Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Zsebők Tamás irodavezető a pandémiáról
No menu items!

Távirati Stílusban – Zsebők Tamás irodavezető a pandémiáról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Zsebők Tamás utazási iroda vezető válaszol.

Miként reagáltak, milyen változásokat hajtottak végre a tavaszi COVID válság és a karantén idején?

o            A jelen pandémiás helyzet a turisztikai ágazatot érintette leginkább. Az ágazatokon belül a kiutaztatásban tevékenyen részt vállaló szervezetek azok, amelyek a legnagyobb áldozatai a jelen helyzetnek. Európai és Európán túli körutazásokat és városlátogatásokat 2020 márciusa óta csak júliusban és augusztusban tudtunk indítani külföldre, így azt kell mondjam, hogy sodródva a folyamatos intézkedésekkel tartjuk magunkat, és a több mint negyed évszázados cégünkbe vetett hitet a több tízezer törzsutasunkban. 2020. március óta azonnal racionalizálásokat hajtottunk végre a költségeinkben, minimálisra csökkentettünk minden – a jelen helyzetben – feleslegesnek mondható kiadást. Egy időben alkalmaztuk a “hómofisz” intézményét, azonban ennek el kellett vetnünk ezt a módszert. A csökkentett munkaidő, kiadások racionalizálása és egyéb apró módosításaink mellett vártuk a csodát. Erőnk és kitartásunk határtalan, így az alagút végéhez közeledve bízunk a mielőbbi újraindulásban!

– Mit tart a legnagyobb kihívásnak a karantén második hulláma kapcsán?

o            Az utazóközönség mint vevőkör bizalmának és utazási vágyának fenntartását, megtartását! Ez a legfőbb célunk!

– Mennyire alkalmazzák és mennyire tartják hosszútávon is fenntarthatónak a Home Office és a távmunka megoldást.

o            Egy olyan szektorban, mint az utazásszervezés, ahol egy-egy munkafeladatot, munkafolyamatot nem egy ember végez az elejétől a végéig, hanem csapatban, hálóban dolgozva van szüksége minden kollégára, ott nem működik az, hogy helyileg nem egy helyen, nem egy szellemben dolgozzunk együtt, hanem térben elszakítva biztosítsuk ugyanazt a munkatempót, munkafolyamatokat mint azt az eddigiekben biztosítottuk a tőlünk elvárható módon. Én magam több alkalommal egyeztettem cégeknél Home Office-ban dolgozó kollégákkal, ahol a kutya/macska háttér hozzászólásai, a gyereksírás, a kávéfőző kotyogása és sorolhatnám a nem irodai, háttér zajokat, stb.  nem biztosították, sőt ellehetetlenítették azt az üzleti modelli, komolyságot, amit az előzőekben évek alatt felépített a két cég egymás között. A Home Office egyeztetések komolytalansága, a számtalan esetben adott semleges, “lebénult” válaszok egyszerűen ellehetetlenítették a megszokott üzleti stratégia követését, cselekvésképtelenné téve a gyorsaságot, az egyeztetéseket követő tetteket. Várni kellett arra, hogy az adott személy az előre kijelölt napon bent legyen a munkahelyén, és valóságos válaszokat tudjon adni. Számunkra, az utazásszervezés szektorban a Home Offce intézménye alkalmazhatatlan konstrukció.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Budapesten emelkedtek a használt lakások árai

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Kepecs Gábor: „a biztosítóknak újra kell gondolniuk a biztosításpolitikájukat”

A járványhelyzet a biztosítási piacot is átalakítja, amely nem...

Hírek

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Kórházba került Bill Clinton volt amerikai elnök

Fertőzést kapott, és több napja kórházban ápolják Bill Clinton volt amerikai elnököt - erősítette meg a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője.

Eppel János a VOSZ új elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) küldöttgyűlése elnökké választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét.

Az szja-visszatérítést nem kell visszafizetni a bevalláskor

A megjelent ellentmondásos információk pontosítására adott ki tájékoztatót a NAV arról, hogy akitől év közben vonták le az adóelőlegeketa szabályok szerint, annak az visszajár, nem áll fennbefizetési kötelezettség.

Fagyni is fog, száraz, napsütéses idő is lesz a hét végén

Hajnalonként ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A leghidegebb órákban néhol fagyra is készülni kell

Magyar falu program – 121 településen nyílik kisbolt

A Magyar falu programnak köszönhetően kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom