Hirdetés
Kezdőlap Informatika Oda a munkahelyek? Már a legnagyobb multikra hajt a mesterséges intelligencia úttörője
No menu items!

Oda a munkahelyek? Már a legnagyobb multikra hajt a mesterséges intelligencia úttörője

Sam Altman az OpenAI vezérigazgatója a legnagyobb vállalatoknak, köztük néhány Microsoft-ügyfélnek ajánlja ChatGPT Enterprise-t, ami hosszútávon is meghatározhatja a mesterséges intelligencia jövőjét.

Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman ebben a hónapban több száz, a Fortune 500-as listáján szereplő vállalat vezetőjét látta vendégül San Franciscóban, New Yorkban és Londonban, ahol ő és az OpenAI más vezetői a vállalati felhasználásra szánt mesterséges intelligencia-szolgáltatásokat mutatták be, néhány esetben szemtől szemben a pénzügyi támogató Microsofttal – mondták a résztvevők a Reutersnek.

A roadshow-szerű rendezvények jól szemléltetik, hogy a vállalat, amelyet a generatív mesterséges intelligencia robbanásszerű elterjedésének elindítójaként tartanak számon fogyasztói kínálatával, hogyan igyekszik új bevételi forrásokat teremteni a világ vállalatai számára – némelyikük potenciálisan legnagyobb partnere hazai pályáján.

Szövegből készít videót

Altman az eseményeken minden városban több mint 100 vezetővel beszélt közvetlenül – a névtelenséget kérő résztvevők szerint. Altman és Brad Lightcap operatív igazgató minden egyes rendezvényen termékbemutatókat tartott, többek között a ChatGPT Enterprise-t, a híres chatbotjának vállalati változatát, amely egyszerű kérésekből generál szöveget, az ügyfélalkalmazásoknak az API-ként ismert AI-szolgáltatásokhoz való csatlakoztatására szolgáló szoftvert, valamint az új szövegből videót készítő modelleket.

Az OpenAI ígéretet tett arra, hogy a ChatGPT Enterprise ügyfeleinek adatait nem használják fel a modellek képzéséhez. Az OpenAI vezetői olyan iparágak potenciális ügyfeleivel beszélgetve, mint a pénzügy, az egészségügy és az energiaipar, számos alkalmazást emeltek ki, mint például a call-center menedzsment és a fordítás. Megjegyezték, hogy chatbotjának fogyasztói változatát már a Fortune 500 vállalat több mint 92%-a használja.

A Microsoft, új lapot nyit, az OpenAI legnagyobb befektetője, az Azure felhőszolgáltatásán keresztül és a Microsoft 365 Copilot, az OpenAI modelljeire épülő, vállalatoknak szánt termelékenységi eszköz értékesítésével hozzáférést biztosít az OpenAI technológiájához. A rendezvények közönségéből néhány vezető azt kérdezte, miért kellene fizetniük a ChatGPT Enterprise-ért, ha már a Microsoft ügyfelei – mondták a résztvevők. Altman és Lightcap azt válaszolta, hogy a jelenlévő résztvevők a vállalati szolgáltatásért fizetve közvetlenül az OpenAI csapatával dolgozhatnak, hozzáférhetnek a legújabb modellekhez és több lehetőségük van arra, hogy testreszabott AI-termékeket kapjanak. Az OpenAI és a Microsoft nem kívánt nyilatkozni.

Az OpenAI, amelyet legutóbb 86 milliárd dollárra értékeltek egy másodlagos eladás során, azóta próbálja diverzifikálni a bevételi forrásait, hogy a ChatGPT nevű chatbotja 2022 végén gyorsan népszerűvé vált. A források szerint jó úton halad a 2024-re tervezett 1 milliárd dolláros bevételi cél elérése felé.

Hollywoodban rácsodálkoztak és megijedtek

Miközben a cég olyan új termékeket próbál kiépíteni a fogyasztók felé, mint amilyen például a piactér ChatGPT, a vállalat arra számít, hogy bevételeinek egyre jelentősebb része a vállalkozások felé történő értékesítésből származik majd. Az OpenAI vezetője korábban a Bloombergnek elmondta, hogy több mint 600 ezren regisztráltak a ChatGPT Enterprise és Team használatára, szemben a januári mintegy 150 ezerrel. A cgvezető, aki a céges eledások növelésére összpontosít, Hollywoodban is járt, hogy stúdióvezetőkkel beszélgessen a vállalat Sora videokészítő eszközének népszerűsítése érdekében. Ez a technológia, amely a felhasználó szöveges leírása alapján képes videókat létrehozni és finomítani, egyszerre váltott ki izgalmat és aggodalmat a kreatív iparágban. Két nagy hollywoodi stúdió a Reutersnek elmondta, hogy korai hozzáférést kérnek, hogy elkezdhessék az alkalmazások vizsgálatát, bár vannak aggályok a Sora képzéséhez használt videó forrásával, a kimenet megbízhatóságával és a szerzői jogvédelemmel védett művek védelmére való képességével kapcsolatban.

Meichl Gréta

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...