Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Hírek Korongvadász-verseny lesz Magyarországon

Korongvadász-verseny lesz Magyarországon

Csütörtökről vasárnapig Galgamácsa és környéke ad otthont a 16. korongvadász-világbajnokságnak, amelyen 153 tagú magyar csapat indul. A viadalon újdonságként kipróbálhatnak egy élőgalamb-lövészetet szimuláló sportágat, az úgynevezett szárnyas koronglövészetet.

Az esemény tájékoztatóján a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban a rendező Magyar Vadászlövészek Egyletének elnöke, Magyar Csaba kiemelte, hogy a Pilisi Parkerdő egyrészt nagyon színvonalas helyszín, másrészt pedig remek partner.

Hozzátette, igyekeznek minél jobban népszerűsíteni a sportágat, ezért rendkívül hasznos, hogy a világbajnokság része az “Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás programsorozatnak.

Világverseny Magyarországon

Kovács Zoltán kormánybiztos szerint, jelentős érdeklődésre számít a négy nap során. Hangsúlyozta: kiemelt fontosságúak a nemzetközi sportesemények, ezért a magyar kormány minden rendezést támogat, amellyel segíthet a magyar sportolóknak és a nemzetközi sportszervezeteknek, illetve elősegítheti, hogy minél jobban megismerjék Magyarországot a világon. Elmondta, hogy

2021-ig további tíz sportlövészettel kapcsolatos nemzetközi eseményt támogat a kormány.

Jean Francois Pálinkás, a Nemzetközi Korongvadász Szövetség (FITASC) elnöke kijelentette, Magyarország nagyon fontos helyszín a sportáguk számára, hiszen számos alkalommal rendeztek már itt nagy versenyeket. Mint mondta, szerinte a magyarok kiváló szervezéssel ezúttal is remek házigazdáknak bizonyulnak. Emlékeztetett, hogy a 2017-es világbajnokságot is Galgamácsán rendezték, ahol korábban Európa-bajnokságra és Magyar Nagydíjra is sor került már.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a magyar erdészek eddigi munkájának is komoly elismerése, és immár

hagyomány, hogy Galgamácsán és környékén rendezik a szakág világbajnokságát. Hozzátette, örömükre szolgálna, ha jövőre, és 2021-ben is házigazdái lehetnének a vb-nek.

Ezúttal is igyekszünk úgy lebonyolítani a versenyt, hogy minél kisebb kár érje a parkerdőt, a természetet” – szögezte le.

Egy nap, tíz lőállás, az ötven korong

A FITASC Compak Sporting világbajnokság gyorsított korongvadász-verseny, amelyen az indulóknak egyrészt életszerű szituációkban kell bizonyítaniuk fegyverhasználati jártasságukat, másrészt napi ötven, vagyis négy nap alatt kétszáz korongot kell lőniük.

Egy versenyző egy nap tíz lőállásból teljesíti az ötven korongot. A galgamácsai világbajnokságon nyolc, egymástól elkülönülő pályarészen lőnek a résztvevők. A viadalon újdonságként kipróbálhatnak egy élőgalamb-lövészetet szimuláló sportágat, az úgynevezett szárnyas koronglövészetet.

A versenyre a világ 35 országából több mint 800 sportoló érkezik, a legnagyobb létszámú a magyar csapat lesz 153 versenyzővel. Az indulók között lesz az egyaránt világ- és Európa-bajnok Jéri Tamás és Szerdahelyi András, valamint a kontinensbajnok koronglövő Varga András.

Magyar Csaba reményét fejezte ki, hogy a magyarok egyéniben és csapatban is dobogóra állhatnak vasárnap.

Friss

A Ford egymillió e-autóval árasztja el Európát?

A Ford 2022-re egymillió új elektromos autó értékesítését tervezi Európában, ez a szám akkorra meghaladhatja a benzines és dízel üzemű járművek eladását.

Kisbolygók haladnak el a Föld mellett szombaton

Biztonságos távolságot jelentő 5,6 millió kilométerre halad el a Föld mellett két közepes méretű aszteroida szombaton - közölte a NASA.

Varga: a rendezetlen Brexit sem rengetné meg a gazdaságot

Magyarország érdeke, hogy Nagy-Britannia rendezett keretek között lépjen ki az Unióból, ugyanakkor a szigetország megállapodás nélküli kilépése sem okozna jelentős visszaesést a magyar gazdaságnak - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

A cégek a konjunktúra visszaesésével számolnak

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) második negyedéves vállalati konjunktúra mutatója 39 pontról 33 pontra csökkent, vagyis a cégek a konjunktúra visszaesésére számítanak - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

Hírek

Alpesi turistaházban vizsgálják a műszaki cikkek hiányának egészségre gyakorolt hatását

Alpesi turistaházban vizsgálják tíz önként jelentkezőn a műszaki cikkek, különösen a mobiltelefon hiányának egészségre gyakorolt hatását Olaszországban.

Kisbolygók haladnak el a Föld mellett szombaton

Biztonságos távolságot jelentő 5,6 millió kilométerre halad el a Föld mellett két közepes méretű aszteroida szombaton - közölte a NASA.

Fidel Castro krokodilja harapta le egy férfi karját

Fidel Castro hajdani kubai vezető tulajdona volt az a krokodil, amelynek harapása miatt amputálták egy svéd férfi karját.

Fűtési idény. Csak egyszer ingyenes az indulás

Szeptember 15-én kezdődik a fűtési időszak, a Főtáv is fűtésre alkalmas állapotba helyezi a berendezéseit. Kizárólag egyetlen alkalommal díjmentes a fűtés indítása, leállítása.

Markáns hidegfront érkezik a jövő héten

Jövő kedden markáns hidegfront éri el az országot a modellszámítások szerint - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

INPUT Program. Gondolatvezérléssel az amerikai piacra

Gondolattal irányítható elektronikus vezérlő, úgynevezett agy-gép interfész-rendszer fejlesztésével nyert a Mindrove csapata az INPUT Program első országos startup versenyén. A fejlesztők jutalma egy 20 ezer dollár értékű, észak-amerikai piacra lépési csomag.

Mesterien főzték a szeszt az ókori Kínában

A Kínában eddig felfedezett legnagyobb ókori lepárlóüzem romjait tárták fel Anhuj tartományban. A leletekből kiderült, az ókori kínaiak mesteri szinten űzték a szeszfőzést.

Leukémiában szenved Karel Gott

Akut leukémiában szenved Karel Gott. A cseh popsztár a Prágai Egyetemi Általános Kórházba jár kezelésre.

Budai barlangban termett a kannabisz – videó

Kábítószer-birtoklás bűntette miatt nyomoznak a negyvenegy éves F. Gy. ellen, aki a XXII. kerületi telkén lévő barlangrendszerben kannabiszt termesztett - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

E-cigaretta. Csak trafikban árusítható a töltőfolyadék

A dohányzás füstmentes alternatívái ugyanúgy dohánygyártmánynak és jövedéki terméknek minősülnek, mint a cigaretta. Kizárólag dohányboltokban forgalmazhatók, számos feltétel mellett - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Elárverezik Darth Vader eredeti maszkját

Ritka, filmben viselt Darth Vader-maszkra és Harry Potter-szemüvegre is lehet licitálni egy filmes relikviákból rendezett Los Angeles-i árverésen.

Vihar – Életveszélyessé vált a szegedi jogi kar épülete

Jelentős károk érték a hétfő délutáni viharban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Állam- és Jogtudományi Karának főépületét, az ingatlan életveszélyessé vált - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.
Hirdetés

Gazdaság

Megnyílnak a bankszámlák az appok előtt

Az ötezer forint alatti érintéses fizetések esetén is kérhetik a PIN-kódot a boltokban, bevezetik a nyitott bankolást és módosul az internetbanki belépés folyamata is.

Kamatot vágott az EKB – újraindul az eszközvásárlási program

Az Európai Központi Bank a várakozásokkal összhangban kamatot csökkentett és úgy döntött, hogy újraindítja a nettó eszközvásárlási programot, miközben csökkentette az eurózónára vonatkozó inflációs és GDP-növekedési előrejelzését.

Bírság. Belső hiányosságok a K&H Banknál

Nem megfelelő szabályozottságára visszavezethető, kis súlyú jogsértés miatt a Magyar Nemzeti Bank 29,2 millió forint bírságot szabott ki a K&H bankcsoport három intézményére.

Facebook Libra. A kibocsátók nyerik a legnagyobbat?

Bár a Facebook kriptodevizája, a Libra erősíteni tudná a világ elmaradott térségeiben élők pénzügyi kibontakozását, a virtuális pénz kibocsátóit nem önzetlen szempontok mozgatják - írja a müncheni ifo gazdaságkutató intézet tanulmánya.

Monetáris tanács – egyhangúlag maradt az alapkamat

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat, az egynapos és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamatának 0,9 százalékon, valamint az egynapos jegybanki betét kamatának mínusz 0,05 százalékon tartásáról.

Deutsche Bank: egy százalékpontot vág a kamaton a Fed

A Deutsche Bank azzal számol, hogy a Fed a következő egy évben jelentősen csökkenti az alapkamatot, és hogy lassul az amerikai gazdaság növekedése.
Hirdetés
Hirdetés
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom