Hirdetés
Kezdőlap Edukáció Egyedülálló lehetőség: ingyenes akkreditált továbbképzés tanároknak
No menu items!

Egyedülálló lehetőség: ingyenes akkreditált továbbképzés tanároknak

Fotók (forrás: KRÉTA IFM)

Díjmentes, online elvégezhető, akkreditált pedagógus-továbbképzési lehetőség nyílt a KRÉTA egyre népszerűbb Idegennyelvi Felkészítő Moduljához (IFM) kapcsolódóan. A képzés biztosítja a résztvevők számára, hogy az alkalmazás segítségével rendszerszerűen elrendezett, valamint a diákok nyelvi szintjének és a NAT elvárásainak megfelelő digitális segédanyagokat, tananyagokat vigyenek be angol és német nyelvi tanórákra.

A folyamatos fejlődés, a változ(tat)ásokhoz való alkalmazkodás és a különböző továbbképzéseken való részvétel szerves részét képezi a magyar pedagógustársadalom mindennapjainak. Ez utóbbira ráerősít a pedagógusképzésekről szóló hatályos kormányrendelet (277/1997. (XII. 22.)), mely a tanárok számára 7 évente 120 órányi (kreditnyi), kötelezően elvégzendő továbbképzést ír elő.

Sok pedagógus teherként éli meg ezt a kötelezettséget, többek között azért, mert a képzéseken való részvétel gyakran jelentős mennyiségű időt és energiát emészt fel, emellett utazással és a megszokott napirend felborulásával jár. Erre a problémára jelentenek megoldást a távoktatás keretében elvégezhető, a 120 órába beleszámító továbbképzések. A Felkészítés a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítési Modul (IFM) Tanári és Diák Felületének használatára című e-learning tréning pedig tökéletesen beleilleszkedik ebbe a körbe.

Az online elvégezhető továbbképzésben részt vevők megismerhetik az IFM felületének kezelését, az alkalmazás felépítését, az egyes menüpontok tartalmát. Ezenkívül elsajátítható a szükséges felhasználói szintű tudás, amihez a rendszer, és az alkalmazott e-learning tananyag kellő mennyiségű gyakorlási lehetőséget biztosít. A kurzus emellett felkészíti az angol- és némettanárokat arra, hogy a feladatul kiosztott tananyagokat a KRÉTA tanulmányi rendszerbe integráltan értékeljék (akár szöveges értékelés, akár jegyosztás formájában). Szintén nagy részletezéssel taglalja, hogyan követhető nyomon a tanulók haladása a diákok teljesítményéről egyéni és kumulatív statisztikai adatok kinyerésével.

A térítésmentes, 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés a KRÉTA Digitális Kollaborációs Terén (DKT) keresztül érhető el a nyelvtanárok számára. A DKT rendszerbe történő belépést követően, a felső menüsor Tananyagtár menüpontjára kattintva, a Digitális tananyagok részben – az Akkreditált továbbképzés szekcióban – érhető el a kurzus. A Jelentkezés gombra kattintva egy online jelentkezési felület ablaka nyílik meg, a KRÉTA rendszerben korábban rögzített adatokkal automatikusan kitöltve. Ezen adatok ellenőrzése, majd a hiányzó, kötelezően kitöltendő információk rögzítése után online benyújtható a jelentkezés a képzésre.

Dolgozatjavítás helyett

A magyar szakemberek által kifejlesztett, kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeihez igazított, sokrétű és modern nyelvoktató alkalmazásban az élő nyelvé a főszerep, a feladatok egymásra épülve, a tudásszintet figyelembe véve követik egymást. A videós tartalmak minősége és témája is a mai diákok igényeinek megfelelő, elsődleges cél a beszédkészség és a szókincs fejlesztése.

Az alkalmazásban jelenleg a magyarországi általános és középiskolások számára az angol és a német nyelv érhető el, előbbi a felsőfokú nyelvvizsga, utóbbi az emelt szintű érettségi szintjéig tartalmaz tananyagokat.

A Modul tanárok számára kifejlesztett felületén pedig a tartalom nyelvi szintek, témák, de akár a Nemzeti Alaptanterv évfolyamonként meghatározott témakörei alapján is szűrhető. Mindez jelentősen megkönnyíti az angol és német nyelvi pedagógusok munkáját, hiszen az applikáció használata mellett nem kell dolgozatokat összeállítani és javítani, mindezt a rendszer elvégzi.

„A tankerületi képzéseken azt tapasztaljuk, hogy a felületet még nem ismerő pedagógusok is azonnal megszeretik az alkalmazást és szinte kivétel nélkül hasznosnak találják azt. A program nemcsak az ő munkájukat teszi egyszerűbbé, hanem a diákok is bőségesen profitálnak belőle, hiszen a tartalmak, amelyek a mostani generáció érdeklődésének megfelelően épülnek egymásra, bármely tudásszinttől használhatók” – hangsúlyozta a KRÉTA IFM szakmai vezetője.

Miholics Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy az ingyenes továbbképzés nem csupán hozzájárul 30 órával a pedagógusok továbbképzésén belül hétévente előírt 120 kredit megszerzéséhez, hanem értékes, a mindennapi nyelvoktatás során hasznosítható tudással vértezi fel az elvégzőjét, ráadásul egy digitális eszköz révén, ami jóval motiválóbb a diákok számára a hagyományos platformoknál, és jellemzően nagyobb kedvvel és hatékonysággal is használják azt. Az már csak a hab a tortán, hogy a képzés bárhol, bármikor elvégezhető az online felületnek köszönhetően.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

200 milliárddal robbanthatnak a Zöld Alapok

Folytatódik a Nemzeti Tőkeholding (NTH) összesen 200 milliárd forint...

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring...

Hitelminősítők: Magyarország befektetésre alkalmas maradt

Újabb megerősítését nyert a Magyarország iránti töretlen bizalom, a...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.