Hirdetés
Kezdőlap Energia Nekem ez kell: Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést
No menu items!

Nekem ez kell: Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést

Egy ingatlannál a hőszivattyús fűtésre való átállást több tényező is befolyásolja, az egyik ezek közül, hogy milyen hőközpontot válasszunk, ez az eszköz ugyanis elengedhetetlen annak érdekében, hogy a hőt eltároljuk, amíg szükségünk nem lesz rá. A kiválasztásnál olyan kritériumok jönnek szóba, mint a megbízhatóság, a praktikum és a helytakarékosság. Egy magyar innováció most a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően lép piacra.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a hőszivattyús fűtési rendszerek, melyek nemcsak környezetbarát megoldást kínálnak otthonunk melegen tartására, hanem elődeikhez képest jóval költséghatékonyabban is működtethetők. Kevesen tudják, de egy beruházás esetén legalább olyan nagy körültekintéssel kell eljárni a hőközpont kiválasztásánál, mint a hőszivattyúénál. Hajnal Ferenc, Nolsen hőközpontok szakértő azt is elárulta, hogy miért.

Mint fogalmazott, amikor a hőszivattyú működésbe lép, annak egyetlen dolga van: „levenni” a kinti levegőből, földből vagy vízből a hőt, és olyan formába önteni, amelyet a házban lehet hasznosítani. Miután megvan ez a meleg, valahova el kell tárolni, amíg szükség nem lesz rá. Itt jön képbe a hőközpont fogalma, mely nagyjából olyan, mint egy termosz: megtartja a hőt addig, amíg szét nem osztjuk a házban a hőleadókban, azaz a radiátorokon vagy a padlófűtésen keresztül a keringető szivattyúk segítségével.

„Ez azért fontos, mert a hőszivattyú nem mindig és nem azonnal tud annyi meleget előállítani, amennyire éppen szükség van. A hőközpont segít ezt a meleget gyakorlatilag előre legyártani és készenlétben tartani a felhasználásra” – mutatott rá a szakember.

Ügyfélorientált szemlélet és kompakt megoldás

Kérdésünkre válaszolva elmondta, lényeges, hogy olyan hőközpontot találjunk, ami illeszkedik a ház fűtési igényeihez és a rendelkezésre álló térhez. Fontos, hogy csak a kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból készült komponenseket keressük, melyek hosszú élettartamot és alacsony karbantartási igényt garantálnak.

Hajnal Ferenc kiemelte még a helytakarékosság jelentőségét is. Elmondta, egy kompakt hőközpont, ami helytakarékos kialakítású, lehetővé teszi a helykihasználást más célokra is a gépházban vagy ott, ahol a hőközpontot elhelyezzük.

„Szintén fontos tényező a hőközpont energiahatékonysága is, amely közvetlenül befolyásolja a fűtési rendszer általános energiafogyasztását. Egy jól szigetelt és hatékony hőközpont segít csökkenteni a működési költségeket. Végül, de nem utolsó sorban biztosítani kell, hogy a hőközpont kompatibilis legyen a meglévő vagy tervezett hőszivattyús rendszerrel, valamint más rendszerelemekkel, mint a padlófűtés vagy a radiátorok” – sorolta.

Új magyar termék teljes műszaki támogatással

A hőszivattyús fűtési rendszerek piaca is elképesztő ütemben fejlődik, ennek legújabb példája a Nolsen előszerelt hőközpont, melyet kifejezetten hőszivattyús rendszerekhez terveztek az esetleges vízoldali kivitelezési komplikációk esélyének csökkentése, a kis helyigény és a gyors munkavégzés érdekében.

A két magyarországi piaci szereplő, a Cool4U Systems Kft. és az Easykit Kft. összefogása révén piacra kerülő hőközpont több szempontból is különbözik a piacon kapható, első hallásra hasonlónak tűnő terméktől. Ilyen a rozsdamentes kialakítás, a párazáró szigetelés, illetve a kompakt méret is.

Hajnal Ferenc a Nolsen márka előnyei között említette még, hogy tartályának mérete olyan, hogy egy átlagos család használati melegvíz igényét kényelmesen ellátja. A hőközpontot ráadásul úgy tervezték, hogy a szerelése egyszerű és gyors legyen, csökkentve ezzel a telepítési időt és az esélyt az esetleges bonyodalmakra. Az egység előszerelve érkezik a vásárlóhoz, a Nolsen hőközpontok akár vízvezetékszerelő szakember bevonása nélkül is telepíthetők.

„A kompakt hőközpont kiváló választás mind a fűtéskorszerűsítés, mind pedig új hőszivattyús szisztéma kiépítése esetén, valamint azok számára is optimális lehetőség, akik új belépők a hőszivattyús rendszerek kivitelezésében. A Nolsen hőközpont minden szükséges komponenssel, illetve kiegészítő egységekkel, így csatlakozókkal, hőcserélővel, iszapleválasztóval, mikrobuborék-leválasztóval, keverőszeleppel és keringető szivattyúval ellátott. A hőközpontok kivitelüktől függően működhetnek fűtési és hűtési pufferként, illetve ezekkel kombinálva használati melegvíz-tárolóként is, melyhez már csak a gerincágakat kell csatlakoztatni.” hívta fel rá a figyelmet a szakember.

Végezetül a szakértő szót ejtett arról is, hogy a Cool4u Systems https://hoszivattyu-kereso.hu/termekkategoria/nolsen-hokozpont/ a berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazásán túl teljes műszaki támogatással és akár helyszíni segítségnyújtással áll partnerei rendelkezésére. Sőt, bármely kivitelű és teljesítményű Gree hőszivattyú Nolsen hőközponttal történő szerelése esetén kiterjesztett garanciát biztosít a berendezésre. https://nolsen.hu/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.