Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Emelkedő forgalomban csökkent a héten a BUX
No menu items!

BÉT – Emelkedő forgalomban csökkent a héten a BUX

Bét - Kép:azuzlet.hu / Bét

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az előző heti záráshoz képest 519,20 ponttal, 0,90 százalékkal 57 010,75 pontra csökkent.

Az összforgalom 34,774 milliárd forintról 35,452 milliárd forintra emelkedett. A kedvező nemzetközi befektetői hangulat ellenére a BUX emelkedése megakadt az 58 ezer pontos szintnél, majd lefordult onnan és mínuszban zárta a hetet – közölte az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában.

A BÉT mind a négy vezető részvényére érkezett célármódosítás a harmadik negyedévi gyorsjelentéseket követő héten – írta az Equilor elemzője, Varga Zoltán.
Az OTP 12 havi célárfolyamát 18 500 forintról 18 800 forintra emelte a Morgan Stanley, felülsúlyozás ajánlás mellett.

A Mol célárfolyamát a Santander 2900 forintról 3200 forintra emelte, semleges ajánlás mellett, míg a Raiffeisen 2700 forintról 2500 forintra csökkentette az olajpapírra vonatkozó prognózisát eladási javaslat mellett.

Az RBC Capital 12 600 forintról 12 ezer forintra csökkentette a Richter célárfolyamát, felülteljesítés ajánlás mellett, a Raiffeisen vételi ajánlás mellett 575 forintról 820 forintra emelte a Magyar Telekomra vonatkozó előrejelzését.

A vezető papírok közül a héten a Richter árfolyama esett a legnagyobbat. Jegyzése 2,35 százalékkal, 8730 forintra gyengült 6,360 milliárd forintos heti forgalomban.
A Mol árfolyama a múlt heti záráshoz képest 1,13 százalékkal, 32 forinttal csökkent, pénteken 2812 forinton zárt, heti forgalma mintegy 4,9 milliárd forint volt.
Az OTP árfolyama a héten 0,47 százalékkal, 65 forinttal esett 13 880 forintig, 18,968 milliárd forintos forgalom mellett.

A blue chipek közül egyedüliként a Magyar Telekom zárt pozitív tartományban. Az árfolyam 0,33 százalékkal, 2,0 forinttal 608 forintra erősödött.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1,42 százalékkal, 70,68 ponttal emelkedve 5058,3 ponton fejezte be a hetet.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Szolgáltatási szerződést kötött az Eco-First és a Mol

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

Tovább erősödhet a magyar-svájci gazdasági együttműködés

Svájc a 9. legnagyobb beruházó hazánkban, a svájci cégek 30 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.

A hazai miniraktározás úttörője a fenntarthatóságra fókuszál

Az eredmények alapján a Euro Mini Storage elnyerte a G2Z aranykategóriás szintjét azzal, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 43,75%-os csökkentését érte el a bázisévhez képest, 2023. december 31-ig.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...