Hirdetés
Kezdőlap Hírek Erősödik a dollár - veszített vonzerejéből az euró
No menu items!

Erősödik a dollár – veszített vonzerejéből az euró

Tovább erősödött a dollár az euróhoz és a japán jenhez képest az amerikai állampapírok hozamának emelkedésével párhuzamosan. A befektetők egyre jobban bíznak abban, hogy a koronavírus elleni aktív védőoltási kampány és az újabb fiskális ösztönző intézkedések alátámasztják az amerikai gazdaság fellendülését az idén.

Az amerikai állampapírok hozamának emelkedése általában erősíti a dollárt, minél magasabb a hozam, annál vonzóbb befektetési lehetőség a dollár. A 30 éves államkötvények hozama tavaly február óta nem látott szintre, 1,928 százalékra emelkedett a szerdai kereskedésben.

Veszített vonzerejéből az euró, amely egy hónapja 1,2349 dolláros szinten még közel hároméves csúcson járt, a kereskedők sorra adják fel az erősödést valószínűsítő előrejelzéseiket.

A Nomura International pénzügyi szolgáltató már bejelentette, hogy felszámolta az euró erősödésére felvett rövid távú pozícióit.

A Deutsche Bank pedig arra figyelmeztetett, hogy novemberi mélypontra süllyedhet az euró dollárhoz viszonyított árfolyama.

Számos befektető indította a 2021-es évet azzal a várakozással, hogy az euró erősödni fog, mivel az Európai Unió gazdasági helyreállítási programjának elindítása lökést ad a növekedésnek. Csalódást okozott azonban, hogy az Európai Unió országaiban lassabban halad a Covid-19 betegség elleni védőoltások beadása, mint Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. Ez ugyanis fokozta azokat az aggodalmakat, hogy a járványt fékező zárlatok következményeként duplaaljú recesszió alakul ki Európában. Elemzők arra figyelmeztettek, hogy az európai gazdaságnak eurótízmilliárdokban mérhető kiesést okozhat az oltási kampány lassabb üteme.

Csütörtök délelőtt fél 11-kor az euró 1,1988 dolláron forgott a nemzetközi bankközi devizapiacon, 0,38 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz a szerdai zárószinthez képest. December 1. óta most először került az 1,20-as küszöb alá az euró jegyzése.

A japán jenhez képest közel háromhavi csúcsra erősödött a dollár, 0,22 százalékos pluszban, 105,25 jenen forgott fél 11-kor, míg az angol font 0,35 százalékkal, 1,3597 dollárra gyengült. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 91,38 ponton, 0,3 százalékos pluszban állt.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tovább folytatódik a földértékesítési program

A februárban indult földértékesítési program hetedik ütemében több száz településen érhető el földterület.

Európa biztonságához a tenger alatti kábelek is hozzátartoznak

Az európai gazdaság jövőbeli versenyképessége nagyban függ a fejlett digitális hálózati infrastruktúrától és az ilyen szolgáltatásoktól,.

Elámult a világ a magyar feltaláló ötletén

A célgépek lényege az, hogy termelési nehézség, volumennövelési szándék vagy egy termék módosításának szükségessége esetén a termelő megbízást ad a gépgyártónak, aki a kihívásra létrehoz egy olyan gépet, ami rövid időn belül beilleszthető a termelésbe, költséghatékony és megtérülő.

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A jelenséget megakadályozni nem fogjuk tudni, a kivándorlás mennyiségének és minőségének csökkentése viszont kiemelt feladat, valamint ezzel párhuzamosan a visszatérés politikájának fenntartható megteremtése is.

Hírek

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Heti várható: Munkaerőpiaci, államháztartási adatok a héten

Csütörtökön a keresetek tavaly decemberi adata jelenik meg.

Németországban emelkedtek a nagykereskedelmi árak januárban

Németországban emelkedtek a nagykereskedelmi árak januárban az előző hónaphoz képest.

Gazdaság

Több pénzmosásgyanús esetre milliós bírság

Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való csökkentése terén feltárt hiányosságok miatt.

Az EKB kamatdöntését befolyásolja majd az új inflációs előrejelzés

Christine Lagarde, az EKB elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa szerint egyelőre korai lenne beszélni a monetáris politika enyhítéséről.

Néhány napig a legjobb betéti kamatok verik a kedvenc állampapírét

Hónapra hónapra csökken az alapkamat, január 31. óta 10 százalék, és ezzel párhuzamosan annál a néhány banknál is egyszámjegyűvé váltak a betéti ajánlatok, ahol a kisbefektetők pénzüket lekötve érdemi kamatot kaphatnak.

A Magyar Cetelem Banknak fáj az MNB 25 millió forint bírsága

A jogsértések miatt az MNB 25 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Cetelem Bankra, és azt is előírta, hogy idén június 30-ig szüntesse meg a legtöbb feltárt hiányosságot.