Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet Elég az aszfaltból! Zöldítési kampány Bécsben
No menu items!

Elég az aszfaltból! Zöldítési kampány Bécsben

Thomas Keller, a MA28 főosztályvezetője, Ulli Sima városi tanácsnok, Thomas Steinhart, Simmering kerület polgármestere és Franz Kobermaier, az MA19 főosztályvezetője © Stadt Wien/Christian Fürthner

38 új fa, mintegy 3000 négyzetméternyi zöldterület és 70 új ülőhely kialakítása. Az osztrák főváros egy újabb, nagyszabású burkolatbontási és zöldítési kampányt indít.  A  „Le az aszfalttal!” mottóhoz hűen a Simmering városrészben található Enkplatz most a kerület zöld és hűtött főterévé alakul át.

A nagyszabású átalakítást Ulli Sima, városi tanácsnok jelentette be 2024. július 3-án. A zöldítés keretein belül több, mint 38 új fa ültetése, rengeteg további zöldterület felszabadítása is a cél. A tér, így egyfajta zöld oázissá váik, összesen 1000 négyzetméter cserjeágyással és 1160 négyzetméter természetes réttel.

Ezenkívül 760 négyzetméter korábban hozzáférhetetlen gyepterületet is megnyitnak a jövőben a látogatók előtt. A parkosítás mellett mintegy 70 új pad és ülőhely szolgálja majd a kényelmet, illetve az új, világosabb burkolat biztosítja, hogy a tér kevésbe melegedjen fel a nyári hónapokban. A zöldoázis nem lehetne oázis, víz nélkül, így a tervezők 6 párakapuval és 18 padlós vízsugárral ellátott vízjátékkal, ívókutakkal gondolnak a látogatókra az egyre forróbb nyári időszakban.

A tervezés során olyan fontos szempontokat is figyelembe vettek, mint a meglévő fák megőrzése, a mélygarázs és a parkoló megközelítése, vagy a metróvonal könnyű elérése a parkból. További kitétel, és közösséget megóvó intézkedés, hogy a téren elegendő helyet kell biztosítani a piacok és rendezvények számára is.

Enkplatz Bécs 11. kerületében, Simmeringben helyezkedik el, az átalakítás megkezdését pedig egy széles körű lakossági közvéleménykutatás előzte meg 2023. októberében. Az Enkplatz környéki háztartásokban információs brosúrákat osztottak ki a projektről és a visszajelzés lehetőségét is megadták a lakosoknak.

A projektcsapat felkérte a helyieket, hogy osszák meg véleményüket online, amire közel 1000 válasz érkezett. A felújítást várhatóan 2025 elejére fejezik be, így a jövőben a park már mindenki számára menedékként szolgálhat a nyári meleg elől.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.