Hirdetés
Kezdőlap Hirdetés Ki az ideális munkaerő jelölt a céged számára? Mutatjuk, hogyan döntsd el
No menu items!

Ki az ideális munkaerő jelölt a céged számára? Mutatjuk, hogyan döntsd el

Egy vállalkozás sikere mindig a stabil alapok lerakásán múlik. Ebbe beletartozik a piackutatás és az üzleti terv kidolgozása, illetve a megfelelő munkaerő felvétele is. Hogyan érdemes eldönteni, hogy ki lenne a legalkalmasabb az adott pozíció betöltésére? Az alábbiakban erről olvashatsz! 

Miért fontos, hogy valóban a megfelelő munkaerő felvétele mellett dönts? 

  • Vállalkozásod fejlődésében megkerülhetetlen szereppel bír. A munkaerő felvétele egy befektetés, tehát nem érdemes elsietni vagy túl kevés információ alapján meghozni a döntést. Amennyit nyerhetsz, annyit bukhatsz is, ezért ne sajnáld az időt a választás megalapozására. 
  • Hosszú távon sem fogsz csalódni. Sajnos előfordulhat, hogy a lelkesnek tűnő, elsőre valóban megnyerő jelölt később hanyatló teljesítményt és visszaesett munkamorált produkál, ezért soha nem szabad kizárólag a megérzéseket szem előtt tartani az interjú során. 
  • A többieket is motiválhatod. Egy példaértékű hozzáállást tanúsító és szakmailag felkészült dolgozó közvetetten a többieket is ösztönözheti, hiszen minden bizonnyal ők sem szeretnének lemaradni a vezetőség szemében. 

Hogyan válaszd ki az ideális munkaerőt céged számára? 

Ezekre érdemes odafigyelni: 

Olvasd a testbeszédet! 

Habár a testbeszéd olvasása gyakran még a szakértők számára is valódi kihívást jelent, azonban egy-két apró gesztus rengeteget elárulhat a jelentkezőről. Interjú közben célszerű figyelni a kéz gesztusaira, illetve a szemkontaktus tartására is. Ugyanis egy védekezési céllal összefont kar vagy egy szemlesütés ezerszer többet elmondhat, mint a jelölt szavai. A legjobb döntés persze az assessment center segítségének igénybevétele, ahol nemcsak a testbeszédre, hanem a gyakorlati képességek tesztelésére is maximális figyelmet fordítanak. 

Derítsd ki, mennyire szeretnek új dolgokat tanulni! 

Az üzleti életben és lényegében bármilyen munkakörben azok haladnak a legjobban, akik az életre szóló tanulás hívei. Hatalmas pozitívum lehet, ha a jelentkező szeret szakmai könyveket olvasni és önfejlesztő tartalmakat fogyasztani. Tanácsos tehát rákérdezni, hogy melyik volt a legutóbbi könyv, videó vagy egyéb szakmai anyag, amit a jelölt legutóbb olvasott vagy nézett. Aki szabadidejében is szívesen képzi magát, az minden bizonnyal hosszú távon is rengeteg fog fejlődni. 

Térképezd fel a munkaerkölcs minőségét! 

Vannak, akik minden nap kirobbanó motivációval vágnak bele a munkába. És vannak, akiknek elsősorban a hangulatuk és az eddig megszokott munkaerkölcsük határozza meg a teljesítményüket. Beszélgetés közben figyelj a jelölt által használatos szavakra és kifejezésekre, illetve arra, hogy mekkora szenvedéllyel beszél a szakmájáról. Így rengeteg kideríthetsz a munkához való hozzáállásról. 

Teszteld a képességeiket egy konkrét feladat kiosztásával! 

Mi sem lehetne jobb módszer a jelöltek képességeinek felmérésére, mint a gyakorlatban való tesztelés? Éppen ezért bátran bízd meg őket olyan feldatokkal, amelyekkel később a mindennapi munkában is találkozhatnak. Itt elsősorban a szakmai tudás kifinomultságát és a monotinástűrést ellenőrizheted, hogy később biztosan ne csalódj a felvett munkaerő teljesítményében. 

Bízd profikra a választást! 

Az új alkalmazottak felvétele természetesen nagy felelősséggel jár, ezért a biztosan jó döntés érdekében tanácsos szakemberek segítségét is igénybe venni. A HR szakemberek pedig pontosan tudják, hogy mire kell figyelni interjú közben, és melyek azok az elsőre apróságnak tűnő jelek, amik sokkal többet elárulhatnak számukra, mint a munkaerő kiválasztásában kevésbé jártasak számára. 

Mi az assessment center? 

  • Az assessment center egy értékelő központ, ahol a jelölteket különböző gyakorlatias feladatokkal szűrik. A felmérés során fontos szerepet kapnak a helyzetgyakorlatok és a prezentációs gyakorlatok, továbbá a kreativitást is tesztelik a szakemberek. Ennek köszönhetően már megállapítható, hogy milyen teljesítményre is számíthatsz a jelöltek részéről a jövőben. 

Az ideális munkaerő jelölt kiválasztása során számos különböző szempontra kell figyelni. A testbeszédtől kezdve a tanulási hajlandóság kiderítésén át egészen a konkrét szakmai képességek teszteléséig fontos mindent alaposan felmérni. Egy vállalkozás sikerének kulcsa pedig a szakszerűen megalapozott döntésekben rejlik, ezért a jelentkezők profi szűrése elengedhetetlen a növekedéshez. 

Támogatott tartalom

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.

Itt a spárga, ette már ma? – a megszokottnál korábban itt a szezon

Hazánkban mintegy 1437 hektáron foglalkoznak spárgatermesztéssel a gazdálkodók, ahonnan éves szinten mintegy 5000-5500 tonna termést takarítanak be.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.