Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Fábián Ágnes: a JVSZ multiszektorális értékteremtő szövetség
No menu items!

Fábián Ágnes: a JVSZ multiszektorális értékteremtő szövetség

A tradíciókra építve, értékeit megtartva, a mai kor elvárásainak megfelelő stratégiával, már nem csak a vegyesvállalatok érdekképviseletét felvállalva tevékenykedik az egyik legnagyobb tradícióval rendelkező gazdasági szervezet, a Joint Venture Szövetségből lett üzleti szövetség – vallja Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke.

A JVSZ elnöki tisztét azért vállaltam el a tavaly májusi tisztújításon, mert ez az egyik legrégebbi, több mint 35 éves múltra visszatekintő, értékteremtő, komoly szakmaiságot képviselő szövetség. Egyedisége nem csak abban rejlik, hogy az idők szavát követve mára multiszektorális és multinacionális szövetséggé vált. Különlegességét az is jelenti, hogy az egészen kis cégektől kezdve, a közép- és nagyvállalati tagjaink érdekképviseletét felvállalva, rendszeres és mélyreható párbeszédet tudunk folytatni a szakminisztériumokkal, a különféle szakmai szervezetekkel és a mindenkori kormánnyal. De számomra emberileg is egyedülálló ez a szövetség, mert az általam képviselt Henkel Magyarország az alapítók közé tartozott és elődöm, Fekete István a Joint Venture Szövetség elnökeként is sokat tett azért, hogy a magyar gazdaság a lehető legsikeresebben alkalmazkodjon a piacgazdaság követelményeihez“– fejti ki Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke, a Henkel Magyarország Kft ügyvezető igazgatója.

Fábián Ágnes

Szavai szerint közvetlenül a rendszerváltozás előtt, majd az azt követő években azért is volt kiemelt szerepe a JVSZ-nek, mert azok a nyugati leányvállalatok, illetve vegyesvállalatok alkották a tagságát, amelyek tulajdonosai a fejlett világban már meghonosodott technológiát és üzleti értékrendet igyekeztek meghonosítani Magyarországon.

Az egyik első külföldi tulajdonú vállalatként a Henkel ezt a tapasztalatcserét és egymás segítését szorgalmazta, és ennek a tudásmegosztásnak a máig tartó öröksége az, ami számomra is fontos. De szerencsére nem vagyok egyedül, mert a JVSZ elnökségben, a felügyelő bizottságban, az ügyvezetésében és magában a tagságban is olyan elkötelezett szakemberek dolgoznak, akik mindent megtesznek azért, hogy a JVSZ-ben olyan érdemi munka folyjék, ami mindenki számára értéket képvisel. Mindennek alapja pedig a folyamatos megújulás, változó világunkban az új idők követelményeihez való igazodás. Így, miközben a név és a múlt kötelez, ma már inkább JVSZ-ként jelenik meg a szervezetünk, amellyel kapcsolatban az üzleti szövetség meghatározást szeretném kihangsúlyozni.

Az elnöknő szerint a szó szoros értelmében vett szövetség meghatározás az érdekvédelmet is magába foglalja, hiszen a JVSZ azért is jött létre, hogy a tagság érdekeit képviselje. Amit a közelmúltban már a megújult szakmai bázissal is megerősítettek. Nyolc szakmai fórumot hoztak létre az Átlátható Pénz- és Adóügyek, a Fenntartható Munkaerőpiac, a Gazdaságstratégia és Szabályozás, az Innováció és Fenntarthatóság, a Kereskedelem és Szolgáltatás, a Külgazdaság és EU, a Vállalatfejlesztés és Változásmenedzsment, valamint a Vidékfejlesztés és Ipar témakörét a legteljesebb mértékig átölelve.

Szavai szerint ezek a szakmai fórumok azért is jelentős intézmények, mert a háttérmunka mellett szervezésükben rendszeresek azok az üzleti reggelik, kerekasztal beszélgetések, konferenciák, amelyek nemcsak az információcserére adnak kiváló lehetőséget, hanem arra is, hogy a résztvevők a döntéselőkészítő és döntéshozó szervek képviselőivel is megvitassák az aktuális kérdéseket. A hatékonyságot erősítve pedig amellett, hogy az egyes fórumok elnökei mindig a téma szakértő cégvezetői, tiszteletbeli társelnöknek minden esetben az adott szakmai tárca államtitkárát kérték fel, akik el is fogadták ezt.

A JVSZ elismertségét jelzi az is, hogy a Covid-járvány alatt a kormányzat munkáját segítve a gazdaság újraszervezésére az ITM által kezdeményezett kerekasztal beszélgetésen a szövetség szakemberei is aktívan részt vesznek.

Azt gondolom, hogy a JVSZ-nek az a különlegessége, hogy ágazattól és cégmérettől függetlenül tevékenykedik – sőt egyéni tagjaink is vannak –, és egy olyan erős szakmai kapcsolatrendszer kialakítását biztosítja a tagságunknak, amilyenhez hasonló nincs Magyarországon” – fejti ki Fábián Ágnes, aki a szervezeti munka megújításához kapcsolódó nagy lehetőségnek tartja a közelmúltban létrehozott JVSZ nagyköveti rendszert is. Amelynek keretében az adott régióban élő elismert tagjaik a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban, a szövetség nagyköveteként képviselik a JVSZ érdekeit az önkormányzatok és a meghatározó szervezetek felé, miközben a másik oldalon, egy egyedülálló jelenlétet megteremtve, a szövetség munkáját bemutatva kezdeményeznek aktív párbeszédet.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nagy Márton: az energiaválság földre küldi Európa versenyképességét

Európa gazdasági téren folyamatosan teret veszít az Egyesült Államokkal és Kínával szemben, az energiaválság pedig "földre küldi" az amúgy is "drasztikusan rossz" versenyképességét - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kétnapos nemzetközi konferenciáján.

Először mértek kétszámjegyű inflációt az euróövezetben

Szeptemberben az első alkalommal ért el kétszámjegyű éves növekedést a fogyasztói árindex és ezzel újabb rekordot állított be az euróövezeti infláció - jelentette az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Gaál Miklós, a Donautica igazgatója: a szálloda olyan, mint a színház, minden nap meg kell dolgozni az elismerésért

Szépséges, csendes, ezért is magával ragadó a faddi Duna-holtág világa, ahol a mozdulatlan vízben, csendesen siklik a csónak a nádas mellett, miközben egy távoli templom harangzúgása töri meg a csendet.

Végleg bezárnak több tucat budapesti postahivatalt

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat.

Hírek

Végleg bezárnak több tucat budapesti postahivatalt

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat.

Várhatóan idén is lesz nyugdíjprémium

Várhatóan idén is fizet nyugdíjprémiumot a kormány - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Új történelmi mélyponton a forint

Új árfolyammélypontra gyengült a forint csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Szegényebbek lettek a leggazdagabb amerikaiak

Elon Musk, a Tesla alapítója és vezetője áll a Forbes 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. A magazin számításai szerint a mezőny együttes vagyona 4 ezer milliárd dollár volt, 500 milliárd dollárral kevesebb tavalyhoz képest.

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

Még koránt sincs vége az építőipari árak emelkedésének

Az építőiparban tapasztalt drágulás mértéke az év első felében több mint kétszeresen haladta meg a fogyasztói árak növekedését. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) értékelése szerint az építőipari alapanyag- és építési termékek gyártói az orosz-ukrán háború piaci hatásait, a kivitelezők pedig a beszerzési nehézségeket az év első felében már beépítették az árakba, de az energiaköltségek elszabadulása és a forint-euró árfolyam ingadozása komoly bizonytalansági tényező lesz az elkövetkező hónapokban.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.

Gazdaság

425 forint is lehet egy euró? Ismét a dollár a vezető menedékvaluta

Miközben ismét a dollár lett a vezető menedékvaluta, új negatív csúcsra jutott forint. Mellette a fonttól kezdve az északi országok valutáin át a régiós fizetőeszközökig nagyon erős árfolyamkilengések jellemezték és jellemzik a devizapiacot – fejttette ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.

Összezárult az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

Amint az a keddi kamatdöntés után várható volt, az alapkamattal megegyező 13,0 százalékos kamatlábbal hirdette meg egyhetes betétjét csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom