Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Emelkedő forgalomban csökkent a héten a BUX
No menu items!

BÉT – Emelkedő forgalomban csökkent a héten a BUX

Bét - Kép:azuzlet.hu / Bét

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az előző heti záráshoz képest 519,20 ponttal, 0,90 százalékkal 57 010,75 pontra csökkent.

Az összforgalom 34,774 milliárd forintról 35,452 milliárd forintra emelkedett. A kedvező nemzetközi befektetői hangulat ellenére a BUX emelkedése megakadt az 58 ezer pontos szintnél, majd lefordult onnan és mínuszban zárta a hetet – közölte az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában.

A BÉT mind a négy vezető részvényére érkezett célármódosítás a harmadik negyedévi gyorsjelentéseket követő héten – írta az Equilor elemzője, Varga Zoltán.
Az OTP 12 havi célárfolyamát 18 500 forintról 18 800 forintra emelte a Morgan Stanley, felülsúlyozás ajánlás mellett.

A Mol célárfolyamát a Santander 2900 forintról 3200 forintra emelte, semleges ajánlás mellett, míg a Raiffeisen 2700 forintról 2500 forintra csökkentette az olajpapírra vonatkozó prognózisát eladási javaslat mellett.

Az RBC Capital 12 600 forintról 12 ezer forintra csökkentette a Richter célárfolyamát, felülteljesítés ajánlás mellett, a Raiffeisen vételi ajánlás mellett 575 forintról 820 forintra emelte a Magyar Telekomra vonatkozó előrejelzését.

A vezető papírok közül a héten a Richter árfolyama esett a legnagyobbat. Jegyzése 2,35 százalékkal, 8730 forintra gyengült 6,360 milliárd forintos heti forgalomban.
A Mol árfolyama a múlt heti záráshoz képest 1,13 százalékkal, 32 forinttal csökkent, pénteken 2812 forinton zárt, heti forgalma mintegy 4,9 milliárd forint volt.
Az OTP árfolyama a héten 0,47 százalékkal, 65 forinttal esett 13 880 forintig, 18,968 milliárd forintos forgalom mellett.

A blue chipek közül egyedüliként a Magyar Telekom zárt pozitív tartományban. Az árfolyam 0,33 százalékkal, 2,0 forinttal 608 forintra erősödött.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1,42 százalékkal, 70,68 ponttal emelkedve 5058,3 ponton fejezte be a hetet.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.