Hirdetés
Kezdőlap Energia Nekem ez kell: Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést
No menu items!

Nekem ez kell: Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést

Egy ingatlannál a hőszivattyús fűtésre való átállást több tényező is befolyásolja, az egyik ezek közül, hogy milyen hőközpontot válasszunk, ez az eszköz ugyanis elengedhetetlen annak érdekében, hogy a hőt eltároljuk, amíg szükségünk nem lesz rá. A kiválasztásnál olyan kritériumok jönnek szóba, mint a megbízhatóság, a praktikum és a helytakarékosság. Egy magyar innováció most a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően lép piacra.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a hőszivattyús fűtési rendszerek, melyek nemcsak környezetbarát megoldást kínálnak otthonunk melegen tartására, hanem elődeikhez képest jóval költséghatékonyabban is működtethetők. Kevesen tudják, de egy beruházás esetén legalább olyan nagy körültekintéssel kell eljárni a hőközpont kiválasztásánál, mint a hőszivattyúénál. Hajnal Ferenc, Nolsen hőközpontok szakértő azt is elárulta, hogy miért.

Mint fogalmazott, amikor a hőszivattyú működésbe lép, annak egyetlen dolga van: „levenni” a kinti levegőből, földből vagy vízből a hőt, és olyan formába önteni, amelyet a házban lehet hasznosítani. Miután megvan ez a meleg, valahova el kell tárolni, amíg szükség nem lesz rá. Itt jön képbe a hőközpont fogalma, mely nagyjából olyan, mint egy termosz: megtartja a hőt addig, amíg szét nem osztjuk a házban a hőleadókban, azaz a radiátorokon vagy a padlófűtésen keresztül a keringető szivattyúk segítségével.

„Ez azért fontos, mert a hőszivattyú nem mindig és nem azonnal tud annyi meleget előállítani, amennyire éppen szükség van. A hőközpont segít ezt a meleget gyakorlatilag előre legyártani és készenlétben tartani a felhasználásra” – mutatott rá a szakember.

Ügyfélorientált szemlélet és kompakt megoldás

Kérdésünkre válaszolva elmondta, lényeges, hogy olyan hőközpontot találjunk, ami illeszkedik a ház fűtési igényeihez és a rendelkezésre álló térhez. Fontos, hogy csak a kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból készült komponenseket keressük, melyek hosszú élettartamot és alacsony karbantartási igényt garantálnak.

Hajnal Ferenc kiemelte még a helytakarékosság jelentőségét is. Elmondta, egy kompakt hőközpont, ami helytakarékos kialakítású, lehetővé teszi a helykihasználást más célokra is a gépházban vagy ott, ahol a hőközpontot elhelyezzük.

„Szintén fontos tényező a hőközpont energiahatékonysága is, amely közvetlenül befolyásolja a fűtési rendszer általános energiafogyasztását. Egy jól szigetelt és hatékony hőközpont segít csökkenteni a működési költségeket. Végül, de nem utolsó sorban biztosítani kell, hogy a hőközpont kompatibilis legyen a meglévő vagy tervezett hőszivattyús rendszerrel, valamint más rendszerelemekkel, mint a padlófűtés vagy a radiátorok” – sorolta.

Új magyar termék teljes műszaki támogatással

A hőszivattyús fűtési rendszerek piaca is elképesztő ütemben fejlődik, ennek legújabb példája a Nolsen előszerelt hőközpont, melyet kifejezetten hőszivattyús rendszerekhez terveztek az esetleges vízoldali kivitelezési komplikációk esélyének csökkentése, a kis helyigény és a gyors munkavégzés érdekében.

A két magyarországi piaci szereplő, a Cool4U Systems Kft. és az Easykit Kft. összefogása révén piacra kerülő hőközpont több szempontból is különbözik a piacon kapható, első hallásra hasonlónak tűnő terméktől. Ilyen a rozsdamentes kialakítás, a párazáró szigetelés, illetve a kompakt méret is.

Hajnal Ferenc a Nolsen márka előnyei között említette még, hogy tartályának mérete olyan, hogy egy átlagos család használati melegvíz igényét kényelmesen ellátja. A hőközpontot ráadásul úgy tervezték, hogy a szerelése egyszerű és gyors legyen, csökkentve ezzel a telepítési időt és az esélyt az esetleges bonyodalmakra. Az egység előszerelve érkezik a vásárlóhoz, a Nolsen hőközpontok akár vízvezetékszerelő szakember bevonása nélkül is telepíthetők.

„A kompakt hőközpont kiváló választás mind a fűtéskorszerűsítés, mind pedig új hőszivattyús szisztéma kiépítése esetén, valamint azok számára is optimális lehetőség, akik új belépők a hőszivattyús rendszerek kivitelezésében. A Nolsen hőközpont minden szükséges komponenssel, illetve kiegészítő egységekkel, így csatlakozókkal, hőcserélővel, iszapleválasztóval, mikrobuborék-leválasztóval, keverőszeleppel és keringető szivattyúval ellátott. A hőközpontok kivitelüktől függően működhetnek fűtési és hűtési pufferként, illetve ezekkel kombinálva használati melegvíz-tárolóként is, melyhez már csak a gerincágakat kell csatlakoztatni.” hívta fel rá a figyelmet a szakember.

Végezetül a szakértő szót ejtett arról is, hogy a Cool4u Systems https://hoszivattyu-kereso.hu/termekkategoria/nolsen-hokozpont/ a berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazásán túl teljes műszaki támogatással és akár helyszíni segítségnyújtással áll partnerei rendelkezésére. Sőt, bármely kivitelű és teljesítményű Gree hőszivattyú Nolsen hőközponttal történő szerelése esetén kiterjesztett garanciát biztosít a berendezésre. https://nolsen.hu/

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ingyen dolgozott, most elképzelhetetlenül nagy fizetést kaphat a Tesla vezér

A Tesla arra kéri a befektetőket, hogy hagyják jóvá Elon Musk 56 milliárd dolláros (!) bércsomagját.

Jó hír a légi utazóknak: nagyot nő a Ryanair flottája a nyáron

A Ryanair tovább bővíti flottáját azzal, hogy 40 új Boeing repülőgép leszállítására számít július közepéig

Oroszország a fejlett országoknál jobban növekedhet 2024-ben

A Reuters múlt havi közvélemény-kutatása szerint az orosz központi bank várhatóan 16%-on tartja irányadó kamatát a következő, április 26-i kamatmeghatározó ülésén. A Reuters által megkérdezett elemzők 2024 végére 12,5%-on várják a kamatlábakat

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.
Hirdetés

Hírek

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.