Kezdőlap A német kapcsolat Magyar minőségbiztosítási tudásexport a TÜV-től
No menu items!

Magyar minőségbiztosítási tudásexport a TÜV-től

“Ez a TÜV, megjelenését, eszközparkját, laborkapacitását tekintve már nem az a TÜV, mint ami egy éve volt” – vezet körbe a cég új, XXI. századi Gizella körúti új központjában Novák Miklós ügyvezető igazgató. Hozzátéve: a minőségbiztosítás egyik etalonjának számító német TÜV Rheinland magyar leányvállalatának munkatársai olyan magasszintű szakmai tudással rendelkeznek, ami már globális szinten is lehetővé teszi a magyar tudásexportot Budapestről.  

Novák Miklós: “az én szememben, a TÜV a minőségbiztosítással, tanúsítással a Szem, a Testőr és az Ajánlólevél egyben.”

Novák Miklós ügyvezető igazgató szerint nem csak azért fontos, hogy a covid időszak ellenére is XXI. századi körülmények közé költözött cég, mert ezáltal sokkal modernebb környezetben, jobb szakami feltételek mellett végezhetik munkájukat. Hanem azért is, mert az eszköztár mellett így lelkileg is megfiatalodott cég már a fiatal magyar szakember utánpótlás számára is vonzó alternatívát jelenthet. Ez pedig azért fontos, mert a német TÜV-nél a magyar szakmai tudásra is egyre több területen és egyre nagyobb mértékben építenek.

Kétéves költözési folyamat zárult le azzal, hogy a Váci út elején álló, még a régmúltból örökölt, de ráadásul már kinőtt, saját tulajdonú bázisunkról – a TÜV kölni központjából érkező specialisták szakmai támogatását is élvezve -, a Gizella úti, Campusba tettük át a székhelyünket. Ahol öt emeleten a mai igényeknek megfelelő labor és munkakörülményeket tudtunk kialakítani”- elemez Novák Miklós a TÜV Rheinland InterCert Kft ügyvezetője.

A költözés és a covid járvány ellenére – a megfelelő egészségügyi szabályok betartása mellett – egy percre sem állt le a munka. Már csak azért sem, mert a világban folyamatosan jelennek az új szabványok és azok az új termékek amelyek piacra kerüléséhez rögtön szükség van a TÜV tanúsítványára. Eközben pedig a magyar leányvállalat világlátott, nyelveket beszélő munkatársainak továbbképzéséről is folyamatosan gondoskoni kellett.

Novák Miklós azt mondja: az én szememben, a TÜV a minőségbiztosítással, tanúsítással a Szem, a Testőr és az Ajánlólevél egyben. A hatóságok “szemeként” is vizsgálva garantáljuk a termékek, üzemek és a többi biztonságát. Ezáltal “testőrként” védjük a fogyasztók biztonságát. A TÜV tanúsítvány pedig emellett “ajánlólevélként” is szolgál a piacon azon cégek számára, akik a tanúsítást velünk végeztetik el.

A magyar szaktudás megbecsülését igazolva, a TÜV Rheinland InterCert kft. ma már a németországi központtal rendelkező TÜV globális hálózatán belül Európa ötödik legnagyobb központjának számít.

A cégvezető szerint a TÜV azért is különleges hely, mert a folyamat és minőség auditálások összetettsége kizárja az egyhangúságot. Ráadásul a bevizsgálásokra nem kizárólag a budapesti központban kerül sor, hanem a megrendelők igényeihez igazodva a világ legkülönbözőbb pontjain – akár az USA-ban, Kínában, vagy éppen Brazíliában – is auditálnak a TÜV magyar leányvállalatának magyar szakértői.

A magyar tudásexportot jellemzi az is, hogy az olajkutak, kamionok, autók, akkumulátorok, napelemek, hatalmas tartályok, liftek, játszóterek, orvosi műszerek stb biztonságát auditálva a TÜV Rheinland InterCert kft. munkatársai a világ legkülönbözőbb pontjain több, mint húszezer fajta rendszertanúsítást tudnak elvégezni.

“Ez a több évtized alatt felépített és most megújult szakmai, laboratóriumi, irodai háttér meggyőződésem szerint a fiatal magyar szakemberek számára is vonzó jövőképet biztosít. Kevés olyan munkahely van, ahol nemzetközi környezetben, az egyén szakmai fejlődését maximálisan támogató közegben ennyire garantált a mindig változatos feladatokkal járó globális munkavégzés lehetősége”- fejti ki Novák Miklós.

A cégvezető szerint ezért is válhat a jelen és a jövő technológiáit vizsgáló TÜV, huszonegyedik századi körülményeket biztosító új budapesti központja olyan kapoccsá, amely szakmai téren is összeköti a jelen és a jövő generációját.

Érsek M. Zoltán  

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Budapesten emelkedtek a használt lakások árai

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Kepecs Gábor: „a biztosítóknak újra kell gondolniuk a biztosításpolitikájukat”

A járványhelyzet a biztosítási piacot is átalakítja, amely nem...

Hírek

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Kórházba került Bill Clinton volt amerikai elnök

Fertőzést kapott, és több napja kórházban ápolják Bill Clinton volt amerikai elnököt - erősítette meg a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője.

Eppel János a VOSZ új elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) küldöttgyűlése elnökké választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét.

Az szja-visszatérítést nem kell visszafizetni a bevalláskor

A megjelent ellentmondásos információk pontosítására adott ki tájékoztatót a NAV arról, hogy akitől év közben vonták le az adóelőlegeketa szabályok szerint, annak az visszajár, nem áll fennbefizetési kötelezettség.

Fagyni is fog, száraz, napsütéses idő is lesz a hét végén

Hajnalonként ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A leghidegebb órákban néhol fagyra is készülni kell

Magyar falu program – 121 településen nyílik kisbolt

A Magyar falu programnak köszönhetően kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom