Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Zsebők Tamás irodavezető a pandémiáról
No menu items!

Távirati Stílusban – Zsebők Tamás irodavezető a pandémiáról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Zsebők Tamás utazási iroda vezető válaszol.

Miként reagáltak, milyen változásokat hajtottak végre a tavaszi COVID válság és a karantén idején?

o            A jelen pandémiás helyzet a turisztikai ágazatot érintette leginkább. Az ágazatokon belül a kiutaztatásban tevékenyen részt vállaló szervezetek azok, amelyek a legnagyobb áldozatai a jelen helyzetnek. Európai és Európán túli körutazásokat és városlátogatásokat 2020 márciusa óta csak júliusban és augusztusban tudtunk indítani külföldre, így azt kell mondjam, hogy sodródva a folyamatos intézkedésekkel tartjuk magunkat, és a több mint negyed évszázados cégünkbe vetett hitet a több tízezer törzsutasunkban. 2020. március óta azonnal racionalizálásokat hajtottunk végre a költségeinkben, minimálisra csökkentettünk minden – a jelen helyzetben – feleslegesnek mondható kiadást. Egy időben alkalmaztuk a “hómofisz” intézményét, azonban ennek el kellett vetnünk ezt a módszert. A csökkentett munkaidő, kiadások racionalizálása és egyéb apró módosításaink mellett vártuk a csodát. Erőnk és kitartásunk határtalan, így az alagút végéhez közeledve bízunk a mielőbbi újraindulásban!

– Mit tart a legnagyobb kihívásnak a karantén második hulláma kapcsán?

o            Az utazóközönség mint vevőkör bizalmának és utazási vágyának fenntartását, megtartását! Ez a legfőbb célunk!

– Mennyire alkalmazzák és mennyire tartják hosszútávon is fenntarthatónak a Home Office és a távmunka megoldást.

o            Egy olyan szektorban, mint az utazásszervezés, ahol egy-egy munkafeladatot, munkafolyamatot nem egy ember végez az elejétől a végéig, hanem csapatban, hálóban dolgozva van szüksége minden kollégára, ott nem működik az, hogy helyileg nem egy helyen, nem egy szellemben dolgozzunk együtt, hanem térben elszakítva biztosítsuk ugyanazt a munkatempót, munkafolyamatokat mint azt az eddigiekben biztosítottuk a tőlünk elvárható módon. Én magam több alkalommal egyeztettem cégeknél Home Office-ban dolgozó kollégákkal, ahol a kutya/macska háttér hozzászólásai, a gyereksírás, a kávéfőző kotyogása és sorolhatnám a nem irodai, háttér zajokat, stb.  nem biztosították, sőt ellehetetlenítették azt az üzleti modelli, komolyságot, amit az előzőekben évek alatt felépített a két cég egymás között. A Home Office egyeztetések komolytalansága, a számtalan esetben adott semleges, “lebénult” válaszok egyszerűen ellehetetlenítették a megszokott üzleti stratégia követését, cselekvésképtelenné téve a gyorsaságot, az egyeztetéseket követő tetteket. Várni kellett arra, hogy az adott személy az előre kijelölt napon bent legyen a munkahelyén, és valóságos válaszokat tudjon adni. Számunkra, az utazásszervezés szektorban a Home Offce intézménye alkalmazhatatlan konstrukció.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hitelt akar felvenni? Eligazítja az ingatlan.com hitelezési platformja

A fejlesztés eredménye egy komplex, bankfüggetlen, algoritmus-alapú, elektronikus lakossági hitelezési platform lett.

Legyen adómentes a borravaló?

Jelenleg az esetek többségében csak akkor adómentes a borravaló, ha azt a vendégek közvetlenül a pincéreknek, felszolgálóknak adják oda készpénzben

2,2 millió eurót hozott a fizetős belépés Velencének

A fizetésmentességet élvezők magas száma bizonyítja, hogy a városban sokkal többen laknak állandó jelleggel, mint a hivatalosan bejelentett 49 ezer.

Alig mozdult, mégis csúcson zárt a tőzsde

A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 0,88 százalékkal 9765 forintra nőtt, a részvények forgalma 679,9 millió forintot ért el.
Hirdetés

Hírek

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Gazdaság

Ezért menekülnek külföldre a privátbanki pénzek

A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó cég ügyvezetője szerint a magyar privátbanki és affluens ügyfelek 95 százalékának van devizaszámlája vagy devizában denominált befektetése,

Kamatdöntés – Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács júniusban

A monetáris tanács hónapról-hónapra értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, amelyek alapján körültekintően és adatvezérelten dönt az alapkamat mértékéről.

Rekord kárkifizetések lesznek a viharok miatt

Az idei május-júniusi adatok szerint összesen 61,5 ezer bejelentésnél és 7,7 milliárdos összegnél tartanak a biztosítók.

1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet áprilisban

Márciushoz viszonyítva az export kiigazított volumene 1,2, míg az importé 1,8 százalékkal csökkent.