Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara: a partnerkapcsolatépítő
No menu items!

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara: a partnerkapcsolatépítő

Patrick Pillon, a budapesti Francia Nagykövetség gazdasági tanácsosa, Dr. Szabó Kristóf, a HEPA vezérigazgatója és Károlyi László, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

A 2. Magyar-Francia Üzleti Fórum is tisztán megmutatta, hogy a magyar-francia üzleti együttműködés még számtalan kiaknázatlan lehetőséget rejt – fejtette ki az esemény kapcsán Károlyi László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Miután a kamara elnökének megválasztottak, két évvel ezelőtt indultunk el erőteljesebben abba az irányba, hogy megpróbáljuk a korábbinál is jobban kamatoztatni azt a tudást, kapcsolatrendszert,  információs adatbázist, amit a Magyarországon 30 évvel ezelőtt alakult Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt három évtizedben felépített. A meggyőződésem az, hogy miközben a kamara elsődleges küldetése az itt tevékenykedő francia cégek üzleti munkájának támogatása, az általunk meghatározott új irányvonalat is érdemes foglalkozni, hiszen a franciaországi társszervezetekkel, intézményekkel és cégekkel is hatékony üzleti kapcsolatot ápolunk és a franciaországi helyzetről is naprakész információkkal rendelkezünk” – mondja Károlyi László.

Aki azt is fontosnak tartja, hogy a kamara eredeti célja azzal is kiegészült, hogy a magyar tagvállalatoknak is támogatást adjanak a franciaországi export, vagy a magyarországi beszállítói lehetőségek felkutatása kapcsán.

Ez a cél vezetett akkor, amikor a magyar vállalkozások külpiaci tevékenységét segítő HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel szorosabbra fűztük a kapcsolatot. Ennek szellemében 2020-ban megszületett az a stratégiai megállapodás, amelyet a kamara részéről én írtam alá míg a HEPA részéről Dr. Szabó Kristóf vezérigazgató. Ez volt ez első Magyar-Francia üzleti fórum, ami azt célozta, hogy a francia üzleti lehetőségeket kereső KKV-k számára szakmai támogatást nyújtsunk. A hagyományteremtés folytatáskaént pedig a 2. Magyar-Francia Üzleti Fórumot is az startégia megállapodás aláírói, jómagam és Dr. Szabó Kristófot, a HEPA vezérigazgatóját nyitotta meg.

A Covidhoz kötődő lezárások utáni szabadabb légkör is jó alapot teremtett arra, hogy a kamara június végi, a Novotel Budapest Danube-ban megtartott üzleti eseményén több mint száz érdeklődő vett részt. A kamara és a HEPA előadásai, illetve a franciaországi magyar nagykövetség külgazdasági attaséi, Szűcs Mariann és Gölöncsér Balázs mellett azoknak a francia cégeknek a szakembereit is jelen voltak, akik a tapasztalataikat ismertették, illetve az általuk megcélzott üzleti lehetőségeket.

Az események közvetlen üzleti kapcsolatfelvételre is lehetőséget teremtettünk a rendezvényen előadó EUROAPI Hungary Kft., a Schneider Electric Csoport, a GIFI, az Adeo és az Auchan nemzetközi beszerzési képviselői és a potenciális magyar beszállítók között. Ennek kapcsán érdekes volt látni, hogy miközben eleinte a magyar cégek exportját tartottuk leginkább reális lehetőségnek, az itt tevékenykedő francia cégek részéről az itteni beszállítói együttműködésére mutatkozott a legnagyobb érdeklődés”- vont egyenleget az üzleti fórum kapcsán Károlyi László.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Vízen a világ legkörnyezetbarátabb kompja

A finn Wasaline égisze alatt kezdte meg üzemelését az Aurora Botnia, a világ legkörnyezetbarátabb RoPax, vagyis autó- és utasszállító kompja, amely a finn Vaasa és a svéd Umeå közötti útvonalon közlekedik. A 150 méter hosszú és 26 méter széles hajó bruttó űrtartalma 24 300 tonna. Közel 800 utas szállítására alkalmas, és 20 csomós sebességgel hajózik.

Fenntartható szemlélettel területcsökkentés mellett is növelhető a termés

A fenntarthatóság komplex fogalma talán a mezőgazdaság és az élelmiszeripar ágazatain keresztül illusztrálható a legjobban. A hosszú távon is élhető bolygó célkitűzése – a fenntarthatóság – az agráriumban akkor érvényesül, ha a jelen társadalom élelmiszer- és textilszükségletei kielégíthetőek anélkül, hogy a jövő generációk ugyanezen lehetőségei csökkennének.

Negatívra rontotta Magyarország kilátását az S&P

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.

Csökken a forgalom a lakáspiacon, aktívabbak a befektetők

Csökken a forgalom az  ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak - közölte a Duna House.

Hírek

Vízen a világ legkörnyezetbarátabb kompja

A finn Wasaline égisze alatt kezdte meg üzemelését az Aurora Botnia, a világ legkörnyezetbarátabb RoPax, vagyis autó- és utasszállító kompja, amely a finn Vaasa és a svéd Umeå közötti útvonalon közlekedik. A 150 méter hosszú és 26 méter széles hajó bruttó űrtartalma 24 300 tonna. Közel 800 utas szállítására alkalmas, és 20 csomós sebességgel hajózik.

Vegyesen alakult a forint árfolyama péntek reggelre

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama péntek reggelre a főbb devizákkal a nemzetközi devizakereskedelemben.

Újra madárinfluenzától mentes Magyarország

Magyarország újra madárinfluenzától mentes, és nem kötelező a baromfikat zártan tartani - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Újra jön orosz olaj Magyarországra a Barátság vezetéken

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság kőolajvezetéken, miután a Mol átvállalta az orosz fél által fizetendő tranzitdíjat. A belföldi ellátás a néhány napos szünet ellenére nem volt veszélyben, hiszen Magyarország több hétre elegendő tartalékkal rendelkezik - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Kim Dzsongun halálosan bekeményít a Covid kapcsán

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csütörtökön győzelmet hirdetett a Covid elleni harcban, majd "halálos megtorlást" ígért Dél-Korea ellen, amelyet a járvány kitörésének okozásával vádol.

Egyházi szervezetek mögé rejtőző bűnbandára csapott le a NAV

Egyházi szervezetek mögé rejtőző, az állami költségvetésnek 8 milliárd forint kárt okozó bűnszervezetre csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Békés Megyei Főügyészséggel együttműködésben.

Újraindult a Barátság vezeték, hamarosan Magyarországra is érkezik olaj

Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is megérkezik a kőolaj - közölte a Mol.

Fizetett a Mol, újraindulhat a Barátság kőolajvezeték

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság.

Gazdaság

OTP: stabil a teljesítmény, bizonytalan az orosz leánybank sorsa

Az egyedi tételeket nem számítva, a háború hatásaival együtt a tavalyihoz hasonló lett az OTP csoport teljesítménye a második negyedévben, ami a bank stabilitását és erejét mutatja - mondta Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese a bank eredményeit értékelő sajtótájékoztatón. Azt is közölte: vizsgálják az orosz leánybank értékesítésének lehetőségét.

Az MNB zöld átállást vár el a bankoktól – határidőre

A jegybank megújította zöld ajánlását, amelyben elvárják, hogy a hazai hitelintézetek 2025-ig álljanak át a zöld működésre.

Újra összeért az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

MNB-alelnök: a rezsicsökkentés módosítása tovább emeli az inflációt

A 100 bázispontos kamatemeléssel a monetáris politika célja továbbra is az, hogy fellépjen a másodkörös inflációs hatások elkerülése érdekében, illetve elősegítse az inflációs cél elérését - jelentette ki Virág Barnabás, a jegybank alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom