Hirdetés
Kezdőlap Ingatlan Csökkenés a Duna House csoportnál a második negyedévben
No menu items!

Csökkenés a Duna House csoportnál a második negyedévben

A Duna House csoport 838,6 millió forint adózott eredményt és 7,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el idén a második negyedévben, előbbi 7 százalékkal, utóbbi viszont 21 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értéktől – jelent meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett negyedéves beszámolóban.

A cégcsoport adózott eredménye idén az első fél évben 1,53 milliárd forint volt, míg az előző év azonos időszakában a nyeresége 1,41 milliárd forintot tett ki. A Duna House konszolidált árbevétele a 2022 első hat hónapjában elért 12,94 milliárd forint után idén január és június között meghaladta a 16,56 milliárd forintot.

Az egyes országokat tekintve Magyarországon 1,29 milliárd forint árbevételt termeltek idén a második negyedévben és 5,45 milliárd forintot az év első felében. A cégcsoport lengyel leányvállalatainak az árbevétele meghaladta a 1,5 milliárd forintot idén április és június között és 2,57 milliárd forintot tett ki az év első hat hónapjában. Az olasz Hgroup árbevétele a második negyedévben elérte a 4,31 milliárd forintot, az első fél évben pedig a 8,45 milliárd forintot.

Arra is kitértek, hogy a pénzügyi termék-közvetítés szegmens 5,8 milliárd forintos árbevételt ért el a második negyedévben és 10,9 milliárd forintot az év első felében, ez éves szinten 22 százalékos visszaesés, illetve 12 százalékos emelkedés.  A franchise szegmensben árbevétele a 2022 második negyedévében elért 713,8 millió forintról, idén a második negyedévben 576,7 millió forintra, a 2022 első hat hónapjában elért 1,27 milliárd forintról, pedig 1,16 milliárd forintra csökkent idén az év első felében.

A saját iroda szegmens árbevétele éves szinten 19 százalékkal, 351,4 millió forintra esett a második negyedévben és 28 százalékkal, 683,2 millió forintra csökkent idén január és június között.

A teljes ingatlanbefektetési tevékenység 459,8 millió forint árbevételt eredményezett a második negyedévben, míg egy évvel korábban ez az érték 480,9 millió forintot tett ki. Az év első felében azonban a szegmens árbevétele 3,84 milliárd forintra nőtt, az előző év azonos időszakában elért 970,2 millió forint után.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papír ára csütörtökön 1,1 százalékos gyengülés mellett 540 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 760 forint, a legalacsonyabb 395 forint volt.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ingyen dolgozott, most elképzelhetetlenül nagy fizetést kaphat a Tesla vezér

A Tesla arra kéri a befektetőket, hogy hagyják jóvá Elon Musk 56 milliárd dolláros (!) bércsomagját.

Jó hír a légi utazóknak: nagyot nő a Ryanair flottája a nyáron

A Ryanair tovább bővíti flottáját azzal, hogy 40 új Boeing repülőgép leszállítására számít július közepéig

Oroszország a fejlett országoknál jobban növekedhet 2024-ben

A Reuters múlt havi közvélemény-kutatása szerint az orosz központi bank várhatóan 16%-on tartja irányadó kamatát a következő, április 26-i kamatmeghatározó ülésén. A Reuters által megkérdezett elemzők 2024 végére 12,5%-on várják a kamatlábakat

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.
Hirdetés

Hírek

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.