Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Befektetési alapok - 102 milliárddal nőtt a kezelt vagyon
No menu items!

Befektetési alapok – 102 milliárddal nőtt a kezelt vagyon

Június végére 1,4 százalékkal, 102 milliárd forinttal 7246 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

A befektetési alapoknál az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredőjeként 41 milliárd forinttal gyarapodott a vagyon.

A vegyes alapoknál a kategóriák között a legnagyobb mértékben, 31,7 milliárd forinttal nőtt a tőke júniusban. A növekedéshez a hozamok is hozzájárultak, így a vagyon ebben a kategóriában 3,7 százalékkal 1589 milliárd forintra nőtt a hónapban.

A pénzpiaci alapokból 58 millió forintnyi pénz áramlott ki, a hozamok azonban kompenzálni tudták a csökkenést, így összességében 1,3 százalékkal 36 milliárd forintra gyarapodott a vagyon.

A kötvényalapoknál jelentős, 11 milliárd forintot meghaladó tőkekiáramlás mellett a vagyon 0,7 százalékkal 1485 milliárd forintra csökkent. A visszaváltások többségét a hosszú futamidejű kötvényalapok okozták, hiszen onnan csaknem 11 milliárdnyi tőke távozott.

A részvényalapokban 4,7 milliárd forinttal nőtt a tőke a hónapban. A növekedést az árfolyammozgások is segítették, így a kategória vagyona 3,4 százalékkal 741 milliárd forintra bővült.

A tőkevédett alapok vagyona alig változott, mindössze 0,4 százalékkal 56 milliárd forintra nőtt.

Az abszolút hozamú alapoknál 1 milliárd forint alatti tőkekiáramlás volt egy lejáró alap miatt. A hozamok nem tudták segíteni a növekedést, így a kategória vagyona 0,4 százalékkal 752 milliárd forintra csökkent.

A származtatott alapoknál szintén egy lejáró alap miatt 0,6 milliárd forinttal csökkent a tőke, a kategória vagyona 116 milliárd forintra esett vissza.

Az ingatlanalapokból a hónapban megközelítőleg 5,5 milliárdnyi tőke áramlott ki, a nettó eszközérték azonban a hozamok és az árfolyammozgások hatására 0,4 százalékkal 1667 milliárd forintra nőtt.

Az árupiaci alapoknál a tőke 200 millió forinttal lett magasabb. A hozamok erősíteni tudták a növekedést, a vagyon ennek megfelelően 1,3 százalékkal, 54 milliárd forintra nőtt júniusban.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapok esetében az elmúlt hónapban tőkebeáramlás volt, 22,5 milliárdot meghaladó értékben. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így összeségében a vagyon 3,8 százalékkal 750 milliárd forintra nőtt a hónapban.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.