Kezdőlap Ingatlan Csökkenés a Duna House csoportnál a második negyedévben
No menu items!

Csökkenés a Duna House csoportnál a második negyedévben

A Duna House csoport 838,6 millió forint adózott eredményt és 7,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el idén a második negyedévben, előbbi 7 százalékkal, utóbbi viszont 21 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értéktől – jelent meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett negyedéves beszámolóban.

A cégcsoport adózott eredménye idén az első fél évben 1,53 milliárd forint volt, míg az előző év azonos időszakában a nyeresége 1,41 milliárd forintot tett ki. A Duna House konszolidált árbevétele a 2022 első hat hónapjában elért 12,94 milliárd forint után idén január és június között meghaladta a 16,56 milliárd forintot.

Az egyes országokat tekintve Magyarországon 1,29 milliárd forint árbevételt termeltek idén a második negyedévben és 5,45 milliárd forintot az év első felében. A cégcsoport lengyel leányvállalatainak az árbevétele meghaladta a 1,5 milliárd forintot idén április és június között és 2,57 milliárd forintot tett ki az év első hat hónapjában. Az olasz Hgroup árbevétele a második negyedévben elérte a 4,31 milliárd forintot, az első fél évben pedig a 8,45 milliárd forintot.

Arra is kitértek, hogy a pénzügyi termék-közvetítés szegmens 5,8 milliárd forintos árbevételt ért el a második negyedévben és 10,9 milliárd forintot az év első felében, ez éves szinten 22 százalékos visszaesés, illetve 12 százalékos emelkedés.  A franchise szegmensben árbevétele a 2022 második negyedévében elért 713,8 millió forintról, idén a második negyedévben 576,7 millió forintra, a 2022 első hat hónapjában elért 1,27 milliárd forintról, pedig 1,16 milliárd forintra csökkent idén az év első felében.

A saját iroda szegmens árbevétele éves szinten 19 százalékkal, 351,4 millió forintra esett a második negyedévben és 28 százalékkal, 683,2 millió forintra csökkent idén január és június között.

A teljes ingatlanbefektetési tevékenység 459,8 millió forint árbevételt eredményezett a második negyedévben, míg egy évvel korábban ez az érték 480,9 millió forintot tett ki. Az év első felében azonban a szegmens árbevétele 3,84 milliárd forintra nőtt, az előző év azonos időszakában elért 970,2 millió forint után.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papír ára csütörtökön 1,1 százalékos gyengülés mellett 540 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 760 forint, a legalacsonyabb 395 forint volt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT – Nagyot estek az OTP részvényei

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1789,86 pontos, 3,12 százalékos csökkenéssel, 55 589,52 ponton zárt csütörtökön.

Korlátozta az üzemanyagok kivitelét az orosz kormány

Az orosz kormány két lehetőséget mérlegelt az üzemanyagárak stabilizálására: az olajtermékek exportjának átmeneti teljes tilalmát a belföldi piac telítése érdekében, illetve azt, hogy tonnánként 250 dollárra emelje olajtermékek exportvámját.

Javult a Pannon homoki élőhelyek ökológiai állapota

Európa több országával ellentétben Magyarország teljes területének csaknem egyharmada természetközeli állapotban maradt fent, amely egy rendkívüli arány és egyben nemzeti kincs is.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.

Devizapiac – Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Visszavonták az ONEY pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélyét

Az ONEY így nem rendelkezett az ügyfelekkel szembeni követelésekkel, illetve pénzügyi szolgáltatásból eredő egyéb kötelezettséggel az engedély visszavonása és a végelszámolás időpontjában.