Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Azok között vagyunk, akik a leghatékonyabban használják fel az európai uniós forrásokat
No menu items!

Azok között vagyunk, akik a leghatékonyabban használják fel az európai uniós forrásokat

Magyarország az egyik leghatékonyabb felhasználója az európai uniós forrásoknak, több tízezer beruházás valósult meg, nem csak szabályosan, hanem célszerűen és hatékonyan is – mondta a területfejlesztési miniszter csütörtök délután Győrben.

Navracsics Tibor a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított székházának avató ünnepségén mondott beszédében kiemelte, hogy ezek a beruházások nem csak a magyar közjót, hanem az Európai Unió (EU) közjóját is szolgálják. Az uniós forrásból megújult iparkamarai székházzal ebből adódóan nem csak Győr és Magyarország, hanem maga az EU is gazdagodott.

A tárcavezető elmondta, hogy csütörtökön Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap (RRF) hitelrészéből.

“Úgy számolunk, hogy amennyiben észszerűen és jól hasznosítjuk ezeket a pénzeket, akkor 2800 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg a következő pár évben Magyarországon, ha hagyják, hogy dolgozzunk, ha hagyják, hogy befektessük az EU-s pénzeket” – fűzte hozzá.

Navracsics Tibor elmondta azt is, hogy energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozását szolgálja majd a hitelkérelem összege.

Hozzátette: a kamarai székház is arról tanúskodik, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyében a vállalkozói közösség mennyire büszke magára, a közösségére és “mennyire gondolja azt, hogy jó ízléssel, mértéktartással, de meg kell mutatnia, hogy erős, összetartó” a közösség. Eddig sem volt rossz állapotban a székház, de most már a 21. század minden követelményének megfelel – olvasható az MTI hírében.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke azt emelte ki, hogy a szervezet egy olyan, 173 éves üzleti közösség, amely a működő gazdaság képviselete. A rendszer legfontosabb eleme a mögötte álló vállalkozói kör, amely hisz abban, hogy közösen nagyobb sikereket lehet elérni.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy a székház fejlesztéseinek sorában először a parkolót, majd az üzemi konyhát fejlesztették. Ezt követően kávézót alakítottak ki a földszinten, majd korszerűsítették az informatikai hálózatot.

A jelenlegi beruházással pedig az egész épület korszerűvé, fenntarthatóvá és energiahatékonnyá vált – mondta, hozzátéve, hogy egyebek mellett szigetelték a homlokzatot és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat és napelemeket telepítettek.

A kamara honlapja szerint a beruházás több mint 500 millió forintból valósult meg.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az Otthonfelújítási program felhívását szakmai egyeztetés előzi meg

Júniustól indul az Otthonfelújítási program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja, a programban június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni.

Megkezdte működését Bécs első zöldhidrogén-üzeme

Az emelkedőkkel és gyakori megállókkal tarkított vonalon jövő évtől tíz portugál gyártmányú, akadálymentes CaetanoBus szállítja majd az utasokat. 

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

2030-ig megkétszereződik a geotermikus energia hazai felhasználása

Március elején nyílt meg a Svájci Alap forrásaiból finanszírozott 5,3 milliárd forintos felhívás egyebek mellett meglévő termálkutak korszerűsítésének vagy állami tulajdonban levő szénhidrogén-kutak termálkúttá alakításának támogatására
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.