Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Azok között vagyunk, akik a leghatékonyabban használják fel az európai uniós forrásokat
No menu items!

Azok között vagyunk, akik a leghatékonyabban használják fel az európai uniós forrásokat

Magyarország az egyik leghatékonyabb felhasználója az európai uniós forrásoknak, több tízezer beruházás valósult meg, nem csak szabályosan, hanem célszerűen és hatékonyan is – mondta a területfejlesztési miniszter csütörtök délután Győrben.

Navracsics Tibor a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított székházának avató ünnepségén mondott beszédében kiemelte, hogy ezek a beruházások nem csak a magyar közjót, hanem az Európai Unió (EU) közjóját is szolgálják. Az uniós forrásból megújult iparkamarai székházzal ebből adódóan nem csak Győr és Magyarország, hanem maga az EU is gazdagodott.

A tárcavezető elmondta, hogy csütörtökön Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap (RRF) hitelrészéből.

“Úgy számolunk, hogy amennyiben észszerűen és jól hasznosítjuk ezeket a pénzeket, akkor 2800 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg a következő pár évben Magyarországon, ha hagyják, hogy dolgozzunk, ha hagyják, hogy befektessük az EU-s pénzeket” – fűzte hozzá.

Navracsics Tibor elmondta azt is, hogy energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozását szolgálja majd a hitelkérelem összege.

Hozzátette: a kamarai székház is arról tanúskodik, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyében a vállalkozói közösség mennyire büszke magára, a közösségére és “mennyire gondolja azt, hogy jó ízléssel, mértéktartással, de meg kell mutatnia, hogy erős, összetartó” a közösség. Eddig sem volt rossz állapotban a székház, de most már a 21. század minden követelményének megfelel – olvasható az MTI hírében.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke azt emelte ki, hogy a szervezet egy olyan, 173 éves üzleti közösség, amely a működő gazdaság képviselete. A rendszer legfontosabb eleme a mögötte álló vállalkozói kör, amely hisz abban, hogy közösen nagyobb sikereket lehet elérni.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy a székház fejlesztéseinek sorában először a parkolót, majd az üzemi konyhát fejlesztették. Ezt követően kávézót alakítottak ki a földszinten, majd korszerűsítették az informatikai hálózatot.

A jelenlegi beruházással pedig az egész épület korszerűvé, fenntarthatóvá és energiahatékonnyá vált – mondta, hozzátéve, hogy egyebek mellett szigetelték a homlokzatot és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat és napelemeket telepítettek.

A kamara honlapja szerint a beruházás több mint 500 millió forintból valósult meg.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Egy Orbán sikertörténet Székelyföldről Ausztriáig

Orban Optic - áll a cégér, az ausztriai Baden bei Wien bevásárlóutcájának üzlete felett. Tulajdonosa, Orbán Éva a Székelyföldről indulva, jónéhány kihívással és előítélettel is megküzdve mondhatja mára már sikeres üzletasszonynak magát.

Ötöt lépne előre a Mömax és a Möbelix Magyarországon

Újabb bútoráruházakat nyit Magyarországon a három népszerű bútorkereskedelmi márkát - XXXLutz, Mömax, Möbelix -, összefogó MMXH Lakberendezési kft.

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.