Kezdőlap Tőzsde BÉT - Iránykereséssel indulhat a kereskedés a BÉT-en
No menu items!

BÉT – Iránykereséssel indulhat a kereskedés a BÉT-en

A hét első napján a Budapesti Értéktőzsdén iránykeresés várható a nyitásban, miután a pénteki kereskedést komolyabb emelkedéssel zárta a részvénypiac.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 561,91 pontos, 1,29 százalékos emelkedéssel, 44 100,87 ponton zárt pénteken.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában közölte, hogy izgalmas lehet az OTP mozgása, miután a bankpapír árfolyama ismét a 30 napos mozgóátlag felett tudott zárni, amely 9943 forintnál húzódik. Az OTP-részvények ára 44 forinttal, 0,44 százalékkal 10 030 forintra nőtt, forgalmuk 1,1 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama a 200 napos mozgóátlagnál zárt, amely 8013 forintnál van, áttörése esetén a következő ellenállás 8230 forint közelében lehet. A Richter-papírok árfolyama 235 forinttal, 3,02 százalékkal 8005 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el a múlt heti záráskor.

Tovább emelkedett a Magyar Telekom árfolyama, megközelítette a 425 forintos szintet, ahol azonban fontos ellenállás jelentkezik. A papír árfolyama 7,0 forinttal, 1,68 százalékkal 423 forintra emelkedett, forgalma 171,8 millió forint volt.

A Mol grafikonján továbbra is a 2720 és 2740 forintos ellenállásra érdemes figyelni, mivel ott található a tavaly április óta tartó csökkenő trendvonal is. A Mol 28 forinttal, 1,04 százalékkal 2708 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban pénteken.)MTI)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A LEGO beruházása 300 új munkahelyet hoz létre

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát - a nyíregyházi üzem is ilyen.

Sikeres nyári szezont zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, a látogatók száma az egy évvel korábbihoz hasonló volt, az árbevétel azonban több mint duplája lett a 2022-esnek és a tervezettnek is.

A Ryanair ritkítja idei téli menetrendjét

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.-írta az AIRportal.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.