Kezdőlap Autó 2023-as elektromos autó premierek: újak is kopogtatnak
No menu items!

2023-as elektromos autó premierek: újak is kopogtatnak

Négyrészes cikksorozatunkban az Auditól a Volvóig minden autógyártó legújabb elektromos modelljét górcső alá vesszük, és azt is eláruljuk, hogy jelenleg mennyit kell fizetni értük. Minden részben – ábécé sorrendben haladva – nyolc gyártó modelljét mutatjuk be.

Napjainkban sorra jelennek meg az új elektromos autók, és nehéz naprakészen követni, hogy pontosan melyik modell a legújabb. Segítségképpen itt van egy összefoglaló az összes márka legújabb elektromos modelljéről.

A harmadik részben az egyik legnagyobb hatótávolsággal rendelkező elektromos modell, illetve hazánkban is népszerű márkák kedvező árú modelljei is helyet kaptak. Az első rész ide kattintva érhető el, a második rész pedig ezen a linken.

Mercedes

A Mercedes elektromos autóinak kínálata napról napra bővül, és az EQS SUV a német gyártó legújabb modellje. Ahogy a neve is mutatja, ez az EQS elektromos limuzin SUV megfelelője, amely csendes, gyors és tágas. A hatótávolsága is jó, ugyanis a 450-es modell hivatalosan 590 kilométert képes megtenni egy töltéssel.

A modell listaára: 55 millió forint

MG

Az új elektromos autók egyik legnagyobb problémája, hogy általában drágák, de az MG legújabb elektromos autója – az MG4 – az egyik legolcsóbb. De másban is lenyűgöző: gyorsan tölthető, tágas és nagyon jól felszerelt.

A modell listaára: 11 millió 500 ezer forint

Mini

A Mini Electric bebizonyítja, hogy az elektromos autóknak nincs szükségük nagy teljesítményre ahhoz, hogy kellemes vezetési élményt nyújtsanak: még 181 lóerővel is megfelelően gyorsnak tűnik. Emellett stílusos, belül intelligens és meglepően jó az ára, ugyanakkor a 230 kilométeres hivatalos hatótávolság nem túl nagy.

A modell listaára: 13 millió 900 ezer forint

Nissan

Az elektromos SUV-kategória az egyik leggyorsabban növekvő kategória, és mint ilyen, az Ariya az egyik legújabb autó, amely belépett a ringbe. Praktikus, jól felszerelt és intelligens. A legnagyobb hatótávolság a 87 kWh-s változattal érhető el.

A modell listaára: 22 millió forint

Peugeot

A Peugeot nemrégiben újította meg e-2008-as modellját. Nem stilisztikailag, hanem mechanikailag, az elektromos motorok hatékonyságát javító módosításokkal. Ugyanakkor a teljesen újratervezett, faceliftes modell is már a sarkon van, további stílusbeli és mechanikai frissítésekkel.

A modell listaára: 16 millió forint

Polestar

Az új, 78 kWh-s akkumulátornak köszönhetően a Polestar 2 most már 635 kilométert képes megtenni Long Range Single Motor formában, ami az egyik legnagyobb hatótávolságot jelenti az új elektromos autók közül.

A modell listaára: 20 millió forint

Porsche

A valamivel nagyobb csomagtartóval, tágasabb hátsó ülésekkel és jobb kilátással a Sport Turismo a Taycan által kínált, már most is rendkívül vonzó csomagra épül. Az ár és a gyorsaság legjobb egyensúlyát a 4S modell hozza.

A modell listaára: 41 millió forint

Renault

A Renault már több mint egy évtizede jelen van az elektromos autók piacán a Zoe modellel. Nemrég azonban bemutatta a Megane E-Tech-et, amely egy új, egyedi elektromos alapokra épülő modell. Remek vezetési élményt, kényelmes utazást és erős teljesítményt kínál. Az Equilibre felszereltségi szint fűthető első üléseket, fűthető kormánykereket és LED-es fényszórókat tartalmaz.

A modell listaára: 15 millió 800 ezer forint

Az utolsó, negyedik részben újabb nyolc elektromos modell rövid bemutatásával folytatjuk.

(A What car? cikke alapján)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A LEGO beruházása 300 új munkahelyet hoz létre

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát - a nyíregyházi üzem is ilyen.

Sikeres nyári szezont zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, a látogatók száma az egy évvel korábbihoz hasonló volt, az árbevétel azonban több mint duplája lett a 2022-esnek és a tervezettnek is.

A Ryanair ritkítja idei téli menetrendjét

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.-írta az AIRportal.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.