Hirdetés
Kezdőlap Autóipar Páratlan Forma-1 versenyév a szerszámszakértő segítségével
No menu items!

Páratlan Forma-1 versenyév a szerszámszakértő segítségével

Minden újraindul március 2-án, amikor a Forma-1 a Bahreini Nagydíjjal megkezdi a 2024-es szezonját. Összesen 24 világbajnoki futamot terveznek, többet, mint valaha egy évben. Ennek megfelelően nagyok a kihívások, amelyekkel a résztvevő csapatok, így a Mercedes-AMG-PETRONAS F1 Team boxcsapata is szembesül, aki a sikerhez az Einhell együttműködését is igénybe veszi.

A minden eddiginél hosszabb versenysorozat kihívásaira felkészülve a Mercedes-AMG-PETRONAS F1 Team boxcsapata is már hetek óta intenzíven készül a szezonpremierre, hogy mentálisan és fizikailag is a maximális teljesítményt nyújthassák. Ahhoz, hogy a szezon kezdetére csúcsformába kerüljenek, a konditermi edzések is a napirenden vannak. Emellett rendszeres boxutca-gyakorlatokat is tartanak, hogy minden mozdulatot hibátlanul hajtsanak végre. A csapat ugyanilyen maximalista megközelítést alkalmaz, akkor is, amikor a megfelelő eszközök kiválasztásáról van szó a versenygarázsban.

A minden idők leghosszabb Forma-1-es szezonjára való felkészülés érdekében Matt Deane, vezető szerelő és Chris King, a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team versenycsapat projektkoordinátora ellátogatott az Einhell Germany AG fejlesztési részlegébe, a vállalat landaui (Németország) bázisára. Az Einhell 2023 januárjában lett a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team “hivatalos szerszámszakértője”, azóta a sikeres Power X-Change akkumulátoros platform termékpalettájából számos akkumulátoros szerszámot használnak a csapat brackley-i központjában és a versenycsapat garázsában egyaránt.

Ennek oka, hogy a megbízható szerszámok biztosítják a biztonságot a boxutca dinamikus szituációiban, ahol minden egyes mozdulatnak pontosan stimmelnie kell. Az Einhell szerszámok, mint például a 36 voltos akkumulátoros lombfúvó, különösen hasznosnak bizonyultak, mivel a versenyautók hihetetlen, akár 1000 Celsius fokos hőt termelnek a belsőégésű motorból és a fékek használatából, különösen akkor, amikor az autó a versenypályáról a boxutcába érkezik. A szerelőknek ilyenkor a lehető leggyorsabban le kell hűteniük a fékeket, hogy elkerüljék a fékanyagból a féknyergekbe jutó hőréteg kialakulását.

A landaui helyszínen Matt Deane és Chris King először egy átfogó termékképzésen vettek részt, ahol saját maguk is megismerhették a legújabb innovációkat és prototípusokat. Ezt követően számos terméktesztet végeztek a laboratóriumban az Einhell technológiai igazgatójával, Dr. Markus Thannhuberrel. A szakértők többek között megvitatták, hogyan lehet a Forma-1-ben használt Einhell akkumulátoros szerszámokat még jobban a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team garázsának különleges igényeihez igazítani.

“A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team mérnökeinek és szerelőinek a legjobb szerszámokat adjuk, amelyeket a rendkívül igényes helyzetekben használhatnak. És persze az is nagyszerű szórakozás, hogy személyesen és egyenrangú félként itt az Einhell Weltben megvitathatjuk az eszközeink finomításait ezzel a világklasszis csapattal, és technikai szinten előremozdíthatjuk a termékeinket” – mondta Dr. Markus Thannhuber a konstruktív cseréről.

Matt Deane is értékes ismereteket szerezhetett a szezon előtti felkészüléséhez. “Izgalmas új ötleteket dolgoztunk ki az Einhell eszközeinek versenykörnyezetben való használatára. A Power X-Change platformjával az Einhell azt az előnyt kínálja számunkra, hogy ugyanazt az akkumulátort több szerszámhoz is használhatjuk. Ez azért van, mert a csapat rendkívül sokat profitál az akkumulátoros szerszámok használatából, amelyekkel összességében gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatunk. A Forma-1-ben pedig az idő a legfontosabb” – vonja le pozitív következtetést a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team főszerelője a partnerénél és “hivatalos szerszámszakértőjénél”, az Einhellnél tett látogatásból.

(Támogatott tartalom)

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Deloitte: a technológiai fejlődéssel új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

A biztonsági vezetőknek kell irányítaniuk a rendszerekkel kapcsolatos képzést, és fel kell hívniuk az alkalmazottak és az érdekeltek figyelmét a releváns tudnivalókra.

ESET: Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázatairól

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég

MÁV-Volán: rekordszámú bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton.

USA: a mesterséges intelligencia hozza az agrárjövőt?

Az egész mezőgazdaságban a munkaerőhiány veszélyezteti az ipar életképességét, mind a nyereségesség, mind a terméshozam tekintetében.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.

A héten várható: Az MNB kamatdöntő ülést tart, államháztartási adatok

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.