Hirdetés
Kezdőlap Autó Ezek a legújabb kínai és európai elektromos autó nagyágyúk
No menu items!

Ezek a legújabb kínai és európai elektromos autó nagyágyúk

Új, négyrészes cikksorozatunkban az Auditól a Volvóig minden autógyártó legújabb elektromos modelljét górcső alá vesszük, és azt is eláruljuk, hogy jelenleg mennyit kell fizetni értük. Minden részben – ábécé sorrendben haladva – nyolc gyártó modelljét mutatjuk be.

Napjainkban sorra jelennek meg az új elektromos autók, és nehéz naprakészen követni, hogy pontosan melyik modell a legújabb. Segítségképpen itt van egy összefoglaló az összes márka legújabb elektromos modelljéről.

Az első részben az európai modellek dominálnak, de helyet kapott benne egy eddig kevésbé ismert kínai gyártó elektromos SUV-je is.

Audi

Az Audi nemrégiben hozta ki kisebb ráncfelvarráson átesett e-tron SUV-jét, amely megújult külsővel, nagyobb akkumulátorral és új névvel fut. A modell mostantól a Q8 e-tron névre hallgat, de továbbra is az egyik legkényelmesebb elektromos autó, pazar belső térrel.

A modell listaára: 33 millió forint

BMW

Az új 7-es sorozat teljesen elektromos változata, az i7 a BMW új zászlóshajója az elektromos modellek terén. Bár a külső dizájnja megosztó, hihetetlenül kényelmes és csordultig van technológiával. A hivatalos hatótávolsága 622 kilométer.

A modell listaára: 50 millió forint

BYD

Soha nem hallott még a BYD-ről? Nem véletlen, mert a BYD (Build Your Dreams, azaz építsd az álmaidat rövidítése) egy kínai autógyártó, amely nemrég érkezett Európába. Az első modell, amelyet piacra dobtak, az Atto 3 elektromos SUV, és az eddigi tapasztalatok alapján egy jól vezethető autó, amely belül okos és nagyon jól felszerelt.

A modell listaára: 16 millió forint

Citroën

Az e-C4 X a Citroën e-C4 elektromos SUV változata, testvérmodelljénél nagyobb, hatalmas csomagtartóval. Összességében az e-C4 X kényelmes és intelligens belül, de a hatótávolsága (357 kilométer) és a teljesítménye nem túl jó.

A modell listaára: 14 millió 600 ezer forint

Cupra

A Cupra Born az egyik legjobban vezethető elektromos autó, lendületes gyorsulásával, éles kezelhetőségével és kényelmes vezethetőségével. Bár jelenleg a Cupra legújabb elektromos autójának pozícióját tartja, nem árt tudni, hogy jövő év elején érkezik a Cupra Tavascan elektromos SUV.

A modell listaára: 15 millió 500 ezer forint

DS

A francia DS nemrégiben újította meg a DS 3 és DS 7 modelljeit, bár csak a DS 3 érhető el teljesen elektromos változatban. A DS 3 SUV kifinomult és jól felszerelt, de a riválisok praktikusabbak és nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek.

A modell listaára: 16 millió 600 ezer forint

Fiat

A Fiat legújabb elektromos autója az 500 Cabrio, amelyet remekül lehet vezetni. Kis méretét tekintve a hatótávolság (320 km) is megfelelő, ráadásul a tesztelők szerint sokkal élvezetesebben vezethető, mint a Mini Cabriót- Természetesen nem a legpraktikusabb elektromos autó, de elöl bőven van hely két személynek.

A modell listaára: 14 millió 500 ezer forint

Ford

A Ford legújabb elektromos modellje a Mustang Mach-E. Ennek legfrissebb változata a GT modell, amely 480 lóerős teljesítményt és kilométeres hatótávolságot kínál. Bár lenyűgözően gyors (100 km/h-ra mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul), nem vezethető és kezelhető olyan jól, mint más elektromos SUV-k, köztük a BMW iX3 és a Jaguar I-Pace.

A modell listaára: 31 millió 600 ezer forint

A következő részben újabb nyolc elektromos modell rövid bemutatásával folytatjuk.

(A What car? cikke alapján)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Versenyképes vállalkozások segítik a fejlődő kistérségeket

A hazai mezőgazdaság 2010 óta látványos fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítékai a Kiskun Expon kiállító vállalkozások, melyek megmutatják  a magyar vidék erejét és versenyképességét

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje

Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában.

Kovács Árpád: a globális blokkolópontok, a tömbösödés ártanak. Az ukrajnai béke üzletté formálódhatna.

Az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus, a közvetlen, szinte jóvátehetetlen károk mellett azért is komoly veszteséget jelent a világgazdaságnak, mert nyomukban megjelentek a világkereskedelmet veszélyeztető blokkolópontok, felerősödött a tömbösödés, ami egyfajta „vasfüggönyt” hozhat létre az európai kontinensen.

Akkumulátor-ökoszisztéma

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...