a második rész ezen a linken, a harmadik rész pedig itt.

Skoda

A Skoda legújabb elektromos autója az Enyaq Coupé. Magasabb ára és ferde tetővonala ellenére nem sokat veszít a praktikumából a hagyományos Enyaqhoz képest, ráadásul megtartja a modell kényelmes vezethetőségét, kellemes belső terét és elfogadható hatótávolságát, ami 555 kilométer.

A modell listaára: 19 millió 500 ezer forint

Smart

A Smart legújabb elektromos autója a furcsa neve ellenére (#1, amit “hashtag one”-nak ejtenek) egy lenyűgöző elektromos SUV. Jó az ára, belül okos és nagyon tágas hátul is.

A modell listaára: 15 millió 600 ezer forint

Subaru

A Subaru legújabb és egyetlen elektromos autója a Solterra elektromos SUV. Ugyanarra az alapokra épül, mint a Toyota bZ4X, de csak összkerékhajtással kínálják. Ez ugyan elég robosztus, de egyben drágává is teszi, és korlátozza a hatótávolságát, ami 465 kilométer.

A modell listaára: 21 millió 700 ezer forint

Tesla

Az Y-modellt úgy viszik, mint a cukrot, mióta néhány évvel ezelőtt piacra dobták. Hogy miért? Nos, ez egy nagyon kompetens elektromos SUV, amely gyors, praktikus és versenyképes árú. Ráadásul jó hatótávolsággal (nagyjából 500 kilométer) és rengeteg új technológáival rendelkezik. Hátránya azonban, hogy kanyarban nem a legkezesebb autó, inkább olyan, mintha egy Model 3 lenne gólyalábakon, és nem is a legkényelmesebb, legkifinomultabb modell.

A modell listaára: 23 millió forint

Toyota

A Toyota sok hibrid autót gyárt, de csak egyetlen elektromosat, a bZ4X-et, ám az elég jól megy, különösen elsőkerék-hajtású Motion formában. Jó vezetni, meglepően tágas és jól felszerelt, de a hatótávolsága (510 kilométer) csak átlagos a kategóriában.

A modell listaára: 21 millió 700 ezer forint

Vauxhall (Opel)

A kontinentális Európában Opel márkanév alatt futó Vauxhall két elektromos autót gyárt, a Corsa-e-t és a Mokka-e-t. A kettő közül az utóbbi a legújabb, amely tiszteletet parancsoló megjelenést, bőséges alapfelszereltséget és viszonylag kényelmes utazást kínál. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Astra teljesen elektromos változata is hamarosan bemutatásra kerül.

A modell listaára: 17 millió forint

Volkswagen

A több szaklapnál is a 2023-as Év Autójának választott Volkswagen ID Buzz nemcsak bájos, de rendkívül praktikus, csendes és nagyon kényelmes is. Sőt, a tesztek azt mutatják, hogy ár-érték arányban sokkal jobb, mint a BMW iX3 vagy a Tesla Model Y.

A modell listaára: 28 millió forint

Volvo

A Volvo nemrégiben frissítette a C40 Recharge és az XC40 Recharge modelleket, új villanymotorokat és nagyobb akkumulátorokat adva nekik. A kétmotoros C40 Recharge (amely 402 lóerőt teljesít) 79 kWh-s akkumulátorával most már hivatalosan 550 kilométert képes megtenni.

A modell listaára: 23 millió 500 ezer forint

(A What car? cikke alapján)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kőbe vési a kormány az értékpapírügyletek tranzakciós illetékét

A parlamentnek benyújtott adótörvénycsomagból kiderül, hogy olyan ideiglenesnek mondott...

Államháztartás: hét éve nem látott májusi hiány

Május végéig az államháztartás központi alrendszere 2763,3 milliárd forintos hiánnyal zárt. Az ötödik hónapban 53,6 milliárd forint volt hiány, ami az elmúlt hét év legalacsonyabb május havi hiánya - közölte a Pénzügyminisztérium.

Van egy ország, amely kisegítheti Kínát a gazdasági bajból

A kínai gazdasági fellendülés a jelek szerint meglehetősen ingatag lábakon áll, a népköztársaság külkereskedelme ugyanis drasztikusan visszaesett. Van azonban egy ország, amely túlsegítheti a bajokon.

Inflációt fékeznének Törökországban, de az még gyorsult is

Mehmet Şimşek nemzetközileg elismert gazdasági szakértő, és pénzügyminiszterként most a török valutaválság megoldását hivatott segíteni. A líra leértékelődése azonban nemhogy nem fékeződött a hivatalba lépésével, hanem még gyorsult is.

Hírek

Új elektromos köztisztasági járművek állnak szolgálatba Budapesten

Hat új elektromos köztisztasági célgép áll szolgálatba Budapesten - közölte a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió.

Orbán Viktor: megkezdtük a felkészülést az uniós elnökségre

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Stratégiai megállapodást írt alá a HEPA és a Digitális Kereskedelmi Szövetség

Stratégiai megállapodást írt alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) és a Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) a magyar e-kereskedők export hajlandóságának és külpiacra lépésének fejlesztése érdekében.

Ezzel pazarolják el a magyarok a legtöbb időt a munkahelyen

Ahogy egyre többünk munkája kapcsolódik szorosan az internethez, egyre...

Az EU lépni akar, hogy az embercsempészek ne reptessék a migránsokat

Az Európai Bizottság új intézkedéseket javasolt annak érdekében, hogy visszaszorítsa a fuvarozás egyre növekvő, bűnözői hálózatok általi visszaélésszerű használatát az EU-ba irányuló irreguláris migráció elősegítésére.

Földrengés volt Horvátország magyar határhoz közeli részén

Földrengés volt kedd hajnalban, 4.14 órakor Horvátországban 3,3-as magnitúdóval, Eszék közelében, a magyar határtól 10 kilométerre - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Elindult Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg évek óta nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója díj pályázatát az OFA Nonprofit Kft. - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Új elnöke lesz a Központi Statisztikai Hivatalnak

A Központi Statisztikai Hivatal elnöke június 11-től Kincses Áron lesz, aki Vukovich Gabriella helyét veszi át - közölte a hivatal.

Gazdaság

Kőbe vési a kormány az értékpapírügyletek tranzakciós illetékét

A parlamentnek benyújtott adótörvénycsomagból kiderül, hogy olyan ideiglenesnek mondott terheket is állandóvá tesz a kormány, amelyeket az extraprofitadó részeként eredetileg csak 2022-re és 2023-ra...

Egyhangúlag döntött a kamatkondíciókról a monetáris tanács májusban

Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa május végi ülésén az alapkamat 13,0 százalékon tartásáról, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlábának 100 bázispontos csökkentéséről 19,50 százalékra és az egynapos jegybanki betét kamatlábának 12,50 százalékon tartásáról a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint.

Ezek a megtakarítások úszhatják meg az új 13%-os adót

Mivel az szja-törvény szerint nem minősül kamatjövedelemnek a legalább 10 évig tartott nyugdíjcélú megtakarítások hozama, nem csak a 15 százalékos kamatadó, hanem a szerda éjjel rendeletben bevezetett 13%-os szocho-t sem kell megfizetni például a nyugdíjcélú megtakarítások után - értelmezi a GRANTIS a szociális hozzájárulási adó (szocho) eltérő alkalmazásáról szóló rendeletet.

MNB: a pénzügyi vállalkozásoknak emelniük kell az induló tőkéjüket

A pénzügyi vállalkozásoknak az idén december 31-ig, illetve 2026 december végéig a biztonságos működés fenntartása érdekében két lépésben jelentősen növelniük kell induló tőkéjüket. Az MNB visszavonhatja a piaci szereplők engedélyét, ha a tőkeemelésre nem kerül sor a jogszabályi határidőkig - figyelmeztetett a jegybank.