Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara: a partnerkapcsolatépítő
No menu items!

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara: a partnerkapcsolatépítő

Patrick Pillon, a budapesti Francia Nagykövetség gazdasági tanácsosa, Dr. Szabó Kristóf, a HEPA vezérigazgatója és Károlyi László, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

A 2. Magyar-Francia Üzleti Fórum is tisztán megmutatta, hogy a magyar-francia üzleti együttműködés még számtalan kiaknázatlan lehetőséget rejt – fejtette ki az esemény kapcsán Károlyi László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Miután a kamara elnökének megválasztottak, két évvel ezelőtt indultunk el erőteljesebben abba az irányba, hogy megpróbáljuk a korábbinál is jobban kamatoztatni azt a tudást, kapcsolatrendszert,  információs adatbázist, amit a Magyarországon 30 évvel ezelőtt alakult Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt három évtizedben felépített. A meggyőződésem az, hogy miközben a kamara elsődleges küldetése az itt tevékenykedő francia cégek üzleti munkájának támogatása, az általunk meghatározott új irányvonalat is érdemes foglalkozni, hiszen a franciaországi társszervezetekkel, intézményekkel és cégekkel is hatékony üzleti kapcsolatot ápolunk és a franciaországi helyzetről is naprakész információkkal rendelkezünk” – mondja Károlyi László.

Aki azt is fontosnak tartja, hogy a kamara eredeti célja azzal is kiegészült, hogy a magyar tagvállalatoknak is támogatást adjanak a franciaországi export, vagy a magyarországi beszállítói lehetőségek felkutatása kapcsán.

Ez a cél vezetett akkor, amikor a magyar vállalkozások külpiaci tevékenységét segítő HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel szorosabbra fűztük a kapcsolatot. Ennek szellemében 2020-ban megszületett az a stratégiai megállapodás, amelyet a kamara részéről én írtam alá míg a HEPA részéről Dr. Szabó Kristóf vezérigazgató. Ez volt ez első Magyar-Francia üzleti fórum, ami azt célozta, hogy a francia üzleti lehetőségeket kereső KKV-k számára szakmai támogatást nyújtsunk. A hagyományteremtés folytatáskaént pedig a 2. Magyar-Francia Üzleti Fórumot is az startégia megállapodás aláírói, jómagam és Dr. Szabó Kristófot, a HEPA vezérigazgatóját nyitotta meg.

A Covidhoz kötődő lezárások utáni szabadabb légkör is jó alapot teremtett arra, hogy a kamara június végi, a Novotel Budapest Danube-ban megtartott üzleti eseményén több mint száz érdeklődő vett részt. A kamara és a HEPA előadásai, illetve a franciaországi magyar nagykövetség külgazdasági attaséi, Szűcs Mariann és Gölöncsér Balázs mellett azoknak a francia cégeknek a szakembereit is jelen voltak, akik a tapasztalataikat ismertették, illetve az általuk megcélzott üzleti lehetőségeket.

Az események közvetlen üzleti kapcsolatfelvételre is lehetőséget teremtettünk a rendezvényen előadó EUROAPI Hungary Kft., a Schneider Electric Csoport, a GIFI, az Adeo és az Auchan nemzetközi beszerzési képviselői és a potenciális magyar beszállítók között. Ennek kapcsán érdekes volt látni, hogy miközben eleinte a magyar cégek exportját tartottuk leginkább reális lehetőségnek, az itt tevékenykedő francia cégek részéről az itteni beszállítói együttműködésére mutatkozott a legnagyobb érdeklődés”- vont egyenleget az üzleti fórum kapcsán Károlyi László.

Érsek M. Zoltán

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A Hungarikum Bizottság döntésével 92-re emelkedett a Hungarikum Gyűjteményében található elemek száma, a Magyar Értéktárban pedig 154 kiemelkedő nemzeti értéket tartunk számon.

Történelmi győzelem az Európai Unió természetvédelme számára

A törvény elfogadása azért is időszerű eredmény, mert az ENSZ biológiai sokféleséggel foglalkozó konferenciáján (CBD COP16) még ebben az évben be lehet mutatni, hogy Európa hajlandó az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség válságának kezelésében élen járni, vállalva globális kötelezettségvállalásait.

Ijesztő mértékben nő a banki csalások összege, a cégeket is csúnyán rászedik

Gyakran előfordul az is, hogy banki ügyintézőnek adják ki magukat a csalók, és arra kérik az ügyfelet, telepítsen vírusirtót a gépére, mert csalás áldozata lett.

Útimorzsák Azerbajdzsánból: szárnyal a „kék arany”

Az Oroszországgal és Iránnal szemben bevezetett nyugati gazdasági szankciók...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.