Hirdetés
Kezdőlap Hírek Katar nem annyit fog a foci-vb-n, mint gondolta
No menu items!

Katar nem annyit fog a foci-vb-n, mint gondolta

Kép forrása: Bigstock

Katar alig több mint 765 ezer látogatót fogadott a labdarúgó-világbajnokság első két hetében, ami elmarad a várakozásoktól, mivel az ország 1,2 millió látogatóra számított az egy hónapos rendezvény alatt – derül ki a Reuters birtokába jutott szervezői jelentésből.

Az adat azért csalódást keltő, mert a látogatók számának erőteljes növekedése a vébé utolsó szakaszban már nem valószínű, mivel csak nyolc csapat maradt Dohában, és a november 20-án kezdődött torna 64 mérkőzéséből mindössze nyolc maradt hátra.

A szervezők korábban a nemzetközi látogatók csúcsidőszakát a november 24-28. közötti időszakban határozták meg, a csoportkörös mérkőzések idején, amikor a 32 csapat naponta négy mérkőzést játszott.

A december 7-i jelentést a tornát szervező bizottság (Supreme Committee for Delivery and Legacy – SC) készítette, amely szerint a világbajnokság első 17 napján Katar 765 859 Katar nemzetközi látogatót fogadott, akiknek több mint a fele már elhagyta az országot.

A jelentés szerint a december 18-án véget érő tornára a nyolc katari stadionban összesen (a helyi jegyvásárlókkal együtt) 1,33 millióan váltottak jegyet, és 3,09 millió jegyet adtak el.

Egy magát megnevezni nem kívánó katari tisztviselő megerősítette a számokat. Az SC nem válaszolt a Reuters megkeresésére.

A katari torna – az első, amelyet a Közel-Keleten rendeznek – az egyik legdrágábbnak számít a jegyek, a szállodák és az alkohol tekintetében. Utóbbi értékesítését korlátozzák is.

Az eredetileg tervezettnél kevesebb nemzetközi látogató miatt túlkínálat van a szálláshelykből, és Katarban, a világbajnokságnak otthont adó legkisebb területű és népességű országban sem alakult ki túlzsúfoltság vagy közlekedési problémák.

A látogatók beáramlása 25%-os növekedést jelent az ország 3 millió lakosú lakosságához képest, amelynek csak mintegy 10-12%-a katari.

Több mint egy héttel a verseny vége előtt új látogatók hulláma érkezik a negyeddöntőbe jutott nemzetekből” – mondta a Reutersnek a katari tisztviselő.

A népszerű mérkőzések miatt várhatóan még több látogató áramlik majd Katarba, miután az ország feloldotta a beutazási korlátozásokat az Öböl-menti országok állampolgárai és lakosai számára.

A dokumentum szerint az első 52 mérkőzésen a stadionok összesített látogatottsága 2,65 millió volt.

Korábban a világ labdarúgását irányító FIFA közölte, hogy a katari stadionlátogatottság meghaladta a 2018-as oroszországi világbajnokság hasonló időszakában a stadionok látogatottságát.

A Katarba látogatóknak az utazás előtt be kell szerezniük a Hayya személyi igazolványt, mivel az a torna ideje alatt kötelező beutazási vízumként is szolgál. Kedden Katar eltörölte ezt a követelményt az Öböl-menti Együttműködési Tanács országai számára.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Legyenek óvatosak, javasolja az MNB az OTP Banknak oroszországi működésénél

Az MNB vezetői levele továbbá ajánlásokat fogalmaz meg az oroszországi vállalati hitelállomány leépítésére, a lakossági hitelállomány szinten tartására és a betétállomány csökkentésére

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...