Hirdetés
Kezdőlap Hirdetés Mikor érdemes szakértőkre bízni az online marketing feladatokat?
No menu items!

Mikor érdemes szakértőkre bízni az online marketing feladatokat?

Tapasztalatok szerint manapság jelentős tudás- és szakértelemhiány érzékelhető a cégeknél marketing területen. Azon belül pedig kiemelten a digitális marketing témakörében. Olyan vállalkozások vezetői, akik nem online, vagy informatikai területen érdekeltek, nagytöbbségben valamilyen szinten segítségre szorulnak az internetes jelenlét biztosításában.

Melyik témakörökben érdemes online marketing ügynökséghez fordulni?

1.    Online stratégia felállítása

Ez az alapja annak, hogy hatékony és eredményes legyen az internetes jelenlétünk, ne pedig céltalan próbálkozás csupán.

2.    Fizetett hirdetések

Az internetes keresési piac csaknem teljes egészét a Google uralja jelenleg. Ennek tudatában az online marketing ügynökség szakértő módon képes az irányt meghatározni és a fizetett hirdetéseket kezelni, tervezni. Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni más platformokat sem. Úgy mint Facebook, Instagram hirdetési lehetőségei.

3.    Social media jelenlét

A közösségi média több felületét is érdemes kihasználni. Jelen lenni 3-4 platformon is azonban jelentős időbefektetést igényel. Szövegeket, tartalmakat készíteni, megjelenést pozícionálni, időzíteni, követők interakcióit kezelni, esetleg moderálni jelentős erőforrást igényelhet.

4.    Weblap készítés, karbantartás

Weboldal nélkül szinte nem is érdemes a digitális térben mással kísérletezni. Ügyfelek, vásárlók számára a stabil, megbízható partner rendelkezik jól felépített, kellő mennyiségű és minőségű információt tartalmazó, áttekinthető weblappal. A különféle online felületekről ide érkeznek meg, hogy megfelelő információt kapjanak a vállalkozásról, termékekről, szolgáltatásokról. És innen tudnak kapcsolatba is lépni velük. Nem mindegy tehát, hogy saját magunk próbálunk weboldalt szerkeszteni, vagy profi, nagy tapasztalattal, referenciákkal rendelkező szakértőre bízzuk azt. Sok múlik ugyanis ezen cégünk megítélése tekintetében.

5.    Keresőoptimalizálás

Ha nem szeretnénk minden megkeresett pénzünket fizetett hirdetésekre szánni, érdemes megfontolni, hogy weblapunk keresőkben történő pozicionálása mennyire fontos lehet, hogy a találati listák élére kerülhessünk. SEO szakembert megbízni minden esetben gazdaságosabb, mint folyamatosan fizetni a jó pozíciókért.

6.    Marketing automatizáció

Az online marketingben vannak lehetőségek bizonyos gyakran ismétlődő feladatokat automatikusan megoldani. Ilyenek lehetnek például a hírlevél küldések, emlékeztetők, évfordulók értesítései, stb. Ezek létrehozása és beállítása azonban szintén szaktudást, tapasztalatot és technikai hátteret is igényel.

7.    Konverziós arányok beállítása

Webáruházak, de akár csak bemutatkozó weboldalak létrehozásának célja természetesen valamely szolgáltatások vagy termékek értékesítése. Ahhoz, hogy az oldalak látogatóiból minél többen megrendelők legyenek sokféle feladatot kell elvégezni. Ismerni kell a vásárlási folyamatokat és azokat olyan módon szükséges változtatni, hogy mind több és több látogatóból legyen potenciális vásárló.

Mi a teendőnk?

Sokféle feladat van amit szükséges elvégezni annak érdekében, hogy jelenlétünk az online térben ne csak egy kis színfolt, hanem egy komoly erős rendszer legyen. Mindegyik témában egyaránt kell odafigyeléssel munkálkodnunk, hogy hatékonyak és eredményesek legyünk. Ami pedig szintén fontos, hogy nem csak egyszer kell ezekkel foglalkoznunk. Nem csak létrehozunk valamit és hátradőlünk, hanem folyamatos feladataink vannak velük. Változtatások, módosítások, újabb és újabb tartalmak létrehozása.

Kérdés azonban, hogy mi az amihez ezek közül kiválóan értünk? Vagy ha értünk, mire van időnk a vállalkozásunk mindennapi feladatai mellett? Ha erre a kérdésre pontosan tudjuk a választ, akkor láthatjuk meg, hogy melyek azok a területek amikre nézve hiányosságaink vannak.

Ilyenkor érdemes szakértőkre bízni, kiszervezni a feladatok elvégzését. Arra is érdemes gondolni, hogy aktuális tudásunkban bízunk ugyan, de mivel a digitális világ folyamatosan változik, nem feltétlen vagyunk naprakészek. Ha szakemberre bízzuk online marketing feladatainkat, biztosak lehetünk benne, hogy az aktuális, legfrissebb módszereket, technikai lehetőségeket fogják alkalmazni, ami vállalkozásunk számára jelentős előnyt nyújthat versenytársainkkal szemben.

Konklúzió

Egy online marketing ügynökség, ami rendelkezik a különféle területek szakértőivel minden esetben naprakészek a digitális trendek világában. Rendszereik kipróbáltak, beváltak már, ezért gyorsabban érnek el növekvő eredményeket. Hatékonyabban kezelnek kampányokat, melyekkel költséget tudunk megtakarítani. Ügynökség szolgáltatásainak igénybevételével nem szükséges mással foglalkozni, csupán, ami a legfontosabb: a vállalkozásunkat vezetni.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megújította együttműködését a VOSZ és a GÉMOSZ

Új együttműködési szerződést kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) .

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.

Az AutoWallis megkapta a cseh versenyhatóság engedélyét a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez

Az AutoWallis eddigi tevékenységi területe, a magyar és a szlovén mellett a cseh autókiskereskedelmi piacon is jelen lesz.

Búzaszentelő Ünnepséggel indult a Magyarok Kenyere Program Kaplonyban

A Magyarok Kenyere összefogás a magyar gazdák önzetlen adományainak köszönhetően ma már több mint 100 000 gyermek és rászoruló éves ellátását biztosítja Kárpát-medencében.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.

Felmérik a magyarországi kriptopiaci szereplőket

A MiCA és az FTR révén Európa-szerte felügyelt, szabályozott keretek között működő nemzeti kriptopiacok alakulhatnak ki.

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.