Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág A PwC kutatása. A cégvezérek kétharmada növekedést vár
No menu items!

A PwC kutatása. A cégvezérek kétharmada növekedést vár

Egy évvel a világjárvány kitörése után optimisták a világ legnagyobb cégeinek vezetői a gazdasági kilátások megítélésében, sőt a globális növekedést várók aránya rekordszintre nőtt – közölte a PwC.

Az üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló vállalat által megkérdezett, több mint ötezer vezérigazgató 76 százaléka számít a globális gazdaság növekedésére, ilyen magas 2012 óta nem volt arányuk, tavaly például csupán 22 százalék, 2019-ben pedig 42 százalék volt hasonlóan optimista.

A globális gazdaság romlására számítók aránya 14 százalékra zuhant a tavalyi 53 százalékról és a 2019. évi 29 százalékról. Azoknak az aránya, akik nem várnak változás, 10 százalékra zsugorodott a tavalyi 24 százalékról és a megelőző évi 28 százalékról.

A választ adó vezérigazgatók mintegy 36 százaléka “egészen bizonyos” abban, hogy nő vállalatának bevétele a következő 12 hónapban.

A legderűátóbbak a technológiai cégek vezetői, 45 százalékuk vár bevételemelkedést, nem sokkal lemaradva pedig a távközlési cégek vezetői következnek, 43 százalékkal. A legkevésbé derűlátóak a szállodaipari és az idegenforgalmi szolgáltatási ágazat vezetői, 27 százalékuk vár csupán bevételemelkedést.

Azoknak az aránya, akik szerint aggodalomra ad okot a globális klímaváltozás, 30 százalékra emelkedett a tavalyi 24 százalékról. A gazdasági növekedést veszélyeztető kockázatok sorában a kilencedik helyen állt a klímaváltozás, a listavezető pedig a pandémia és az egészségügyi ágazat válsága volt.

A PWC januárban és februárban 100 ország 5050 vállalatvezetőjét kérdezte meg, 2020-ban a felmérésben kevesebben, 3501 vezérigazgató vett részt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Módosították a bécsi építési szabályzatot: kötelező lesz a napelem

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. A jövőben nem épülhet új társasház napelemek nélkül, a régebbi épületek felújításakor pedig ki kell zöldíteni a belső udvart. Egyszerűbb lesz a zöldtetők és zöldhomlokzatok létesítése is.

Kétszázmilliárd felett a nyugdíjpénztárak nyeresége

A 2022-es fekete év után az idei eddig az óriás hozamoké volt a nyugdíjpénztáraknál, kilenc hónap alatt csaknem a tavalyi veszteség dupláját nyerték vissza, és még az inflációt is megelőzhetik. A működésük azonban veszteséges maradt, és a taglétszám is csökken.

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól.

A mesterséges intelligencia a magyar gazdaság kitörési pontja lehet

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs felkészültsége a térség legjobbja legyen.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.