Kezdőlap Hírek Háromkerekű e-rollerre alapított startupot a Honda
No menu items!

Háromkerekű e-rollerre alapított startupot a Honda

Vadonatúj vállalat alapításáról döntöttek nemrégiben a Honda Motor Company vezetői: a Striemo névre keresztelt startup az IGNITION üzletfejlesztési program során került a márka szakembereinek látókörébe.

A Striemo egy egyszemélyes, háromkerekű, elektromos hajtású mikromobilitási eszközt dolgozott ki, amelynek neve azonos a vállalatéval, egyensúlyozásért felelős rendszere pedig a teljes sebességtartományban, azaz lépéstempótól a kerékpárosok iramáig abszolút stabillá teszi, így a felhasználónak nincs olyan érzése, hogy felborulhat. A Striemo forgalmazása Japánban az év elején, Európában 2023-ban kezdődik.

A Striemo legfőbb jellemzői

A Striemo legnagyobb előnye, hogy a teljes sebességtartományban (lépéstempótól a kerékpáros iramig) stabilan fut, ilyenformán a felhasználónak nincs az az érzete, hogy bármikor felborulhat, s még ösztönösebben irányíthatja az eszközt. A Sterimóhoz fejlesztett, egyedi szerkezeti megoldásoknak köszönhetően a tömegközéppont rendkívül precízen, tized-milliméteres pontossággal számolható.

Yotaro Mori, a Striemo Inc. társalapítója és elnök-vezérigazgatója elmondta:

„A mobilitás leginkább a felfedezések, az első találkozások okán szórakoztató. A Striemo fejlesztésekor arra törekedtem, hogy minél több ember élhesse át ezeket az élményeket, ehhez pedig az kell, hogy a közlekedés, a helyváltoztatás a lehető legkönnyebb legyen – mintha csak cipőt húzna az ember és kisétálna a lakásból. A Striemo egy új közlekedési eszköz, amelynek tervezéséhez az ember tanulmányozása adta az alapot. Megfigyeléseinket a Honda motorkerékpárok fejlesztésekor tettük, illetve tesszük, így egyedülálló tapasztalattal büszkélkedhetünk. Az a célunk, hogy a Striemo a leggyakrabban használt közlekedési eszközzé váljon az emberek körében, s még jobbá tegye hétköznapjaikat, egyszersmind szabadabbá, szórakoztatóbbá helyváltozatásukat.”

Shinji Aoyama, az IGNITION vezető zsűritagja, a Honda Motor Company senior ügyvezető igazgatója ügyvezető elmondta:

„A Hondánál rengetegen olyan ember dolgozik, akiben ott él az újító szellem. Mr. Mori az egyik közülük. Vágya, hogy segítséget nyújtson az embereknek és műszaki fejlesztésekkel járuljon hozzá a társadalom fejlődéséhez. IGNITION programunk keretein belül a Honda segítséget nyújt Mr. Morinak, hogy megvalósítsa álmait és saját üzleti vállalkozásba fogjon. A Honda továbbra is egyre erősebben támogatja az innovációs kezdeményezéseket, és igyekszik friss gondolatokkal, ötletekkel hatékonyabbá tenni üzletfejlesztési tevékenységét.”

Rezsicsökkentés a cégautóhasználatban. NAV, a GDPR, ESG, NAIH megfelelés a gyakorlatban. A hagyományos, a hibrid és az elektromos autók erőssége és gyengéje? Ezt is megtudhatja AzÜzlet hagyományos Cégautó és flotttakonferenciáján.

2023 május 30. Airport Hotel Budapest **** superior

További információ és jelentkezés »»

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Bomba lehetőségeket rejt még az élelmiszeripar az agrárminisztérium szerint

A kormány hatalmas lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, ezért emelte...

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő...

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy...

Rezsicsökkentési tippek otthonra, a német szakminisztériumtól

A német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium közzé tette...

Hírek

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Újabb drágulás jön, péntek előtt érdemes tankolni

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, a gázolaj ára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat.

Gazdaság

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő online számlák száma. Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára mondta az MTI-nek....

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már...

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.