Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Piacvezető lesz az MBH Befektetési Bank?
No menu items!

Piacvezető lesz az MBH Befektetési Bank?

Illusztráció: Bigstock

Az MBH csoport tagjaként, de önálló egységként működő MBH Befektetési Bank célja, hogy a befektetési és tőkepiacon piacvezető szerepet érjen el – mondta Szabó Levente, az MBH Bank felelős üzleti vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtóbeszélgetésen.

Az MBH Befektetési Bank 2023. május 1-jétől az MBH bankcsoport részeként működik – elődje az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank volt -, de az angolszáz modellt követve a hagyományos banki működéstől elkülönítve, önálló entitásként, a befektetési banki szolgáltatások teljes skáláját nyújtja az ügyfeleknek az állampapíroktól, a hazai és nemzetközi részvényeken át, a határidős és opciós termékekig.

Ez a működési modell gyorsabb, rugalmasabb és magasabb színvonalú működést tesz lehetővé. Az univerzális banki működéshez képest a befektetési bank, mint tudásközpont hatékonyabb és célzottabb értékesítés-támogatást biztosít – tette hozzá.

Szabó Levente kiemelte a bank új digitális megoldásait, az MBH Netbrokert és az MBH Mobilbrokert, illetve az értékesítők által használt WMP (Wealth Management Platform) tanácsadói platformot.

A MBH Befektetési Bank vezérigazgatója, Brezina Szabolcs hangsúlyozta: a bankcsoport működése három pillérre épül: a klasszikus értékesítési hálózatot működtető MBH Bankra, a befektetési termékstruktúrát összeállító MBH Alapkezelőre, és az MBH Befektetési Bankra, amelynek feladata, hogy a nemzetközi és hazai pénzpiacokat összekösse és a megfelelő befektetési szolgáltatásokat nyújtsa.

Az MBH Befektetési Bank jelenleg 1871 milliárd forint lakossági ügyfélvagyont kezel, ebből 1066 milliárd forint az értékpapír. A lakossági állampapírok piacán az államkincstár után a második legnagyobb szereplő, egyben a legnagyobb piaci forgalmazó. A befektetési alapok piacán a részesedése 10 százalék, 320 befektetési alap termékeit forgalmazza. A tőkepiaci értékpapírok – például részvények – forgalmazásában még lemaradásban van, ezért középtávú stratégiájának egyik célja, hogy ebben a szegmensben is jelentős növekedést érjen el.

Az értékpapír-penetráció Magyarországon jóval az amerikai és a nyugat-európai átlag alatt van és ez a piac jelentős növekedési lehetőséget rejt – fogalmazott Brezina Szabolcs, hozzátéve, hogy a teljes befektetési-szolgálató szektornak célja, hogy ez a torta tovább növekedjen.

Az MBH Bank jelenleg közel kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel, 893 milliárd forint saját tőkével, közel 5000 milliárd forint bruttó hitelállománnyal és több mint 6200 milliárd forint betétállománnyal rendelkezik. Mérlegfőösszege közel 10,5 ezer milliárd forint, ezzel a második legnagyobb kereskedelmi bank az országban.

A bankcsoport az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, munkavállalóinak száma a 10 ezret közelíti.

A MBH Bank Nyrt. 2023. első félévi adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a bevétele pedig 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra nőtt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Erősödött kedd reggelre a forint

Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Aggasztó a brit gazdaság gyenge növekedési potenciálja

A brit gazdaság potenciális növekedési üteme jelenleg alacsonyabb, mint az ő szakmai pályafutásának eddigi legnagyobb részében.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.